Докато сутринта премиерът Бойко Борисов обявява по Нова тв, че "преосмисля позицията си за кандидата за президент", националният предизборен щаб на партията, начело с Цветан Цветанов, обяви, че вече е готов с плакатите за изборите и графика на кампанията.

Само допреди ден версията на лидера на управляващите партия бе, че името на претендента за поста на Росен Плевнелиев и вицето му са ясни, те са партийни членове и не са обявени, защото е взето решение това да се случи през септември. А и защото журналистите "дразнят" Борисов с въпроса кой ще е кандидатът и дали няма да е самият той.

Само няколко часа, след като лидерът на ГЕРБ заяви, че "трябва човек, който да обединява всички партии" и нацията, което би могло да значи и вариант за непартийна кандидатура, от щаба разпространиха малко данни от работното си заседание. От съобщението става ясно, че въпреки ревизията на позицията на Борисов, ГЕРБ вече са "прецизирали детайлите около окончателната визия на предизборните плакати и агитационните материали." Подробностите около формулирането на предизборния слоган също били обсъдени вече. 

От ГЕРБ не дадоха повече подробности, но явно плакатите и агитматериалите ще са "универсални" и ще подхождат на всеки кандидат-президент. Кандидатите за държавен глава и вице щели да посетят всички области на страната.

По традиция откриването на предизборната кампания на президентската двойка на ГЕРБ ще се проведе в зала „Арена Армеец“ в София. Поканени са около 15 хиляди членове и симпатизанти на партията от цялата страна, реши още Националният предизборен щаб.

    През втората половина на месец август Националният предизборен щаб на ГЕРБ ще финализира и утвърди окончателно всички детайли и графици по провеждането на кандидат-президентската кампания.