Тази вечер от 21:45 часа "Лудогорец" приема "Виктория" (Пилзен) на ст. "Васил Левски" в първи мач от последния плейоф за групите на Шампионската лига. Освен тръпката от големия двубой и огромния залог, едно техническо въведение дебютира на български стадион. 

Това е "Ястребово око", технологията която позволява да се определи дали топката е минала голлинията и още по време на мача да бъде зачетен или не гол. Тя беше използвана на световното в Бразилия преди две години и на европейското във Франция това лято. Въведена е също така в груповата фаза на турнирите Шампионска лига и Лига Европа. 

Системата от камери, компютър и монитори ще остане на "Васил Левски", докато "Лудогорец" играе в Европа. Дори "орлите" да отпаднат от "Виктория", те със сигурност ще играят в група на Лига Европа.

"Ястребово око" от години се използва в професионалните лиги на американските отборни спортове. Оттам пък беше въведена и в тениса.

Мачовете от последната плейофна фаза започнаха снощи, а футболният свят остана шокиран не само от резултата на срещата "Стяуа" - "Манчестър Сити" (0:5), а също така от начина, по който феновете на "Динамо" (Букурещ) "извозиха" големите си съперници, при това с пари, платени от собственика на "стелистите" Джиджи Бекали.