Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия обвини умерената опозиция в Сирия в атака с химически оръжия наа 2 август в Алепо.

Говорителката на руското външно министерство Малия Захарова нарече "животни" бойците от групировката "Нуредин аз Занки".

ХЕЛИКОПТЕР ПУСНАЛ ВАРЕЛИ С ХЛОР В СИРИЯ?

За атаката с хлор бе съобщено почти веднага след извършването й. Досега обаче не бе посочен конкретен неин автор. Никой не е поел и отговорност.

Хлорът причини смъртта на 7 души. Други 20 бяха приети в болница с изгаряния и заатруднено дишане.

Нападението бе извършено близо до мястото, където на 1 август бе свален руски военен хеликоптер. За това Русия обвини ислямистите от Фронта "Фатех аш Шам".

КАКВА МИСИЯ Е ИЗПЪЛНЯВАЛ СВАЛЕНИЯТ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР?

Ето как коментира атаката с хлор Мария Захарова в профила си във фейсбук:

"Отговорността за това престъпление срещу цивилното население е на "умерената" групировка "Нуредин аз Занки", която преди вече неведнъж бе обвинявана в многобройни убийства на деца и жени в неконтролирани от "опозицията" квартали на Алепо. Тези животни, използващи отровни вещества срещу мирното население, са подкрепяни от САЩ."

Руският Център по помиряване на враждуващите страни в Сирия информирал за инцидента американската страна.

Захарова прикани западните медии да не мълчат за химическите оръжия на опозицията в Сирия.

САЩ смятат "Нуредин аз Занки" за умерена опозиционна групировка, за която важи обявеното спиране на огъня. Русия обаче смята бойците й за помагачи на терористите от "Даеш" ("Ислямска държава").

Москва разполага с данни, че терористите в Сирия имат индустриални мощности за производство на отровни вещества. Това заяви пред Интерфакс Михаил Улянов, шеф на Отдела за неразпространение и контрол над въоръженията в руското Министерство на външните работи.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тоунър съобщи, че неговото ведомство засега няма информация по въпроса.

Коментари

 's picture

д-р Петроff

БОВ

Не разбрах,от въртолет ли са хвърляли варели,но определено там има въртолети само едната страна...и го е правила и друг път.Става и вече навик....За това,повече Стрингъри в опозицията...
г-н Патрон's picture
г-н Патрон
Патрон

Да не се оправдават руснаците

Тези руснаци са умопомрачителни бавно развиващи се имбецили. ХВърлят отровни варели, доказателствата точно към тях сочат, те отбиват с привичната им наглост че опизицията била виновна че те единствено хвърчат с хеликоптери над Сирия, и останалите хишници разсипващи тази близко-източна страна. Защото в слчуаят животните са точно руснаците, че хвърлят отрови, а след това обвиняват в собствените си престъпления, отровените че те се били само изтровели, за да обвинят вечно невинно обвиняваните руснаци. Имали доказателства, имали данни, но с нищо конкретно не са доказани техните данни, а са само хвърлени приказки в публичното пространство, и хайде давайте, вярвайте им, защото който посм,ее да ги оспори, са платена пропаганда, и но за русофилската плевел това са безспорните им доказателства, и не е руска хибридна пропаганда. Но това че и други разполагат с доказателства, соросоидна пропаганда е било. За съжаление психичните биолести в последно време прекалено много са се изострили. Защото по тези онанистични словоизлеяния на тази кремълска кучка се разбира, че именно руснаци са отровили тези хора на земята.

не обиждай кучките

не обиждай кучките

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.