Ще ги лопам!

Това е един от изразите, които може би ще докарат ядове на Динко от Ямбол. И то не сам по себе си, а това, че го споделял пред тел. 112, който пък се записва.

Днес е ден - така да кажа - на прокурорско-следствената част от населението на страната.

Загледах се в определнията на прокурорката от Средец по адрес на г-н Господин, т.е. Динко Вълев.

Така фино и изискано го е написала, че ако ми дадат една седмица без други задачи и ми кажат: "Стефане, напиши фейлетон за уринотерапия и кемтрейлс", може би ще успея да се доближа на едва 30 %... 

Динко имал „формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци“ и „опростена представа за действителността“. Рядко ми идва да стисна ръката на някой прокурор (или следовател), но този ден е такъв. Както казва Цацаров – в прокуратурата работят много достойни хора.

Ама утре, като отмине данданията и остане сама в РП-Средец с онези с „опростените представи“, моля ръководството на прокуратурата да не я забравя.

Иначе почти всички от нас взимаме решения на базата  „формирани стереотипни пристрастия и предразсъдъци“.

Предполагам – дори и тези, които се търкаляха по "Витошка" в тарелки, овъртолени в целофан, вместо да го използват за увиване на агнешки шерден. Но това няма общо...

Гложди ме още един въпрос: що за представа за действителността има Бат Сали?

Ето вкратце пък неговата история, която, ако умеех да пиша публицистика, щях да озаглавя „Прекрасния филм, който Кустурица страшно се прецака, че пропусна“. Взехте ли пуканки?

БАТ САЛИ КЪМ ПОЛИЦАИ: ДО ДНИ ЩЕ СЕ ВИДИТЕ ЦИВИЛНИ

'Начи, яхнал своя джип Мерцедес, направил тройно изпреварване на забранен и за половин изпреварване участък. Не спрял на полицаите – щото пък с пустия късмет каръшки уцелил, когато провеждат спецоперация. А ги поздравил през прозореца с размахан... имунитет.

Увеличил скоростта.

И пак не мирясал - да си иде като всеки нормален джипаджия по живо, по здраво без глоба и да продължи да лети в насрещното. А се върнал! Забележете – щото същите тия досадни полицаи си позволили да спрат не кой да е, а ромския отбор по футбол на гр. Самоков. Представяте ли си?! Т`ва Роналдо, т`ва Меси, т`ва Рууни – как ще им искат документи на тях?! Когато си ромски халф от "гарнитурата" на бат Сали (респективно ДПС), единственото, което имат право да ти искат, е автографи.

Депутатът Методиев поискал да инспектира униформените за цялата им дейност на дежурството също така. За друго да не е, ама Сидеров заслужава камшици на голо дори само за това – за глупостите, които инсталира в правно неуките възпалени мозъци! Мозъци с карти. Пардон – карти с мозъци.

Методиев след това уведомил полицаите, че до 3 дни са цивилни и заплашил шефа им: „нема кво да ми се молиш“.

Нали помните прокурорката от Средец? Да няма после Je suis Шефаоткостенец?

Отличните ми впечатления се затвърдиха финално с един следовател, който има хотел, кръчма и не знам си к`во още в Слънчев бряг, но очите му топли, топли... Имах предвид Очите. С когото – оказа се днес, само си махали на улицата и дори телефон му нямал.

Кажи честно?!

Дали има магистрат в Несебър, който да няма телефон на Очите? Ми той е най-сакапаният, непознаващ контингента и района си и неготов да реагира на нищо магистрат, егати.

СЛЕДОВАТЕЛ ОТ БУРГАС: С МИТЬО ОЧИТЕ САМО СА МАХАМЕ НА УЛИЦАТА

Иначе този следовател – казва се Иван Христов – вика нещо много интересно, след като вчера го тричаха, че бил самотен прът, на който се крепи чадърът над Mityo The Eyes.

Тричаха го вчера, включително и на ВСС, а той твърди, че неговият пост е морска цаца, а прокуратурата, която именно го обвинява, воглаве с Главния, е господар на процеса. Можеше и да го пратят да се мие с пясък на Слънчака, ама се оказа, че в НПК пише същото.

Иначе човекът е магистрат, не е тоя, оня. Вярно, освен кръчма има и прякор - Камбоджанеца, но веднага му личи, че има качества. Например наблюдателността.  Освен с прекрасния израз „Всички бандити на България ме познават с доброто ми име“, него го запомних и с нещо друго.

Че като гражданин установил (щото като магистрат, нали, вече няма права да установява), че ... 

„... Близо 1,5 км е изминала групата на Митьо Очите, пресичайки целия „Слънчев бряг“. Това е все едно в София по „Витошка“ да мине група от 30 – 50 души и нито един полицай да не ги запита къде отиват и какво правят. Това ми се вижда много странно.“

Ми странно е, бе, следовател Христов. Особено с бронежилетки, мачете, палки, електрошокове, брадви и огнестрелно оръжие в пика на сезона. Странно е. Освен ако не е културологична и етнографска особеност на аниматорите от региона.

Странно е и че само за един ден си намерих 3 достойни примера как у нас има властващи закон и ред. Кое не ви харесва, не разбирам?