"Селтик" драматично отне мечтата на казахстанския "Астана" за повторно участие в груповата фаза на Шампионската лига. Шотландският първенец спечели с 2:1 на реванша в Глазгоу в даденото от съдията продължение. И е потенциален съперник на "Лудогорец" за последната квалификация, жребият за която е утре (петък). Тимът на Станимир Стоилов пък има шанс поне за групите на Лига Европа. 

Двубоят на "Селтик парк" бе белязан от груби грешки и от двете страни. Първият мач в Астана завърши 1:1 и гостите се нуждаеха от победа или равенство с повече голове, за да прескочат напред. В 45-ата минута казахстанците направиха гаф, при който бе отсъдена дузпа и Грифитс откри резултата.

След почивката "детелините" решиха да дадат шанс на своя съперник. Вратарят Гордън игра с глава пред наказателното поле и поднесе топката на македонския национал Ибраими, който изравни с далечен прехвърлящ удар. Това стана в 62-ата.

Течеше 90-ата минута, когато Муса Дембеле нахлу в наказателното поле, бе фаулиран и сам реши изхода от 11-те метра при втората дузпа за "Селтик". "Астана" завърши с деветима, изгонени бяха Шитов и Шомко.

Останалите потенциални противници на "Лудогорец" са "Виктория" (Пилзен), "Залцбург", "Апоел" (Никозия) и "Легия" (Варшава). Това са поставените отбори в шампионския поток. "Лудогорец" е сред непоставените. Мачовете са на 16-17 и 23-24 август. В "Легия" играе бившият играч на "орлите" Михаил Александров, който вчера поигра 20-ина минути при домакинството на словашкия "Тренчин" (0:0, 1:0 в първата среща).

В кипърския "Апоел" пък е Живко Миланов.