"На предстоящите президентски избори ще се направи опит българските избиратели да бъдат изправени пред следния избор - човек, който ще го командва Първанов или човекът, който ще го командва Борисов. Първанов вече сложи своя човек на масата, чакаме Борисов".

Това заяви зам.-шефът на ДСБ Атанас Атанасов пред бТВ. Той допълни, че в Реформаторския блок има дух да се издигне независим човек, който "да се опъва на правителството, да спира закони, да сезира Конституционния съд". Според него не може българският народ да бъде изправен пред дилемата да избере протежето на Бойко Борисов или протежето на Георги Първанов.

Атанасов припомни, че лично бившият лидер на БСП Михаил Миков е заявил, че ген. Румен Радев е кандидатът на Георги Първанов. Той определи разказите на ген. Радев, че Корнелия Нинова му се обадила по телефона като "басня". Атанасов смята, че "Нинова ще изхвърчи след тези избори" от поста си в БСП.

"Българският народ не живее в казарма, Този човек от 18-годишната си възраст живее в казарма и обърква реалността".

Това каза Атанасов по повод кандидатурата на ген. Радев.

"При условие, че основни демократични свободи в Турция са игнорирани не ни дава основания да бъдем спокойни, че там могат да бъдат проведени избори. Да считаме, че там може да се изрази свободен вот е нонсенс".

Това каза още Атанасов. Той заяви, че в южната ни съседка трябва да има избори само в дипломатическите представителсвта. Атанасов припомни, че някои български партии получават сериозни гласове от Турция.

"Нека партията на Касим Дал и Корман Исмаилов преценят поведението си", посочи депутатът.

НПСД защити действията на българската държава по предаването на Абдулах Бююк на Турция, а ДСБ и Реформаторския блок се обявиха против тези действия. Атанасов каза, че ДСБ и НПСД стават несъвместими партии, защото Дал и Исмаилов "се представят като защитници на един тоталитарен режим".

Атанасов е убеден, че кандидатът на РБ ще бъде или Трайчо Трайков, или Гроздан Караджов или Велислав Минеков. Той припомни, че тези три номинации са фаворити на ДСБ, а без ДСБ кандидатът на блока не може да бъде определен.

Най-тежък е провалът на Бойко Борисов в кадровата политика в сектор сигурност, заяви Атанасов. Той махна шефа на Гранична полиция и назначи на негово място човек, който е командвал група кораби, които са пазели интересите на шефа на "Лукойл" и на Ахмет Доган, добави генералът. А в същото време остана на работа в системата на МВР Радо Схемата, който ръководи каналджийството, което се покровителства от много високо място, разказа гостът в студиото. И припомни, че вече е казвал, че главният секретар на МВР Георги Костов е креатура на Валентин Златев.  

„С уволненията в ”Гранична полиция” видяхме безкомпромисния Борисов и безпомощната Бъчварова - това беше показано на българския народ. Няма нелегален мигрант, влязъл в българската държава, който да не си е платил, коментира Атанасов.

По повод скандала с екстрадирането на турския бизнесмен депутатът заяви:

С просто око се видя, черешението за предаването на Бююк на турската страна е взето от премиера. Това е политическо решение, което не се приема от българското общество.