Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Японския гигант Nintendo спечели милиони и увеличи капитализацията си с близо 2 млрд. долара само за 24 часа след пускането на Pokemon Go.

Но това не е единствената компания, която печели огромни пари от най-свалянето приложение на смартфони в последния месец.

Другият голям печеливш и Apple - и по напъно логични причини.

ЛОВИТЕ ЛИ ПОКЕМОНИ?

Макар и безплатна, Pokemon Go предлага различни виртуални предмети, които можете да си купувате с истински пари, и които улесняват играта - примамки за покемони, яйца за повече опит, по-голяма виртуална раница... И играта е рекордьор и в това отношение. Досега шампион бе шареният и динамичен пъзел Candy Crush, която направи 1 млрд. долара за 2013 и 2014 г. Според анализаторите от Needham & Co Pokemon Go продава с 10 пъти по-големи темпове. 

МОЖЕ ЛИ ПОКЕМОНЪТ ДА Е ОПЛЕШИВЯВАЩ, НИСИЧЪК И ДА ЖИВЕЕ В КРЕМЪЛ?

Аpple пък получават 30% от продажбите, което от 1 млрд. долара биха били 300 млн., но от 10 млрд. - 3 млрд., което вече е над 5% от годишните им печалби. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.