Раздвоението в ЦСКА придобива вече трагикомични изражения. Двата клуба - новият ПФК ЦСКА-София (на Гриша Ганчев) и автентичният ПФК ЦСКА АД (на афиширалия готовност да го възражда Васил Божков) вече водят открита война.

Според Дора Милева, синдикът на обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД, от другия клуб заключили стадион "Българска армия" и накарали служителите да си тръгнат. Днес до ранния следобед никой не можеше да влиза в арената в Борисовата градина. Това принуди Милева да пристигне с полиция и няколко патрулки. 

Запалянковците, охраняващи стадиона, отвориха вратите и си заминаха. Тази вечер от 19:00 часа ПФК ЦСКА АД трябва да направи първа тренировка под ръководството на Адалберт Зафиров. Отборът чака решение на БФС дали ще получи лиценз за "Б" група.

В същото време новият ЦСКА (напрактика "Литекс" и "Чавдар" Етрополе) замина за Австрия, където ще води втората част от подготовката за Първа професионална лига. Тимът ще е един 14-те в новия формат на елитната дивизия.

ПФК ЦСКА-София разпространи декларация, в която покани Дора Милева на Армията:

"До г-жа Дора Милева, иззела функциите на изпълнителен директор на НОВЕ Холдинг АД Уважаема г-жо Милева, Изключително радостни сме от ентусиазма ви да развивате спорт и в частност българския футбол. Ние винаги сме подкрепяли спортните проекти, така ще постъпим и в този случай. Не искаме да стават ексцесии сред феновете, искаме мир и любов!

От публикации в медийното пространство научаваме, че организирате сборове, лагери и тренировки. От наша страна няма никакъв проблем да използвате съоръженията на „Армията“, заповядайте! Единствената ни молба е да не стъпвате и да не провеждате занятия на основния терен, защото е след ремонт и тревата има нужда от технологично време да заздравее.

Очакваме ви! А на състезателите от детско-юношеската школа на ЦСКА и на техните родители искаме да кажем да бъдат спокойни, да не се поддават на евтини провокации и махленски заплахи за прекратяване на кариерите им. Ние вярваме, че всички от ДЮШ на ЦСКА са щастливи, защото тренират в най-големия отбор и се докосват до най-добрите футболисти!"."

Очаквайте подробности от тренировката на ЦСКА-София тази вечер.