Известният руски изпълнител Филип Киркоров се обяви в подкрепа на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си.

Ако Доналд Тръмп стане президент, отношенията между нашите страни ще се подобрят значително, ще станат по-близки и аз се моля за това”, заявява най-голямата звезда на руската естрада. 

Той изтъква, че „двете големи държави трябва да са приятели”. Киркоров подчерта, че лично ще поздрави Тръмп и ще му напише писмо, ако спечели изборите на 8 ноември.

"О, Господи. Тръмп. Винаги го поставям на пиедестала. Защото той е пример за голям ум, бизнесмен и човек. Тръмп е и много нежен, внимателен, голям джентълмен" изтъква Киркоров.

Противниците на милиардера го атакуват, че много харесва Путин и ако спечели той ще бъде един вид президент на Путин, вие какво мислите, пита журналистът от Би Би Си:

"Мисля, че е много хубаво, че Тръмп обича толкова много Русия и ще прокара мост между САЩ и Русия. Ние трабва да имаме много тесни отношения един с друг.

Би Би Си припомня, че Киркоров и Тръмп се познават от 1994 година, когато певецът и Ала Пугачова имаха изпълнения в казино в Атлантик сити, собственост на Тръмп. Освен това, Киркоров беше в журито на организирания от милиардера конкурс „Мис Вселена” в Москва през 2013 година.