Държавата днес отново констатира, че незаконното надстояване на хотел „Маринела София“, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, продължава.

Нова проверка на Дирекцията за национален строителен контрол е установила продължаващото нарушаване на заповедта за спиране на строежа. Той вече е захранен с електроенергия. По случая е съставен протокол.

ДНСК ще изпрати покани до възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

От регионалното министерство се заричат, че ако строежът продължи, ще бъдат извършвани всекидневни проверки, като при необходимост ще бъдат ангажирани Министерството на вътрешните работи и Главната инспекция по труда.

При проверка още през април инспекторите от строителния контрол установиха, че надстрояването става, без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на градежа.

В средата на май ДНСК издаде заповед за спиране на обекта. При проверка на 6 и на 30 юни обаче било установено, че надграждането на хотела продължава въпреки забраната.

Последната проверка, която отново констатира, че строителните работи продължават, беше в края на юли.