Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Verizon Communications Inc ще обяви в понеделник споразумение за купуване на Yahoo Inc за почти 5 милиарда долара, съобщи Reuters като се позовава на „запознат източник“.

Очаква се официалното съобщение да бъде направено преди отварянето на фондовата борса в Ню Йорк.

Сделката ще прекрати продължилата месеци неяснота около Yahoo. Компанията обяви още през февруари, че ще търси стратегически алтернативи.

Reuters са потърсили двете компании за коментар. Yahoo не са били открити, а Verizon са отказали изявление.

Новината първо бе съобщена от Bloomberg, а посочената цена е $4.8 милиарда. Още в петък стана известно, че фаворит в наддаването за Yahoo е именно Verizon.

Verizon е най-големият доставчик на безжични услуги в САЩ. Телекомът бе известен преди като Bell Atlantic.

Ключови думи

Коментари

Радев

Преди 8 години тогавашния CEO на Yahoo Джери Янг отказа да продаде компанията за $42 млрд. на "Майкрософт". Днес си стисгат ръцете за почти 10 пъти по-малка сума

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.