В средата на ноември 2016 г. бяха открити трупчетата на 8 бебета. Случаят потресе цяла Германия.

Днес майката убийца Андреа Г. (45 г.) застана пред съд в град Кобург. Обвиняем е и 55-годишният й съпруг Йохан Г., с когото са разделени, но нямат развод. Той ще отговаря за съучастие в убийства.

Трагедията се разиграва между 2003 и 2013 г. в баварското градче Валенфелс. Андреа и съпругът й правели редовно секс, но никога не  използвали противозачатъчни или презервативи. Така последвали 8 нежелани бременности. Съпрузите имали три свои деца, още по две от предишните си бракове и не желаели животът им да бъде обременен с още наследници.

В тази сграда са били открити умъртвените бебета.

Днес майката убийца направи самопризнания пред съдебния състав, но не лично, а чрез служебния си адвокат Тил Ваглер. След раждането вкъщи тя увивала всяко от 8-те новородени бебета в хавлиени кърпи, затягала ги е и скривала телцата. Тя не се интересувала, дали децата са били родени живи или не. Дори не знаела колко от тях са имали жизнени функции, но на тези, които плачели, им затискала устата и носа.

По време на бременностите си Андреа нехаела за новия живот под сърцето й, не изчислявала термина си и така всяко раждане идвало като изненада за нея.

Съпругът й днес потвърди само самоличността си, но отказа да говори по обвинението срещу него. Според твърденията на Андреа той е съучастник в убийствата. Заради влошените им взаимотношения тя се пропила.

Прокуратурата не успя да докаже по категоричен начин убийствата на 8-те бебета, но това направи за четири от тях. Причината е, че трупчетата на първите 4 новородени са били разложени до степен, която не позволява на медици експерти да докажат дали бебетата са били родени с жизнени функции или мъртви. Така обвинението е за убийство на последните четири новородени.

Няколко седмици преди да бъдат открити трупчетата на 8-те бебета, Андреа и съпругът й се разделят. Точно тогава наемателка на жилище в малката кооперация, където е живяла двойката, случайно се натъква на детски труп на тавана. Тя веднага се обажда в полицията, така са открити тленните останки на общо 8 бебета. Трупчетата са увити в хавлиени кърпи и поставени в найлонови торби.  

Малко по-късно майката е задържана. Тя и новият й партньор в живота са живеели в хостел в близкия до Кобург град Кронах.

По делото са насрочени 5 съдебни заседания през този юли. Призовани са 24 свидетели и трима експерти. Очаква се още този месец подсъдимите да чуят присъдите си.