Агенцията по приватизация търси "спешно" купувач на един от най-апетитните държавни имоти - Дипломатическият клуб "Бояна" в едноименния столичен квартал. От години сградата е в активите на Агенцията за дипломатически имоти в страната (бившето БОДК).

Клубът се състои от няколко сгради в добро състояние и прилежащ терен от 7,3 дка. Намира се на ул. “Васил Чекаларов“ № 51, в близост до елитните улици "Секвоя" и "Саша Попов", на които живеят някои от най-заможните българи. Там е и масивното имение на забягналия в Сърбия банкер Цветан Василев.

Резиденцията за дипломати е богато оборудвана за спорт и активен отдих - има басейн с размери 25 на 10 м, джакузи, открит и закрит тенис корт, фитнес, сауна, солариум, вана за точков масаж. В последните години беше отдадена под наем и функционираше като клуб с членски карти, които се предлагаха на служители на дипломатически мисии в България, както и на авторитетни представители на деловите, културните и политически среди.

Началната цена на търга е 8,5 млн. лв. Дипломатическият клуб се продава в пакет с още два имота на АДИС в столичния кв. "Изток" - на ул. "Райко Алексиев” № 40 и на ул. “Чарлз Дарвин“ №4.

Наддаването ще се проведе на 7 септември. Срокът за закупуване на тръжната документация е до следващия петък - 2 септември, като кандидатите трябва да депозират 15 000 лв.