Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разследване срещу компанията за електромобили "Тесла" са започнали властите в САЩ. Причината - инцидент с фатален край със SUV с електрическо захранване, съобщи БГНЕС, позовавайки се на осведомени източници.

Американската агенция за пътна безопасност събира информация от пътната полиция в щата Пенсилвания за „Тесла“ и инцидент, станал през юни. Целта на проверката е да се установи дали по време на катастрофата е била включена функцията „автопилот“ на електрическото возило.

Това е вторият случай за кратко време с коли на компанията, решила да предлага изцяло електрически автомобили и автомобили, които могат да се движат сами. SUV модел X се отличава с отварящи се задни врати тип „пеперуда“, както и с иновативна технология автопилот и помощ при шофиране. Тази иновация позволява на колите „Тесла“ да изпълняват сами маневри като спиране в случай на опасност, припомня БГНЕС.
 

Ключови думи

Коментари

Дайте цифри съпоставящи смъртните случаи с Тесла спрямо тези с друга марка.

а

няма да датат..смучат си ги от пръстите

Цифри

В щатите, смъртни случай на милион, луксозни автомобили. Ауди А4 - 0, Хонда Акура - 5, БМВ 328i - 7, Ц-класа - 8, Лексуси - средно 14. Тесла - 1 смъртен случай на около 50,000 возила, т.е. над 20.

Цифри

Но требе да се има предвид, че, за разлика от Тесла, от другите модели се карат стотици хиляди, т.е. вероятно за тесла ЦИФРАТА е още по-голяма ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.