Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Невяна Владинова се класира за финала на индивидуалния многобой в турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри в Рио де Жанейро. 22-годишната Владинова, която дебютира на олимпиада, се представи отлично в квалификациите и се нареди на шесто място след четири отлично изиграни съчетания. 

Шампионката на България завърши със със сбор от 70.966 точки, а след нея останаха 20 гимнастички, сред които фаворитки като Нета Ривкин (Израел), Саломе Пажава (Грузия), Кахо Минагава (Япония), Варвара Филиу (Гърция) и други. 

Владинова изигра чисто всичките си композиции. Тя излезе за първото си съчетание в Рио на обръч. След красиво изпълнение и без допуснати грешки получи оценка от 17.666 т. Последва съчетание на топка и отлична програма, за която Неви беше оценена със 17.700 т.

Във втората част на квалификацията българката продължи стабилната си игра и получи по 17.800 точки за представянето си с бухалки и лента. 

Общо 26 гимнастичките участваха в квалификациите, а първите 10 от тях се класираха за финала в многобоя, който е в събота. На финала гимнастичките започват състезанието отначало. 

Квалификацията спечели Маргарита Мамун (Русия) със сбор от 74.383 точки. Най-високите й оценки бяха 19.050 т. на лента и 19.000 на топка. 

Трикратната световна шампионка Яна Кудрявцева (Русия) допусна грешки в три от съчетанията си, но завърши втора със 73.998 точки. Най-чистото й изпълнение беше на бухалки, за което получи 19.000 точки. Трета е Анна Ризатдинова от Украйна със 73.932 т. 

Пред Невяна Владинова са още Мелитина Станюта (Беларус) - 72.575 точки и Йон-Джае Сон (Република Корея) - 71.956 т. 

Турнирът по художествена гимнастика в съботния ден започва в 16:00 часа българско време с квалификациите при ансамблите, където ще участва България.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Шесто място е отлично

Шесто място е отлично постижение :) Олимпиада, важно е участието, нали? И паричките за четири години лежане на гръб между олимпиадите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.