Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Малко след 19,30 часа тази вечер започна вторият протест пред Министерство на културата с искане за оставката на Вежди Рашидов. Причината са уволненията в Националната художествена галерия и отношението му към журналиста от БНТ Георги Ангелов.

Петдесетина души затвориха дясното платно на бул. "Стамболийски" в посока храма "Света Неделя" с викове "Оставка" и освирквания. Издигнаха и обичайния си плакат: "Граждани срещу мафията". Кордон от полицаи плътно ги охраняваше.

Протестът продължи около 40 минути.

КОЙ СЪМ АЗ, ТА ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАМ, ЧЕ СЪМ СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ В СВОБОДНА ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ

Снощи около 200 души поискаха оставката на Рашидов заради освобождаването на дългогодишния служител Владимир Руменов, активист срещу политиката на министерството в областта на културното наследство и участник в предаването на Георги Ангелов по БНТ. Известният изкуствовед Мария Василева също съобщи, че е била освободена от музея заради критична медийна изява по същата тема.

И ДРУГИТЕ МИСЛЯТ ТАКА, САМО НЕ ГО КАЗВАТ ПУБЛИЧНО

На пресконференция, спешно свикана час преди протеста Рашидов отрече да е оказвал на директорката на Националната художествена галерия Слава Иванова натиск за уволненията и я помоли "да върне момчето (60-годишният Владимир Руменов - б.р.) на работа". Той заяви, че е писмото му към БНТ и Ангелов е било емоционална реакция, защото обичал журналиста и винаги се е борил за медийна свобода.

Междувременно Владимир Руменов съобщи във фейсбук, че от Националната галерия отново са му предложили договор.

Днес близо 200 журналисти, общественици и хора на изкуството поискаха от премиера Бойко Борисов да освободи министъра на културата заради "откровен натиск" над свободата на словото.

СТОТИЦИ ДО БОЙКО БОРИСОВ: НАСТОЯВАМЕ ДА ОТСТРАНИТЕ ВЕЖДИ РАШИДОВ

Искането за оставка на Рашидов бе подкрепено и от ДСБ:

"Не оставка, а отстраняване. Без свобода на словото и независими медии няма държава. Подкрепям искането на стотици творци, журналисти и преподаватели", написа лидерът на партията Радан Кънев по повод откритото писмо.

Ключови думи

Коментари

Интелектуалец по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

"Без свобода на словото и независими медии няма държава" - Ба! Баш със свобода на словото на престъпниците и мафиотите срещу пълно затъмнение за словото на инакомислещите вече 26 години нямаме нормална държава! Костовата мафия иска свобода само за НЕЙНОТО слово! Вижте цензурата тук, идете вижте невижданата цензура в сайтовете на мафиота Прокопиев! А сега чух по К1, че Пърдан ГъЗъ бил подкрепил писмото на комунистическите отрепки! Ха-ха-ха-ха... Изпонатръшкахме се от изненада, чес'но! Проблемът на посочените отрепки е, че вече никой не ги признава нито за някакъв елит, нито за някакви фактори. Поради простия факт, че те са толкова компрометирани в очите на нормалните хора, че те по-скоро биха подкрепили точно обратното на това, което комунистически боклуци като Пърдан ГъЗъ и Женя Лайнов брътвят! Фактите са пред очите ви - едвам се събират достатъчно хора, за да крепят зеления парцал на Асенча Геновия - завършил техникум за клозедни чинии селски абдалин, станал предводител и вдъхновител на родната соц. интелигентура. И безсмертний афтур на пътеводното "моделът КОЙ", което цялата плеяда от малоумни комунистически "интелигенти" повтаряха в захлас две години! Плюя на вас, отрепки!

Неграмотният ГЕРБаджийски "интелектуалец" съвсем е превъртял! Обяснимо е.

Какъв интелектуалец си ти бе, мръсна СИКаджийска мутро и неграмотен простак, дето не познаваш правописа и граматиката? КОЙ си ти, че да наричаш "отрепки" цвета на нацията ни бе, лайняр ГЕРБаджийски? Заминавате си, мутро СИКаджийска, заминавате си! Този път народът ще ви изрита с такъв мощен шут по дебелите ви СИКаджийски задници, че директно ще се намерите в клоаката на банкянските и сарайските клозети, където винаги ви е било мястото! А Мултакът на Републиката, грозното нищожество, което 20 години лиза различни по политически цвят задници, особено един, който сега се крие в сараите в Бояна, докато се докопа до министерски пост, със сигурност вече е пътник! Дори и онзи бабаит с магнолиите няма да може да го спаси! Защото и ТОЙ се е напикал от страх! Напикал се е от страх, понеже гневът и омерзението на всички българи със страшна сила се стоварва и върху неговата куха кратуна, банкянски сорт!

Психиатър по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Истеричното, 'апеш ли си джуките, дорде се плюнчиш над клавиатурата?

Комунистоебач

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

mardafi

Интересно какво работят 246 служители на тази галерия - вънка

Среднистът КОСТОВИСТ злобее, че губи място, удобно за саботаж!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Уау! Петнайсет души, може и малко повече. Впечатлена съм много. Особено от зеления плакат. Той е чисто нов, нали?

И на тия лекета кой им гледа децата?

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Тоя с ризката на черти плаката ли държи или се чеше? Така го виждам като "граждани срещу Мая". Нарежете го на три и ги подредете едно под друго. Така ще се скъси и ще могат да го носят и двама души. Като гледам натам отиват нещата!

Снимките са много миролюбиви. Хората искат да се видят, да пият по едно кафе в отбрано общество и да не ги забравим!

За пърданчувите антихристи - комунисти

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Путkин

Я тоже подкрепляю В.Рашидовича! Он наший человек - мултак по-болгарски!

Свещеник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Кристьо

Наздраве на добронамерената колега. Тоя нещастник е самото дъно, можете да си го изпишете като емблема на знамето на костококите. Ебаси нещастните отрепки бе, гръмнете се.

другарката Радева

Не бива /не е правилно/ да се пренася поли-тически. Думата се разделя на срички по-ли-ти-чес-ки. Правилното е полити-чески. Презумпцуята е, че ако на горния ред остане само поли /пола, рокля или поли, в смисъл на много/ е неясно и подвеждащо. В случая се пренася и по смисъл, защото е чуждица и ако следващият ред липсва - бъде изтрит или закрит, може да се възстанови смислово. Какво ви говори "Не на поли-"? Не на полите, на полицията, на полизахаридите, на поликлиниките, на полимерите, докато пренасянето на полити-чески е по-ясно и няма двусмислие. Ерудити сте, всичките!

Връщай дипломата тутакси!!!

Другарко, връщай дипломата тутакси. Ама тая за основно образование, мила, защото това се учи в първи клас. Думите се пренасят на срички. Правилото за някаква презумпция колко срички трябвало да останат на горния ред е някаква дивотия, която видимо съществува само в твоята неука глава. http://znam.bg/com/action/showArticle;jsessionid=6863C641ACA96380981699BA49F847D1?encID=693&article=487905762

ругарката Цола Драгойчева

Другарко (и другари)! Време е, пренебрегвайки небивалия натиск на империалистическите сили, дружно да защитим с всякакви методи (легални и нелегално) честта, достоинството и правото да уволнява, изпраща в лагер и дори лично да разстрелва на другаря Вежди Рашидов! Какво по-достойно поведение от това, ругарят Рашидов да разчисти министерството на културата и всички органи и институции под негова власт от прогнили буржоа, псевдоинтелектуалци, хрантутници, потестъри и безпартийни (ГЕРБ) елементи!? Единствено партийният човек, който без да мисли, даже и насън, защитава идеалите на Партията (ГЕРБ), ненавижа костококите и всички други, пречещи на абсолютната власт на нашия вожд Бойко Борисов, може да участва пълноценно в работния процес като държавен служител! За всички останали предлагам да бъдат открии концентрационни лагери и веднъж завинаги да се изчистим от тях! Другарката Цецка Цачева да бъде нашият временно изпълняващ длъжността Президент, в този мандат да инициира конституционни промени за гарантиране на пожизнен мандат и след това да изберем нашия вожд Бойко Борисов за Вечен Президент и Началник на Началниците! Ура, другари!

Б.Борисов

Всеки гербераст е необходимо да заявки безпрекословната си подкрепа за В.Рашидов! Той е най-великият артист! Подкрепете го и плюйте среу всички, които не споделят моето мнение - вие знаете как да действате и мислите като един общ организъм, съставен от български матрял!

Брояч по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Б.Борисов

Ко речи? Аз съм най-великият, мери си приказките, да не издам заповед да бъдеш опраскан! Вижаш как нашата Партия уволнява с едно обаждане!

Статистик по "румънские модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Дъ ге

Хм!Грозника,Стаян Стаянав,нарекъл се помпозно-аватар,сега драска с лЕвото си копито под друго именище!Па он си знае,че Господ го е създал,с един удар на секирата и не е много "арно да си показва суратя измежду читавите хора!Затуй е изпаднал в говежда,духовна,нравствена долнина и язе се притеснявам да не си посегне нявгаш!Но,като ся замислА,чини ми ся,че фразата-Черен гологан не се губи,е измислена тъкмо за наш Стоенча!Сбъркания бахурко,е толкова умствено ограничен,че чак Рачко Пръдлето би му завидял!Стаян,освен да скубе троскота на боковите латифундисти из свищовските кърища,за нищо друго не става!А...Може да си бърка във възголемите ноздри и да вади от тамка мърсоливи топузи,за да цели дечурлигата от ма"алата,дето му ся подиграват!Тц,тц,тц...Нема хекимин на тозий свЕт,който да помогне на свищовския мусур Стаян Мангаля!Жалка!

Дъ ге е Фатмак-ИДИОТА

МНОГО си прост, ТЪПАНАРЕ! ОЛИГОФРЕН си - БОКЛУК си!

Любопитен по "румънския модел" на Пърдан ГъЖа

БащЪ ти знае ли, че тъй добре си го описал или пазиш в секретнус поздравителния си адрес отдоле, за рождения му ден?

Дъ ге

Любопитний Стаянав!Сакаш да рекнеш нящо ли бре,керата?

Дъ ге е ТРОЛ!

МНОГО си прост, ТЪПАНАРЕ! ОЛИГОФРЕН си - БОКЛУК си!

Брояч по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Клубчето, среднощните ви модерации ще ви донесат ядове! Ако не ми възстановите коментарите тъй ще ви ОСЕРА сайта, че само ще си мечтаете за благия ми до сега език!

Дъ ге

Сколька йофтино чешко пиво погълна досега,свищовски мусур?Скоро имам път през Чехия.Имам възможност да се отбия,за да направя черната ти глава-синя!Или чАрвена!По твой избор,мигльо!Морееее....

До олигофрена - Дъ ге

МНОГО си прост, ТЪПАНАРЕ! ОЛИГОФРЕН си - БОКЛУК си!

Свещеник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Светия синод на БПЦ да разлепи списъка на отрепките със забрана да се допускат в храмовете, а когато изпукат за радост на Земята ни, да ги хвърлят в земята неопети, та да вампирясат и да не видят бял ден и на оня свят! Амин!

Дъ ге

Докога ще траем гербавия пезевенк Стаян!?Клуб Z,игнорирайте този комунистически малоумник!

До простака - Дъ ге

МНОГО си прост, ТЪПАНАРЕ! ОЛИГОФРЕН си - БОКЛУК си!

Питащ по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Модераторчето, да не си от щатните на "Дневник", мама ти неграмотна курвенска? Обединихте ли се вече, мършите на оня нерез Прокопи и персонала на Донев? Личи си, личи си...

Дъ ге

Сбогом,Стаян Стаянавич-Аватарски!Оди да рИвеш в нидялкувия ПИКлив сайт!Там ти е хвърлен пъпа,манго!Стаян Стаянав и ПИК,са като Циндил-пиндил и Джаста-праста.Сбогом,кучи сине!

До простака "Дъ ге"

МНОГО си прост, ТЪПАНАРЕ! ОЛИГОФРЕН си - БОКЛУК си!

Пътешественик по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Охлюве огруван и неграмотен , ти по-далеко от Кутловица ходиш само за да си занесеш фъшкиите в окръжната болница у Враца за изследвания. Какви чужбини, какви пътешествия? Ти ако видиш самолет, ще се посереш, а ако го чуеш, ще се споминеш. Къде си тръгнал да ме плашиш, скоте невеж, и кой ти е рекъл, че съм в Прага? Ама заповедай де, иди до Прага, там е хубаво. Бачо ти и там е бивал и на много други места, които можеш само да сънуваш. Не ме разсмивай по нощите!

Личи си, човека няма образование. Баси словореда, баси правописа.

Вуйчо

Каква оставка бе олигофрени?Нали Вие с вашите протести го върнахте на власт.

Дара

Колеги, да не се лъжем! Това, което се случи ще се случва и в бъдеще. Никой не може да посяга на възпалени симпатизанти на ДСБ, Протестна мрежа и останалите от хайката, които са на държавната хранилка. Няма никакво значение какъв работник или служител е този човек, пристрастията му го пазят. Не можеш да освободиш, уволниш, да прекратиш договора на такъв човек, защото ще получиш протест и публичен линч. Това е така, понеже хората на ДСБ са добре организирани и са болшевики по манталитет, дори да носят гривни и герданчета. Манията за величие им дава сила, а отстъпчивостта на Борисов им дава крила. След последните дни мога да кажа, че в бюджетната сфера /там заплатите се получават редовно, имаш здравни и социални осигуровки и си чакаш пенсията/ работят назначени членове и симпатизиращи на БСП, НДСВ, ДПС и ДСБ - в този ред и количество. Има и друго - десетки НПО-та, които се занимават с публичната администрация /чиновниците/ говорят наляво и надясно, че системата е нереформирана и ни подлагат на постоянен тормоз по тази тема. Намаляваш разходите и съкращаваш чиновниците - казват либертарианците от хайката, но с хората на БСП, НДСВ, ДПС и ДСБ няма как да се пребориш. Те са по-мощни и по-мотивирани и от ал Кайда! Нищо не се прави, но се нагнетява напрежение с приказки по студиата! Това не е капан, а закована с яки пирони безизходица, параграф 22 за четящите. България я чакат истински протести и истински реформи. Или ще се отдадем на референдуми, зад които стоят руски и олигархични интереси, или ще се научим да разпознаване и наказваме наглостта във всичките й форми. Трети път наистина няма!

Боре

Комунист и мултак със съвест като видите, тогаз и тиквен министър ще видите със съвест ...

Борето

То е същото и при комунист и костовист, бре. Те смятат съвестта за по-лошо от мозъчен тумор!

Боре

По костово време тоя гербав царвул още беше член на БСП и ... мултак по съвместителство, щото откъм там течеше уискито, сега тече откъм Банкя, пак по съвместителство...При Костов уиски да е смукал - не сме чували.

Където видиш десебарски комунист, бий го, той си знае защо!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.