Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До Генерален Директор на БНТ – г-жа Вяра Анкова

До УС на БНТ

Отворено писмо

Уважаема госпожо Анкова, уважаеми членове на УС на БНТ,

Досещате се вероятно, че писмото ми е предизвикано от декларацията на министъра на културата Вежди Рашидов по повод участието ми заедно с арх. Барфончовска и Владо Руменов (Форум културно наследство) и продължилата дискусия относно Закона за изменение и допълнение на Закона за културното наследство. Позволявам си да определя подобно явление като крещящ пример за намеса на висш държавен служител срещу публично заявени позиции и мнение, както и цинично посегателство по отношение на медийната независимост.

Надявам се, ще разрешите отговор на засегнатите от недостойните слова, елементарни лъжи и смехотворни обвинения, изречени в синхрон на интелектуалното и културно развитие на г-н министъра. И вместо да търсите боязливо доказателства за „личен конфликт“, излезте със своята смелост и професионално самочувствие, напуснете „яслата“, поискайте незабавната оставка на министъра.

АСОЦИАЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ - БЪЛГАРИЯ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА РАШИДОВ

Ще си позволя коментар, относно изложеното в декларацията и неговата несъстоятелност. Естествено първото впечатление е опитът да бъде усмирен и наказан ваш водещ журналист, чието име единствено e споменато в писанието. Определяйки държавата като обор, в който някой дава храната в яслата, а държавните служители, дори когато са журналисти, трябва да се хранят в покой и с благодарност към своите овчари, господинът явно желае да няма мнение различно от господарското.

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ: КОЙ СЪМ АЗ, ТА ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАМ, ЧЕ СЪМ СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ

Писмото съдържа едва прикрити заплахи към водещия Георги Ангелов и дори опит за изнудване, използвайки детето му като заложник спрямо неговата съвест и достойнство. От прочетеното се разбира, че министърът „отглежда децата на някои водещи“. Ще ми помогнете ли да разбера кои са тези деца, кои са техните родители? Как точно се провежда възпитателният процес? Дали министърът предава на децата своята култура, своя уникален език и граматика, своята почтеност и своя финансов успех? Какво заплаща от джоба си за това отглеждане? Как бихте определили подобно поведение ? Можете ли да наречете това рекет, насилие или става дума за обикновен, битов проблем, с който БНТ отдавна е свикнала?

Няма ли тази безсрамна намеса да бъде повод за достойна реакция?

Ще се съгласите ли с мен, че този началнически манталитет е и една от причините България да бъде на последно място по свобода на медиите в ЕС и се доближаваме в световната оценка до Туркменистан и Северна Корея? Как оценявате изявлението на Асоциацията на европейските журналисти?

Господин министърът твърди, че „другата страна“ в проблема не присъства в студиото. Невярно твърдение, „другата страна“ имаше възможност в няколко предишни предавания да изрази своето мнение, дори и в присъствието на вносителя на измененията в закона г-н Красимир Велчев. Позволявам си да припомня, че мнението на специалисти, отдали съдбата си на опазването на културното ни и архитектурно наследство, е, че законът носи висок корупционен риск и съответно разруха на нашето културно наследство. В дадено за БНР интервю споделих, че дори и ангел да дойде от небето за министър, това свято същество ще бъде превърнато в крадец при подобен, действащ закон.

Господин министърът е огорчен. Той никога не бил работил за „Мултигруп“.

Такова твърдение в разговора ни не съществува. Иначе бе верен другар на застреляния Илия Павлов, малко и на Карамански, временно на Ахмед Доган. Възможно ли е някой ден да прочетете в ефир докладите на няколко американски посланици и техните определения за Мултигруп и покойния и началник? Нека да ви припомня, че Рашидов бе обявен за „Главен Мултак“ с декларация от служители на същия консорциум за негов рожден ден. Тази драматична сцена бе заснета от Рангел Вълчанов и Тодор Колев и лесно можете да покажете на зрителите този брилянт, намиращ се в архива на БНТ. Този героичен акт е документиран на фона на гладен бунт, като следствие на банковия крах, последвала хиперинфлация и грабеж на спестени пари през 1996 година. Кулинарен интерес представлява натюрмортът със закланите и опечени прасета за рожденика и гледащите през витрината побеснели граждани. В свое интервю, Рашидов, явно горд от това обозначение, заявява:

„По-добре мултак, отколкото калтак“ …

Господин министърът е обиден от твърдението, че неговото дете е собственик на хотел. Къде е обидата тук? Хотелиерите в България би трябвало да измрат от срам. Публикации за притежаван от сина на Рашидов хотел в Австрия масово са поместени в национални медии още през 2014 година. Ако това е тъй обиден факт, защо министърът не заведе дело или дори не представи мнение за това твърдение? По-интересна би била темата как се купува хотел и как се спестява за него, за всеки един мераклия решил да стане хотелиер.

Господин министърът бил обвинен в кражба на милиони. Възможно е това да се е случило нейде, но в конкретното предаване подобно обвинение отсъства. И ако прегледате отново съществуващия запис, ако подобни твърдения наистина няма, то бихте ли го определили публично като лъжец? Знам, че това е трудно, знам, че това е опасно, знам и че не мога да се надявам на подобно публично обвинение от ваша страна.

Знаем също и за една прегоряла милионерска сметка, завърнала се успешно с цесия в джоба на притежателя.

„Всички правят така“ казва министърът пред вашата колежка Жени Марчева – нека да поздравим с това героично дело всички изгорели спестители в партийно-правителствената пирамида КТБ. Иначе за неговия пряк началник цесионерите са престъпници. Впрочем това завидно негово богатство изпреварва хилядократно финансовите възможности и на най-великите имена в българската скулптура – Лазаров, Далчев, Андрей Николов… Единствено равен нему остава (вероятно) световният Христо Явашев. Не е ли възможно вашите журналисти, вашите счетоводители да прегледат рашидовите декларации пред сметната палата? Очаквам да чуя за продадените скулптури, платените им данъци и да разбера причината за този бърз монетен възход.

Чукайки камъни по света, бих желал да стана милионер и аз.

Министърът показва добри познания, когато става дума за пари. За кино - 15 млн лева. Попитайте кинодейците къде са (покачили се били). Покачване има и в музеите, галериите, библиотеките с десет милиона. За театрите - 70 милиона, явно следствие от рашидовата реформирана театрална реформа. А мизерните заплати – същите, бюджетът през последните години - същият.

Странно уравнение с хиксове и квадратни корени. Дали е възможно да попитате българските артисти за техните увеличени доходи, замогналите се библиотекари и музейни работници, разкажете ни за съдбата на българските художници и държавните галерии. Държавна откупка от художник няма през последните 28 години, изчезна едно поколение. Но не съм прав, едно произведение на господин министъра попадна внезапно в българския му Лувър. Министърът определя кой да подрежда Лувърчето, подреждащият неочаквано вмъква негово произведение в колекцията. Това е любов. Кажи-речи същото се случва и пред САМСИ, новият музей за съвременно изкуство.

Господин министърът вменява своя стандарт и житейски ценности на присъствалите в предаването. Явно почивните станции на ЦК са били неговите мечти и в този свой блян обвинява опонентите си. За подобно присъствие трябваше да имаш поне родители в същото ЦК, дай боже всекиму. Почивалите там имат днес завидна съдба. Това са често използвани от Рашидов тези, включително и за ползвателите на сребърни прибори, като неговата мъдрост остава неразбираема. Не знам защо този път не сме определени като хора „не засадили едно дърво“, но това може да се обясни с нашето присъствие в „тежката комунистическа номенклатура“.

Интересна е тази ненавист на министъра към „ЦК на БКП“.

БНТ може да помогне в това закъсняло разочарование. Надявам се, сигурен съм даже, че можете да покажете декларацията на български интелектуалци, създадена в същото това ЦК относно „преименуването на българи с мюсюлмански имена“ през 1989 година по време на т.н. „Възродителен процес“. Този срамен акт, променил съдбите на хиляди хора, Рашидов подписва с новото си име Веждю Радишев… Декларацията е публикувана в тогавашната преса и мога да предложа на БНТ копие от оригиналите. Аз вярвам, че незабавно ще ги покажете на телевизионната публика…

Нека да ви припомня, на него и на вас, че възходът на министъра започна след запознаването му с Георги Джагаров, тогава нещо по-високо и от омразното ЦК или ДС. Интересно е какво мисли същият днес за своите приятели Светлин Русев и Любомир Левчев, тогава също членове на ЦК на БКП? А какво ли мисли за своя другар Димитър Иванов, началник в политическото ДС? Впрочем кога ще видим досието на Рашидов и защо остава в тайна неговият героизъм в средите на политическата полиция? Дали покойният Тургут Йозал е причина да не можем да прочетем за героизма на един патриот? Вие сте журналисти, вие търсите истината, от вас зависи нашият политически избор и даже съдба.

Призовавам вашите колеги в БНТ да дадат отговор на въпроси, които ме гневят.

Има ли господин Рашидов досие в ДС? Ако има, запознайте обществеността със съдържанието му.

Бил ли е Рашидов съветник при подбора на картини и ценности във фалиралите банки през 1996 г.? Същите купували ли са негови произведения, давали ли са кредит срещу негови творби?

Министърът е многократен носител на титлата „Академик“ в Русия. Разкажете ни кой, как и къде го е дарявал с подобно отличие. Разкажете колко струва изграждането на т.н. „Български Лувър“, САМСИ (музей за съвременно изкуство), „музей на социалистическото изкуство“ и ни разкажете каква е посещаемостта на тези обекти през последните месеци. Каква е печалбата от входни билети?

Как министърът закупи в Париж нови, ценни творби за галерията за чуждестранно изкуство (БГ Лувър)?

Какви средства са похарчени за това явление? Кой посочи това за значимо и необходимо? Кой плати новите постъпления, кой ги продаде?

Дайте ни информация за парижкия галерист на г-н Рашидов, награден с медал от министъра още в началото на неговото управление. Кой е той? Коя е неговата галерия? Какви са неговите заслуги за този орден? Отговори имам, но се надявам вие да ме опровергаете.
Обяснете как „Манастирът“ на Рашидов бе построен в Драгалевци, с какви средства, покажете ни го с дронче. Как се сдоби с имота на „Симеоновско шосе“, как успя да застрои този огромен обект?

Разкажете ни за неговите творчески успехи, присъствието му в чуждестранни галерии и колекции, спечелените конкурси, причините за неговата международна значимост. Покажете ни неговите монументални творби, неговото присъствие в Националната галерия, колекцията на Лукойл, каталогът издаден със спонсорството на Валентин Златев, произведенията в голф игрището на същия.

Запознайте ни с кучето (лъв?) пред входа на Мултигруп и неговото копие в американския клон на банката на Илия Павлов. Обяснете ни защо с преден крак и палец животното подпира копирания герб на Медичите? Разкажете ни за съдбата на монумента „Ключът на София“, от когото остана само един фалически символ на разклона за аерогарата. Възможно ли е министърът да е получил хонорар за паметник без да имаме възможността да се наслаждаваме на тази творба?

Покажете как великите български колекционери получиха амнистия за своите ценности и защо на този фон всички нумизмати и антиквари бяха обявени за престъпници.

Какво се случи с онзи набит полицай?

Интервюирайте го. Помолете „Евроком“ за записа на събитието и го покажете по националната телевизия. Като съществен елемент от биографията на министъра в „Уикипедия“ този странен акт очерня неговата чест и аз се надявам той да ги осъди.

Моля дайте информация какво похарчихме в Лувъра за изложбата на тракийски съкровища и какво спечелихме. Да ви припомня, че всички предишни изложби са имали и своя невероятен финансов успех, сравнете цифрите. Покажете покачващия се брой френски туристи, пророкуван от министър Ангелкова като очакван ефект от същата изложба.

В две свои интервюта пред вашата колежка г-жа Люба Кулезич Вежди Рашидов твърди, че десет години е преподавал в Художествената Академия. Веднъж обясни, че е бил изгонен от там, следващия път разказа, че е напуснал, за да отстъпи щатно място. Бидейки дългогодишен преподавател в същата академия съм пропуснал да забележа това величаво присъствие. Вие, надявам се ще пожелаете да потвърдите това със справка в учебен отдел на нашата академия.

Надявам се да покажете, макар и със закъснение онзи тайнствен протокол в СБХ (Съюз на българските художници), в който е описано внезапното желание на министъра да бъде обявен за „Почетен член“ неговия работодател г-н Бойко Борисов.

Как тълкувате неприязънта на министъра към хора със сексуални различия?

Как оценявате идеята да бъде представена Гена Димитрова в Болшой Театър? Как оценявате изказването на министъра за хористите от „Йоан Кукузел“? Как определяте хилядите подписи за оставка на министъра? Как трябва да определим в същата подписка значимите и разпознаваеми имена в българската и световна култура? Посочете тези завистници и мръсници, охранени в яслата на министъра, неблагодарници не оценили получения фураж, нищожества израснали в нозете на един велик човек.

Имам и още много въпроси, те са твърде неудобни. Отговорът на поставените ще бъде изключителен принос за имиджа на министъра. Вярвам във вашата смелост, вярвам във вашето желание за правдива информация и достойна журналистика. Надявам се публицистиката в БНТ да бъде вечен и ярък опонент на всички управляващи първенци. Желая да виждам раздразнени политици, а не битови монолози от овластени лица и тези посветени на тяхната значимост и гениалност. Бидейки убеден във вашата обективност и достойнство, мога да бъда сигурен, че това мое писмо ще бъде прочетено също така в ефир, макар и да не съм министър. Не вярвам в твърденията, че моето мнение ще бъде забранено за достъп в БНТ. Бих желал в декларациите на БНТ и Рашидов да бъдат посочени конкретни имена, така както и аз винаги излизам със своето име и с имената на моите опоненти.

Във внезапно свалената от сайта на БНТ министерска декларация съществува и едно особено похвално за мен изявление. Ние, тримата опоненти в студиото, сме обвинени в използване на златни прибори за хранене. В предишни свои обвинения г-н Рашидов определя свои противници като ползватели на сребърни лъжички. Това изказване потвърждава нашата висока обществена значимост, благороднически произход и славно родово минало. Време е да споделя една малка семейна тайна. Дори прасето в двора на баба се хранеше в златна копаня. Боядисвахме я в зелено, за да не бъде открадната от някой малоконарец за нуждите на неговото прасе. Извинете за отклонението, но ще ви споделя – твърде тъжна е съдбата на едно прасе.

С уважение и надежда,

Проф. Велислав Минеков

 

Ключови думи

Коментари

петров

Кафа от този социапат. Грандоман като баща си.

Радев

Бая дълъг ферман е надиплил Минеков, но по същество е прав. Имаме си работа с вулгарен селяндур в лицето на ГоВеждьо, който за пореден път и показва рогата. Помните ли го преди две години как всеки ден скимтеше по медиите за жалките си 2 милиона в КТБ? Как ореваваше орталъка, барем някой го съжали? Днес нашия ганьовец от висотата на министерския си пост, сипе заплахи срещу журналисти. Гнус!

"Жалките" си два милиона Вежди ги е изработил с ръцете си. И защото не е кадърен, се надпреварват да го купуват. За минеков не се знае да е изкарал и две хиляди. :)От министерския си пост губи, защото ако си работеше в ателието, щеше да изкарва много повече от една жалка министърска заплатка.

АБЕ НАПРАВЕТЕ ГО МИНИСТЪР ТОЗИ МИНЕКОВ, БЕ, ДА СЕ УСПОКОИ. АЗ СЪЩО БИХ ИСКАЛ ДА ЗНАМ КАК Е СТАНАЛ ПРОФЕСОР, КОЙ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ, КОЙ ГО Е ПРИЕЛ? КАК Е СТАНАЛ ПРЕПОДАВАТЕЛ В АКАДЕМИЯТА, КОЙ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ, КОЙ ГО Е ПРИЕЛ? КАКВИ И КОЛКО ИМОТА ИМА, КОИТО ВЕРОЯТНО СА НАСЛЕДСТВЕНИ, А ЗНАЕМ ЧИЙ НАСЛЕДНИК Е. РАДЕТЕЛ НА КУНЕВА, СМЯТА ЛИ КУНЕВА ЗА БИВШ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАДЪР ИЛИ Я СМЯТА ЗА ИЗКЪПАНА И ПРЕЧИСТЕНА ДЕМОКРАТКА? КАКВИ СА НЕЩАТА, КОИТО Е ПРАВИЛ, С ЧИИ ПРОТЕКЦИИ, КОГА И КЪДЕ? АЗ ЗНАМ ЗА ЕДНО НЕЩО НЕГОВО, НЕИСТОВО НАЛОЖЕНО ДА БЪДЕ НЕГОВОТО ОТ ХОРА ОТ ЕДНА БИВША ВЛАСТ, НО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ИМА И Т.Н. КОГАТО РАШИДОВ ГОВОРИ ЗА ЗЛАТНИТЕ ЛЪЖИЧКИ, МАЙ ИМА ПРЕДВИД ТОЧНО ПРОФЕСОР МИНЕКОВ, ПРИЛЕЖНО ОТГЛЕДАН ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА В ЛИЦЕТО НА СВОЯ БАЩА, КОЙТО ЗДРАВО БЕРЕШЕ ОТ ПЛОДОВЕТЕ Й. АЗ ЗНАМ И ЗА ПОНЕ ТРИ СЛУЧАЯ, КОГАТО БАЩА МУ ПОЛУЧАВАШЕ ПОРЪЧКИ ЗА ПАМЕТНИЦИ ВЪПРЕКИ ОЦЕНКИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАШЕ И ВЪПРЕКИ ДОБРИТЕ ИДЕИ НА НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ. А ИНАЧЕ РАШИДОВ СИ Е ГЛУПАВО МОМЧЕ, КАКТО КАЗВАТ В ТИЯ СРЕДИ - НАЙ ОТДОЛУ ПО ИНТЕЛЕКТ СТОЯТ СКУЛПТОРИТЕ. НО ТОЧНО МИНЕКОВ ДА Е ИЗБОРА ПРЕД РАШИДОВ. Е ИЗВИНЕТЕ!!!

ЩО ПИЩИШ, БЕ?

Фибата

Радев, ти знаеш ли, че Минекови са двама? Баща и син. Единият социализмът го носеше на ръце, ама никой не го знае, а другият беше заместник на Кунева и беше кандидат за министър на културата, ама не го огря! Величко е бащата, Велислав е синът! Фамилни некадърници!

Странен народ са българите. Имат веждито за министър на културата, водят дълги разговори за културата на министъра... а видяхте ли списъчето на Forbes?

А бе капут смачкан докога ще мърсиш медииното пространство?

Христо Б.

Ех Минеков, Минеков личи си ,че си хранен от златна копаня. То бива бълвоч,но това, което ти си изхвърлил с едно уригване е смърдоч. Ако не е бащата ти - големия скулптор Величко Минеков, ти щеше да огъваш тенекиите в селска ковачница. Веджито няма да ти огвори, на бездарен клеветник не бива да обръща внимание.

Кое по-точно не е вярно, че много неща са написани?

Нямам впечатление Величко Минеков да е лош скулптор. Действително направи бюстове на цялото семейство Живкови, но това се обяснява не само с гъвкав морал, но и с големия му талант на портретист. Поканили са го.

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Има една категория отрепки, които ако се бяха родили в библейския Рай, нямаше да са Адам, Ева, ябълката или змията, щото нямат капацитета за това. Но със сигурност биха били гъсеница или червей, които унищожават листата или плодовете на всички ябълки. Именно такива са авторът, има един "адвокат" - Хаджигенов и разбира се - Пърдан ГъЗъ. По-нататъшни коментари са излишни. За такива паразити човечеството е измислило Райд, ДДТ и разни други пестициди.

Въх, смърди!

Аватар, нещо много л...а обляха височайшата герберска кочина. Де напръскайте се де! Отровихте дунята гниди миризливи.

Много ми харесват пламенните коментари на аватарина (напоследък гъзолизател) по темата. С изискания си стил те много подхождат на господин министъра, който несъмнено се чувства поласкан от тази защита.

Абе Слънцето прост, ама си спомням, че едно време рече на свитата си: като крадете, да знаете, че който го хванат, няма да го пазя. Та не знам дали веждито не разръчка прекалено много с това писмо до бенетето. То добре, че българите не се интересуват от култура и са свикнали с хайдуклука.

Манол Глишев

Чудесно написано.

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Сигурно така изглежда на всички необразовани манолглишевци... До неотдавна харесвахте и надписите по вратите на градските нужници. Някои ги харесвате и сега.

Когато наберете името на някой художник в Гугъл, обикновено ви засипват изображения с образци от неговото изкуство. Опитайте с веждито.

тука е така

Примера не е много добър защото все пак е министър,докато другите са в качеството си на художници единдствено.

Що не опитате с минеков? :)

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Колкото и да се тръшкат комунистическите некадърници на Пърдан ГъЗъ, след Рашидов остана история и култура, след всички предишни - разруха, кражби и опустошение. За двата мандата на ГЕРБ се направи пет пъти повече за българската култура, отколкото за всичките 20 години преди това! И това е доказуемо с факти. Всякакви пофъснувания псевдоинтелектуални като това на МинеТков будят само насмешка и съжаление у нормалните хора. Същата е ситуацията и във всички останали сектори. Борисов и ГЕРБ направиха невъзможно всякао друго управление, съставено от пърделниците на прехода. Та кой би търпял откровения некадърник Пърдан и два дена, след като още на първия ще се види, че не може да направи абсолютно нищо по-добро от това, което правят ГЕРБ? БКП-тата са история. И позитанското, и драгалевското! Факт!

тука е така

Доказателство че просто ние си търпим глупците,като Бойко,Божидар Димитров,Божидар Лукарски,Мента Стоянова,Цецка Цачева,Цацаров,Ясен Тодоров,Миглена Кунева,Овчаров,Станишев,Доган,Пеевски,осъдената руса златка,и всякакви подобни индивиди,отчайващо положение в Б-я,отчайващо!Всичките до един с комунистически характер и принадлежност!

Хахааа

Не ми бил калтак. Най ми бил мулташки калтак на държавна ясла. Ама у Чалгария на кого му пука за кОлтурата на мЕнистъра. Със същия успех и глиган могат да сложат.

Фибата

Ех, тука е така, а можехме още да търпим Самоковеца, Макарона, Бъдеще за Костови, двете Михайлови, министър Мими, преди него министър Боги, валяка Бакърко, Стефчо, Пешо, които по едно време бяха точно като днешното РБ - изпокарани за власт. КОЙ ви излъга, че сте умни и красиви? Приличате на извадени от стар принтер и нечувано нахални?

СИКаджийските гъзолизци умора нямат!

Абе, няма ли КОЙ да забие "Фибата" в кирливия задник на СИКаджийската мутра, която от Avatar почна да се подписва "анализатор".Ще се задавиш от злоба и ще пукнеш бе, лизач ан СИКаджийски задници! Само че, мутро СИКаджийска, тъпа и проста като куха кратуна, банкянски сорт, да те светна, мутро СИКаджийска, че комунистите са в престъпната ви бандитска групировка, кой знае защо наречена ГЕРБ.Впрочем, нали тарторът ви, банкянската мутра, видно фигура от подземния свят, ортак на Поли Пантев, на Димата руснака, на бай ти Миле, на Маджо, на Румен Пашата и още много други престъпници, та нали банкянската мутра все още тайно си носи в малкото джобче червената партийна книжка с петолъчката? Така че, какви комунисти бълнува болното ти мозъче бе, мутро СИКаджийска? Ти си пълен олигофрен, при това - простак от класа и такъв ще се споминеш! Впрочем, я бягай в ПИКливото сайтче на един друг виден СИКаджийсик гъзолизец, викат му Пърдялко Пърдялков, хващайте се с него за ръчичка, изваждайте мръсните си езици и - в Банкя!

sardita

Това, че имаме за министър на културата подобно същество като Рашидов, е не само позорен, но и особено перверзен факт, защото е официално лице не на друго а тъкмо на българската култура. Самото му съществуване е едно непрекъсващо вече години унижение за хората на изкуството у нас. И за България като държава, разбира се. Трябва да се внуши на Борисов, че оставането на Рашидов на този пост е неприлично, срамно, нетърпимо. Как? Всички знаем в какви случаи той се "пропуква". Трябва да се натисне здраво - чрез декларации, чрез настойчиви протести, не непременно масови, но постоянни, вкл.единични пикети. Един инициативен комитет, начело с проф.Минеков, който да ангажира свои колеги и студенти, както и музиканти, артисти и т.н. може да свърши тази работа. Целта задължава.

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Друго си беше Ламбо "збогом"-а, нъл, другарке "sardita"? Колкото и да се тръшкате комунистическите некадърници на Пърдан ГъЗъ, след Рашидов остана история и култура, след всички предишни - разруха, кражби и опустошение. За двата мандата на ГЕРБ се направи пет пъти повече за българската култура, отколкото за всичките 20 години преди това! И това е доказуемо с факти. Всякакви пофъснувания псевдоинтелектуални като това на МинеТков будят само насмешка и съжаление у нормалните хора. Същата е ситуацията и във всички останали сектори. Борисов и ГЕРБ направиха невъзможно всякао друго управление, съставено от пърделниците на прехода. Та кой би търпял откровения некадърник Пърдан и два дена, след като още на първия ще се види, че не може да направи абсолютно нищо по-добро от това, което правят ГЕРБ? БКП-тата са история. И позитанското, и драгалевското! Факт!

...

Манджа от лозунги и мърсотии си забъркал.

Оставка на цялото ръководство на БНТ! Веднага!

Фибата

С хора, които лижат тротоара на "Крушова градина" нямам какво да обсъждам. След като се подписваш "СИКаджийските гъзолизци умора нямат", значи имаш голям опит и тежки лични проблеми. Демокрацията не е за костовисти и сталинисти. Те само от калъчка разбират и ще получат каквото искат, но когато най-малко го очакват!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.