Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вдъхновена от успеха на „Покемон Гоу“, директорка на белгийско начално училище измисли онлайн игра, в която хората търсят книги вместо анимирани човечета. Само за няколко седмици десетки хиляди хора са се включили в литературното преследване, пише „Ройтерс“.

Докато при „Покемон Гоу“ потребителите използват GPS-а и камерите на смартфоните си, за да проследяват виртуалните създания из града (и отвъд), белгийската версия се играе чрез група във Фейсбук на име „Ловци на книги“.

Участниците публикуват снимки и жокери за това къде са скрили книга, а останалите се впускат в търсенето ѝ. Когато някой я открие и прочете, я пуска обратно в „дивото“.

Макар и с начало само преди няколко седмици, групата вече обединява повече от 45 хиляди души. Скритите томове варират от книжки за най-малките до ужасите на Стивън Кинг и са скрити не само из градовете в Белгия, но и в местности между тях, често увити в найлон, за да бъдат предпазени от дъжда. Сега пред създателя на Фейсбук играта стои ново предизвикателство – да я превърне в мобилно приложение.

Площад Славейков.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Открили били...

geocaching има вече 16 години, маймунеци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.