Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди два дни в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ бе прочетено писмо от министъра на културата Вежди Рашидов като право на отговор заради изразени в ефира критики към неговата работа. Рашидов намеква, че водещият Георги Ангелов получава заплата от държавата и затова трябвало да внимава какво говори.

Асоциацията на европейските журналисти – България поиска по този повод оставката на Вежди Рашидов, а БНТ излезе със специална позиция.

РАШИДОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД НАТИСК НАД ЖУРНАЛИСТ ОТ БНТ

По-късно Георги Ангелов написа отговор до Вежди Рашидов в личния си профил във фейсбук. Предлагаме ви пълния текст:

 

Благодаря на всички колеги, журналисти, познати и непознати хора, които ми вдъхнаха вяра, че в нашата страна все пак има гражданско общество. Благодаря на БНТ за изразената позиция. Но тъй като писмото на министър Рашидов е направо лично, то аз също ще дам личен отговор, още повече, че след него остава горчив привкус на недоизказаност.

На 4 юли 2016 г. в ефира на „Денят започва с култура“ бе прочетено писмо на министър Рашидов, под формата на „право на отговор“. За моя голяма изненада писмото не бе нито отговор по темата относно гласуваните промени в Закона за културно наследство, нито персонален отговор на казаното от проф. Велислав Минеков, арх. Дафина Барфончовска и г-н Владимир Руменов. Нещо повече – те дори не бяха споменати поименно. За сметка на това четири пъти се споменава моето име и четири пъти „водещия“, което превръща въпросното писмо в „лична кореспонденция“.

Но по същество:

1. Обвинен съм, че „услужливо“ каня хора, които „обичат да плюят държавата“. Няма да коментирам средновековното самоотъждествяване на управляващ с държава, но не мога да приема критиката и посочването на определени недомислици за „плюене“;

2. Обвинен съм, че каня „група хора“ (вероятно това са всички писатели, художници, музиканти, артисти и интелектуалци, гостували в нашия ефир и несъгласни с настоящата културна политика), които превръщали предаването в „среда за оклеветяване, без да присъства другата страна“. Нещо, с което категорично не мога да се съглася, а що се отнася до конкретното предаване, то темата му бе „Протест срещу промените в Закона за културното наследство, организиран от Форум „Културно наследство“. „Другата страна“ многократно е изказвала своето мнение в нашия ефир, а окончателно го заяви, гласувайки въпросните промени в парламента. Всеизвестен факт е, че на всяка засегната страна, ако не присъства в ефир, винаги се предоставя право на отговор (което ние спазваме). Но на отговор, а не на саморазправа с водещите!

3. Обвинен съм, че постоянно съм възкликвал: „Какво ли прави тази държава за българската култура?!“. Прегледах три пъти записа и твърдо заявявам, че такава реплика не съм произнасял. Пък и никога не бих задал така въпроса, а бих възкликнал: „Какво прави ПРАВИТЕЛСТВОТО за българската култура?“;

4. Следва умелата хватка „удар под кръста“ – отговор на по-горния въпрос: „отглеждаме например децата на някои водещи“. Пояснявам: по време на следването си във Великобритания дъщеря ми работеше от май до октомври 2013 г. в Българския културен институт в Лондон (без заплащане), от октомври 2013 г. до юни 2014 г. (на хонорар) и от юни 2014 г. до септември 2015 г. (на щат). След което напусна и си намери друга работа. Припознаването в бащинство над моите деца ми идва малко в повече, макар и този патернализъм да ми е добре познат от близкото минало. Впрочем отговорът на въпроса е друг – тъкмо поради политиките на това и редица предходни правителства две от трите ми дъщери живеят в чужбина!

5. На следващото обвинение просто отговарям: Не, министър Рашидов, нищо от „парите за театрите“, „средствата за българско кино“, „сесиите за книги, за музика, за независим театър“, „парите за галерии и библиотеки“, „новосъздадените музеи, разкриването на археологически разкопки“ не е убегнало от погледа ми. Но от погледа ми, г-н министър, не са убегнали и реформите на реформите в театъра, проблемите на сценичните изкуства, най-високото ДДС за книгата, бутафорните крепости и възстановки, рушащите се паметници на културата;

6. И накрая идва брилянтен финал-заплаха: „А колкото до водещия г-н Ангелов, съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата“. Тук вече с изумление научавам, че моята заплата е на „държавна ясла”! Кой съм аз, та да си въобразявам, че съм свободен журналист в свободна обществена медия, а не държавен хрантутник на поръчка?

Георги Ангелов

Ключови думи

Коментари

георгиев

какво може да се очаква от един мултак

Нито свободата на словото, нито демокрацията са за лекета!!!!!!!!!!!!!

По голям простак и селяк от Веждичката няма.

В интерес на истината, аватаринът е още по-прост. Допадат си.

Рашидов също е на държавна хранилка. Простака му с простак.

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Простьовците като този на фотографията, хрантутници на комунистическите псевдо-научни школи, след като са пратили щерките си по Великобритания, да бяха се поинтересували колко отделят западните страни за "култура" и къде по света, освен в посткомунистически кочини като нашата, бюджета финансира хрантутници и лешпери като този нагъл тип, разни театрални бездарници с претенции и всякаква друга комунистическа гмеж, произвеждаща скрап и културни изпражнения, но с претенции да й се плаща от бюджета на страната? Аман от нагли соц. пърделници!

мда

верно си е - вземи се поинтересувай, ама след като вземеш, че се и ограмотиш, че си поредния безработен, неграмотен хрантутник, дето много му знае лайняната устичка.

Като за защитник на веждито -- ставаш. Лика-прилика. Сигурно се чувства горд и признателен. Само да не смърдеше толкова лошо...

ОТАН

За които още не знаят: на обратната страна на дланта на едната си ръка, между палеца и показалеца, Рашидов има татуировка - сърце, прободено от стрела. Министър на културата! KLETA MAJKA BALGARIQ!

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Ние всички видяхме какво има татуирано Пърдан на гъза, ама туй не пречи да го величаете, нъл?

Фибата

Тоя ортак на Наталка Симеонова, оная дето прилича на спукана гума на Зил, е едно тъпо лице, което носи на ръцете си толкова пръстени, колкото носеше един идиот от една немска реклама на ренде!

браво

отличен отговор!

Фатмак

Простотията на гербавите комунисти нема край.

браво

а на вежди мога да му кажа само, че по тъпотия и гьонсурат няма равен в България(че и в Турция).

Има! Банкянската мутра!

Радев

Достойно поведение на един деликатен, фин човек като Георги Ангелов. Селякът Веждю за пореден път показа просташката си природа.

То за деликатните и финните мъже има друга дума!

хахахахахах

Рок-окото много се издигна, в очите на слепите обаче. Вижте кои са продуцентите на предаванията които води и ще видите нишката на Козяк. Леке и половина излезе...

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Вие нали всичките сте геюви в ДСБ-то, та все по деликатни и фини работи си падате. Нъл, Радев? Що нямате ни една жИна в ДСБ-то ве? Бахти педалската кочиня, начело с Пърданча...

Радев

Не знам за какво ДСБ бълнуваш, герберастче.

Ей, говедо,

Умирисваш всеки сайд, където дращиш!

Мария

Последното убежище на простака е цинизма.И сега се погледни в огледалото - ще видиш едно много-о-о голямо нищо!

Вие нали прибрахте всички тетки,стринки,

мултигербкорупцияибокохарам2016

Тихичко, боклук рубладжийски. Ходи си мери мъжката пръчка с Путин, твоят шибач!

infidel

Фоставка, боклик!

Николай I

Достоен отговор на достоен човек! За мене Георги Ангелов е един от много малкото интелигентни и ерудирани водещи, които останаха в телевизиите. И сигурно за това "Денят започва с култура" и "Библиотеката" са най-добрите културни предавания в България. А за Рашидов не ми се говори - за него всичко е казано.

Ти си един плужек!!!

Дан Браун

„Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.“ ... този самодоволен мултак и неговия банкянски главатар са на път да претворят в дела и една друга сентенция на великия Радой: ... „Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен!“

Дан Браун

Прочее къде е великият строителен предприемач, сина на веджю? А внучката му?

troll rapid response corps

май и герб са си поназначили яко тролчета на ясличка...

Ако хората на изкуството произвеждаха добър,качествен,гледаем,интересен продукт нямаше да има нужда от дотации на държавата тъй като щяха да си го продаат успешно. Залите галериите щяха да са пълни с хора/клиенти/ които с удоволствие щяха да си оставят парите . И всички доволни! Другото е хрантутене и агония

смях

Няма нормална държава по света, която да не дотира изкуството, което е наречено "хрантутене". За да са "консуматори" на сериозно изкуство, децата, изобщо младите, трябва да са възпитани в това.А в Бг не само не са, точно обратното:"Прост народ, слаба държава". Журналистът е прав, но е направил груба грешка, като е настанил или помогнал на дъщеря си да работи в културния ни център в Лондон, който е недостъпен за обикновените хора, и се е поставил в позиция "атакуем".И е, с право. А много т.нар.свободни журналисти,т.е. с мнение и позиция, различна от "Да живей БКП/ГЕРБ/" напуснаха и белия, и този свят, понеже разбраха, че битката е безсмислено занятие.Защо знае всеки.

свободен в несвободна държава

Такива журналисти, като Георги Ангелов, ме карат да гледам само БНТ. Пътят е трънлив. Браво на Георги Ангелов!

Развеселен

силен отговор. Рашидов от години прекалява. Да си ходи!

Терминал 2

Това,което е написал Г.Ангелов,едва ли Рашидов ще го разбере.Едно време казваха за военизираните и милиционеризирани типове,че като чуели за култура се хващали за кобура.Сегашният министър едва ли ще се хване за кобура,но със сигурност ще се хване за пурата,ще я запали,ще отпие глътка водка и ще си го премести от единия крачол в другия.Това е неговата "грижа" за културата.А Радой Ралин казваще:Не ме е страх от министъра нра културата,а от културата на министъра.

Хайде ,хайде! Че вежди е простак е ясно на сички. Но и Ангелов да не се прави на девствен щото си е нагаждач от всякъде! Да не кажа друга дума.

Хохохо

Мултак-гербераст-турски алкохолик-що е то?

Ангелов е абсолютно пристрастен жулналист. Гледала съм го, върти, суче като девица за уй... така че накрая да си каже опорката, че Бойко е прост. Хубаво... има мнение по въпроса. Много хора мислят същото. Ама като говориш за четите в Македония, Балканските войни,Пайсии... и да стигаш все до Бойко... ми идва в повече.

тука е така

Георги Ангелов е един от любимите ми журналисти,просто е страхотен,а онзи дето е министър няма какво да го коментирам.

Николов

И най-свестният човек, койтоима сво си кауза, и тази кауза е ГЕРБ, като прочете бръщолевенията на Фибата и

Роси

С удоволствие гледам г-н Ангелов. Интелигентен журналист, не останаха много... А министър на културата може да стане всеки след Нина Чилова, Вежди Рашидов и прочие. Има и нещо друго силно смущаващо. Колко прост и самодоволен трябва да си, че да напишеш такова писмо до БНТ?!? Прости хора бол (вижда се от коментарите по-долу), но да се чувстваш велик и безнаказан, това наистина много прилича на гадния соц...

Николов

Анализатор, ще бяга вдън гори Тилилейски от тази партия, която има тези "юнаци" за свой защитници. Дано истинските гербери се усетят навреме и им затворят устата, иначе - отиде коню у реката.

Какава е тази глупост, ве, отговорил му в личния си профил във ФБ! Така ли се отговаря? Още малко ще започнат и на ум да им отговарят!

Още след случая, в който Рашидов даваше 50 лева на хориста от хор "Йоан Кукузел",за да си мълчал, трябваше да ви светне лампата.

Кой си ти? Наистина кой си? В телевизията майка трябва да се влезе с огромна прахосмукачка и с гумени ръкавици!

alex007

В тази история за учудване е "тролската" герберска защита на В. Р. по-долу. Наистина Борисов е прав в едно - "матрияла" е лош/калпав. Случая с писмото е нагледен пример на разпасани простаци, облечени във власт. Няма какво да се добавя тук. Изумителното е, че се намират "хора", да защитават това безочие. Наистина си заслужаваме управниците. Дерзайте герберски мишки... Вся власть советов/ГЕРБ/!!!!

Рашидов

Рашидов има богата история как се поучава раята - с бой, закани, разпри и други и винаги на няколко чашки .....

Дж.Остен

Човек, който мрази Вежди Рашидов, е опозиционер! Човек, който харесва Георги Ангелов, е идиот!

??

Николов, къде те сецна Фибата?

Репортери без граници се финансират от ДАЕШ!

Браво !

Браво на Георги Ангелов, достоен отговор. Нахалството на мултака Вежди Рашидов няма граници. Срешу нахалсвото не трябва да се мълчи. Дано има повече смели журналисти като Георги Ангелов

Вуйчо

Министрите се гаврят с журналистите,защото почти всички са със свалени гащи пред Тиквата.

Много ми харесват пламенните коментари на аватарина (напоследък гъзолизател) по темата. С изискания си стил те много подхождат на господин министъра, който несъмнено се чувства поласкан от тази защита.

Журналистите сами си свалят гащите, уважаеми дебили! Рашидов е талантлив творец, за разлика от педерунгелчето Жорко!

Кое от произведенията му харесвате най-много -- споделете с нас.

?

Човек, чийто профил във фейса е изписан на латиница да води предаване за българската култура ми идва в повече. АнгелOFFF!

Ражди Вешидов

То ако не беше Веждито да ти тегли една майна никой, никога, освен групата нежни души и меки китки приютени в БНТ нямаше верно да разбере кой си ти.

the end

60 милиона наши пари се дават за сърбежите на Севда, на гей дружинки, на мангасари, на климактерички и на ужасяващи некадърници. Ето на този духовен и финансов разгул му идва краят и се чуват охкания и вайкания, които заглушават дори конферансието в цирка Драго! Не си мислете, че БНТ е дядовата ръкавичка за връзкари. Беше! Сега е юмрук на партии с 1% обществено доверие! Трибуна на малцинства, семейни приятели и мултукултурен терор! Разболяха ни медиите, не политиците. Простотията я разнасят медийните мухи цеце! Сал един Горан Благоев ще остане там!

Ощавен маркиз

Веждито, освен че има натурален акъл, са му дадени и масторски кунки. Най мразим тарикати със заврени у задните части ръчички, които си опипват аналното мозъче. Тва си е домаймуняшко занимание. Не забивайте червени /кожени/ пирончета и карфички по телото на най-почтения от нашите братя и съграждани с турскоезично потекло. Така ше пропатиме по-дълго от нашите "големи братци", они само тва чекат.

Новият

Надали хората имат информация, но в държавните институцияя по няколко поколения хора от червената номенклатура и преди 1989 г. и сега дремят по бюрата, заработват си пенсиите и бачкат часпром ненаяли се!!! Това НДК, БНТ, БНР, агенции, вестници и списания...край нямат!!!

От Лондон

Големата битка на Георги Ангелов срещу Веждю Мултака ще се окаже доста травиална. Веждю му уволнил щерката, която като студентка, вместо като сервитьорка или подобна работа, каквато работят българските студенти, заработвала в БКИ в Лондон и Веждю я уволнил, за да турят некое още по кадърно ГЕРБерче. Та там е болката. А иначе единственото сигурно нещо е, че на такава службица никога нема да назначат некое дете от Павликени, което учи там. Колкото и да е гениално...

123

Георги или Джорджес,както и да се е самоназовал този човяк,е доказателство за поговорката "Храни куче,да те лае",не напразно я е измислил народа.Не съм сигурен в БТВ или НОВА,"свободните" журналя дали могат да плюват по шефовете си,колкото и свободни да са те!Изобщо заслугата,да са олицетворение на изтривалки,е на самите журналисти!

Един

Всичко на този свят се крепи на спазването на някаква мярка. В играта на журналистическа опозиционност по отношение на властта също трябва да има разумна дозираност, за да не се стига до обиди. Мисля, че сега г-н Ангелов няма защо да се прави на страдалец и борец срещу вятърни мелници. Никой не го гони и не го преследва, най-малко държавата. Просто искат от него да насочва разговорите в една по-етична посока, съобразена с правата, достойнството и особено със здравословното състояние на критикуваните. Колкото до това, защо много млади хора живеят в чужбина, това зависи пореди всичко от домашното им възпитание. Аз имам четирима сина и девет внука. Всичките са в БГ, макар да не им е много лесно. Ама хич!

Фибата

В Лондон са се настанали удобно децата на комунистическата номенклатура, български цигани и провинциални безделници! Има и от сивия сектор - дилърчета, разносвачи и дребни мошеници. На най-продажните журналисти децата им се изучиха там и о, чудо - дъщерята на Чакъров, съветник на Живков и тя там. Британците наивно си мислят, че с брекзит ще се отърват. Изобщо не знаят каква дълга агония ги чака с нашенци. И да знаете, че ако и други страни от ЕС решат да излизат, заради нашите просяци, социално слаби и далавераджии ще да е! Няма отърване! Сега строим предпазна ограда да се пазим от мигранти, а с какво ще се пазим като започнат да ни ги връщат тия симпатяги, дето отидоха при най-тлъстите социални държави, да ги поемат с всичките им претенции, оплаквания и мрънкане. Да не стане така, че да дежурим на Калотина на три смени!

акварел

рашидов е ясен - и за КТБ, и за квадрат/а/ 500, и за пурите, и т.н. Най-ми харесваше, когато обясняваше милионите си в банката - как нарисувал -за нула време, акварели, продал ги и...хоп, милионер. У мен няма разочарование, понеже никога не е имало очарование от него лично и политиката му.Що се отнася до този текст, браво с главни букви, мисля по абсолютно същия начин, само добавям, че сред настанените на ком.номенклатура вече има и доста такива на т.нар. демократична, вкл. днес управляващата.Все пак минаха 25 години, техните рожби също пораснаха и заминаха да се изуча/ва/т в богатата Европа.И къв е проблема да бачкат в бг-институциите там, щом са деца на "наши" хора.НикЪв.

Хахаха

В.Рашидов пише коментари собственоръчно (голямата част по-долу). Колкото по-късно става, толкова са по-зле, защото ракията си казва тежката дума.

Avatar

И аз пиша: първо, защото съм герб-ав, второ защото много харесвам В.Рашидов - както него лично, така и изкуството му!

тука е така

Бат ви Бойко дори няма да си направи устата че знае за това,защото си е от неговите хора!А в коалицията ще му направи лоша услуга и гледа да не иска оставката на неговите.

zakkwylde

Т.нар. проф. Минеков го знаем отдавна, че изпитва дълбока лична ненавист към Веждито, видна от безкрайните му публицистични пасквили по темата. Какво създава този професор в пластичните изкуства - загадка. Останалите пък арх. Дафина Барфончовска и г-н Владимир Руменов са също известни протестъри в обидния смисъл на думата. След като журналякът не може да намери поне един събеседник с различно от неговото мнение, трябва да заключим, че министърът е прав. Обществената телевизия е длъжна да отразява плурализма на мненията в обществото, а не да бъде рупор само на една политическа секта.

Анализатор по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Колкото и да се тръшкат комунистическите некадърници на Пърдан ГъЗъ, след Рашидов остана история и култура, след всички предишни - разруха, кражби и опустошение. За двата мандата на ГЕРБ се направи пет пъти повече за българската култура, отколкото за всичките 20 години преди това! И това е доказуемо с факти. Всякакви пофъснувания псевдоинтелектуални като това на МинеТков будят само насмешка и съжаление у нормалните хора. Същата е ситуацията и във всички останали сектори. Борисов и ГЕРБ направиха невъзможно всякао друго управление, съставено от пърделниците на прехода. Та кой би търпял откровения некадърник Пърдан и два дена, след като още на първия ще се види, че не може да направи абсолютно нищо по-добро от това, което правят ГЕРБ? БКП-тата са история. И позитанското, и драгалевското! Факт!

кеф ми е

да прочета този кадърник, който явно е толкова млад/а, вероятно не е изкласил още средното си образование и, логично, чувстващ/а се, поради тази причина, компетентен да се произнася по неща, които нито е виждал, нито е чувал.Дай, чалга, дай!

Фибата

Тя ракията си казва думата по всяко време, но неграмотността на костовисти, сталинисти и десебари целодневна, бе! А в почивни и в празнични дни даже бележи пикове!

анонимен

Нали живеем в демокрация? Но и всички трябва да притежават чувство за хумор.

БИС и дано е the end!

60 милиона наши пари се дават за сърбежите на Севда, на гей дружинки, на мангасари, на климактерички и на ужасяващи некадърници. Ето на този духовен и финансов разгул му идва краят и се чуват охкания и вайкания, които заглушават дори конферансието в цирка Драго! Не си мислете, че БНТ е дядовата ръкавичка за връзкари. Беше! Сега е юмрук на партии с 1% обществено доверие! Трибуна на малцинства, семейни приятели и мултикултурен терор! Разболяха ни медиите, не политиците. Простотията я разнасят медийните мухи цеце! Сал един Горан Благоев ще остане там!

Ulian

В Бойкария, държавата на Б.Б. е така... нещата се случват според мерките на борисов, рашидов и сие.

US of Ulian

А в държавата на Ulian, няма да има място за никой друг, освен за лично посочените от Ulian. Значи при Борисов има живот!

дони

Ами при така изнесените факти - не, не сте свободен, господин Ангелов, колкото и да ви се иска!

Само едно ще попитам: Защо БНТ скри клипа с предаването от 30 юни, което стана повод за цялата тази шумотевица? То че си беше за срам и позор на медията, беше. Но като данъкоплатец не съм съгласен толкова скапана медия да яде 65 милиона годишно от данъците ни! Да излизат на свободния пазар, и без това явно са се продали на КОЙ.

каката на Батето

БНТ не е телевизия, а букет от секти!

Ралин

"Журналистиката стане ли ялова, ражда ежедневно сензации."

КК

Вие сте срам г- н Ангелов! Това ,че БНТ оряза предаването ви от 30 ,незначи ,че не си спомням какво гледах и слушах от същия ден!Такава долнопробна помия от устата на един световно неизвестен завистлив ,злобен "професор "се изля по адрес на Рашидов ,чиито творби обаче стоят в музеи по света и красят частни колекции !А вие толерирахте и ехидно насърчавахте това недоразумение Минеков! Да ви имам и претенциите за култура!Ако можеше не бих дала и стотинка от данъците си за вашето предаване вече! Но уви !И не забравяйте ,че като хулите държавата ,хулите нас данъкоплатците !

Мирьо

Журналистиката не представя само една гледна точка, тя е неутрална, отразява всички позиции, представя фактите максимално обективно, като по този начин оставя читателя или зрителя сами да избират правилното и истинното становище. В днешното общество журналистът е придобил особено място в съзнанието на хората. От него се очакват професионализъм в предаването на събития, безусловно придържане към истината и журналистическа етика. wikipedia Думи на един много " голям журналист"-който се е заял със журналист, добро не е видял. Аз уважавам Рашидов защото е искрен,защото работи в България,защото е известен по света с изкуството си като българин,защото има сили да се извини. В конкретния случай и двамата имат морална вина: г-н Ангелов е сключил договор с дявола като предполагам ,че не без негово участие дъщеря му е назначена на работа в посолство.Г-н Рашидов е сгрешил ако е помогнал за назначаване на дъщерята на Ангелов. Въпросът е: кой е по достоен в този неприятен случай,този който се извинява или този който продължава да мрънка и да се оплаква от липса на свобода на словото? Ако е така, нека всеки да си понесе последствията. Журналистиката е най отговорната професия,защото журналиста единствено има привилегията да манипулира и въздейства върху общественото мнение с помощта на електронните и печатни медии. Поради факта, че в тази история присъства и дъщерята на г-н Ангелов, имам подозрение, че имаме класически случай за използване на журналистическата привилегия за лични облаги. За голямо съжаление 90% от българската журналистика защитава или собствените си интереси или служи на някого, използвайки привилегията само тя да ползва медиите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.