Броят на убитите при атентата по време на сватба в Турция достигна поне 50, ранените са десетки, предават световните агенции.

"Атаката най-вероятно е дело на камикадзе, опасано с колан с бомби", заяви турският вицепремиер Мехмет Шимшек. "Това е варварство", добави той.

Терористичната групировка "Даеш" е извършила бомбената атака по време на сватбата, посочи турският президент Реджеп Ердоган. В писмено изявление на държавния глава са казва, че „няма разлика“ между организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия и „Даеш“, която е „най-вероятният извършител“ на нападението в Газиантеп.

Град Газиантеп, в който живеят основно кюрди, се намира на 64 км от границата със Сирия. Този инцидентът е последният от вълната от насилие, заляла тази седмица югоизточната част на Турция.

Ранените бързо бяха откарвани в местната болница.

Междувременно АФП предаде, че на мястото на взрива са намерени останки, за които се предполага, че са от пояса с експлозиви на терориста камикадзе. Информацията дошла от представител на прокуратурата в Газиантеп.

Кадри от случващото се след атентата можете да видите, като проследите този линк. Предупреждаваме, че видеото съдържа кадри, които не се препоръчват на хора със слаби нерви.

Атентаторът превърна радостното събитие в погребение.

Атентатът е част и от серия брутални смъртоносни нападения в Турция. На 29 юни т. г. взривове убиха 41 души на летището в Истанбул. През март бяха разкъсани от бомба 4 души в търговски център в града край Босфора, а в столицата Анкара кола, натъпката с експлозиви, избухна и уби 37 военни.