Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двама български граждани прекараха последната нощ в ареста в Бургас. Очакваха да бъдат съдени по бързата процедура за хулиганство. Какво са направили ли? Решили са да протестират срещу похода на руските рокери „Нощни вълци“. И когато сутринта се срещат на уреченото място - бензиностанция на изхода на града, там ги чакат петнайсетина здрави мъже в камуфлажни униформи, които веят знамена на техните организации, а някои държат електрошокови палки. Дотук никой не спори по фактите. След това не знаем какво е станало, но цяла България видя видеокадри, в които униформените ритат на земята двама от дошлите да протестират срещу „Нощните вълци“. На други снимки част от тях са с разкъсани дрехи. Според разказите им, те са били нападнати още при пристигането им. По разказите на носещите униформи, едно от момичетата ги било нападнало, а останалите сами си скъсали дрехите.

Полицията задържа 16 човека и от двете страни. По стара милиционерска традиция, първо затваряме всички, а после се интересуваме какво е станало. Последната информация от снощи беше, че двамата протестиращи ще трябва да отговарят за „провокативни плакати“. А подготвените от тях плакати бяха насочени срещу Владимир Путин, изобразяваха знак за равенство между нацистки кръст и сърп и чук, както и най-обикновен среден пръст. Така започна българската част от международния мотопоход „Славянски свят“ на руските рокери, които прославят (за сметка на руския данъкоплатец) Путин, славянството и православното християнство. В този ред.

Кои са тези с униформите?

Неизвестните за „Нощните вълци“ не са толкова много. Знае се кои са, с какво се занимават, как се финансират от Кремъл, какви лозунги издигат, как са помагали на сепаратистите в Донбас, каква реакция предизвикват в страните от Централна Европа. Всичко това се знае. Не се знае обаче кои точно са техните „домакини“ в България. Формално това може да са местни рокерски сдружения. На практика обаче „вълците“ са посрещнати от т.нар. националистически организации, които много се стараят да приличат на паравоенни части. Носят униформи, измислят си някакви устави и йерархии. Организират си тренировъчни лагери, участват в тактически обучения. Изпращат патрулиращи групи по границата, за да „ловят“ бежанци. Преди месец германската телевизия ZDF излъчи репортаж за тази дейност, в който се твърдеше, че тези групи се обучават от руски инструктори. Това засега не е потвърдено от друг източник, но политическите предпочитания на „зелените“ мъже не са тайна. Те са срещу демокрацията, срещу Европейския съюз, в подкрепа на Путин и за присъединяване на България към някакъв неизвестно какъв съюз с Москва. Това го пише на сайтовете им.

В първата сутрин от похода на „Нощните вълци“ из България националните телевизии ги показаха от Бургас. Никой не обърна внимание кой точно превеждаше на един от руснаците в ефир. На екраните на милиони българи се появи Камен Попов, който в края на миналата година нанесе десен прав на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в нощта след местните избори. Президентът на българската бушидо федерация води пропагандно прокремълско предаване в една кабелна телевизия, често снима интервюта в Москва, а в едно от тях Владимир Жириновски обясни как можело да се наложи Русия „да бомбардира българите“, ако не се държат подобаващо. Това е профилът на домакините на „Нощните вълци“. В добавка идва и мястото на провеждане на софийската пресконференция на „рокерите на Путин“ - Руският културно-информационен център, който е управлявана от посолството на Русия територия. Така политическата опаковка изглежда завършена.

А българската държава?

Тя е сякаш в лятна ваканция. Министерството на външните работи съобщи, че българските дипломатически представителства не са издавали визи на руски граждани, принадлежащи към мотоклуба „Нощни вълци“. Те са влезли в България като частни лица с шенгенски визи. Тоест, в правния мир такава публична проява просто няма. Никой не е търсил разрешение за някакъв вид парад, демонстрация, поход или както се нарича цялата акция. В днешно време това не е абсолютно задължително на фона на честите спонтанни прояви тип „флаш моб“. Но когато става дума за отдавна планирано, широко рекламирано и подкрепено от посолството на друга държава мероприятие, тогава е нормално институциите да държат за спазване на правилата. Разбира се, че България е демократична държава, в която има свобода на изразяване. И затова подобни прояви не могат и не бива да бъдат забранявани по политически съображения. Но и не бива да бъдат толерирани масирани акции срещу сигурността.

В случая обаче става точно това. Политическата демонстрация в подкрепа на политиката на Владимир Путин върви успоредно с провокации от български прокси-та, които често са на ръба на закона. Желаещите да изглеждат като паравоенни групи нападат несъгласните с тях. Организират контрапротести с единствената цел да попречат на други българи да упражнят конституционните си права. Настъпват в полето на самоуправството с акциите си по границата. Насаждат страх, отнемат територия от демокрацията, веят знамена на чужда държава. Нападнаха няколко души в Бургас само защото изразяват различна от тяхната позиция. Организират подобна акция и в София... И вместо да следят тези процеси, службите се задоволяват с дежурното „наблюдаваме ситуацията“. Полицията пък вместо да гарантира сигурността на всеки, арестува набитите и отчаяно търси законова форма да ги накаже. Това е разклатена държава. Това е напрежение от нищото. Провокацията успя.

Текстът е от Дойче веле

Ключови думи

Коментари

Франк Лойд Райт

Добре дошли в Студена война, версия 2.0. Фронта дойде и до нас. Едните са пишман евроатлантици, другите са криворазбрани славяни.

"Джулая" събра 3000 в Тутракан. Довечера ще броим агитките в София. А Monica welle отдавна е ясна. Про и анти клекнали.

Про и анти клекнали заедно.

начо

тия ли са педерасите на путкин

ГЕРБО

Лично Цвъцето ги пази! Аман от ентелектуалци, аман от герберастия, аман от боконанизъм!

Колко кратки мигове на национално достойнство имаме българите! Съединението, Балканската война, бойните победи срещу външни агресори, между които и руски войски. И започват предателствата да надделяват над трудолюбието, ученолюбието и родолюбието. Година след година; десетилетие след десетилетие. Каква е тази наша орисия? Преди десетина дни един таксиметров шофьор ми показваше снимка на Путин с кученцето на Бойко и ми обясняваше разпалено как Путин щял да ни храни! Що за робска психика и човешко тъпоумие?

Така е-пълно невежество породено от простотия поливано и захранвано от лъжи толкова години-много ще бъде трудно истината да достигне до мозъците заляни със червен бетон!

Georgi

Тези са абсолютни провокатори , част от руската хибридна воина !!!. Научно доказано е чрез ДНК тестове , че ние не сме славяни или тюрки , а сме един народ със северна гърция и северна италия и разбира се македония . Но на нас продължава да се вменява вина , че сме предатели спрямо русия . На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!!

Ulian

По добре с едно ДНК с арабите ако щете, но не и брат с тези русопитеци.

mardafi

Аз предлагам да наебем руснаците

Ама те не стават!!!!!

Ти лично с какво ще ги ще ги "ощасливия" бе, късопишляк? Или си решил да им покажеш колко си добър орално?

БГ

Вижда се от записите кой е на земята и го ритат зверски... Призовавам - не гласувайте за ГЕРБ! ОСТАВКА!!!

БАЦЕ

човече ти го докара тиквата отново на власт,ходеше с шибания си таблет снимаше "битите и репресирани" протестъри,министри ги направи тия малоумници,КАКВО ПРАВИШ ОПОМНИ СЕ,КЪФ ТИ Е ПРОБЛЕМА,ПЕТ ЧОВЕКА СА ДОШЛИ ДА ПОЧЕТАТ НИЩО СИ,КВО ТОЛКОВА ТИ ВАДЯТ ОЧИТЕ,СРАМОТА Е...

1.7.2016

Целта е постигната! Точно в деня в който Украинския президент беше на посещение в България се разигра това театро с цел да се говори за това, а не за посещението. Путиновците и руските служби това искаха...българските спят...то и без това нищо неправят в полза роду! Платени артисти и от двете страни...уж са едни срещу други ама не...рубладжии!

Дан Браун

Олеле майко! Чакали били точно кога един педал ще покани друг пияница та да си организарт похода... Майко мила! Абе идиот, знаеш ли че този поход има 4 лъча? Да не би и в другите страни да канят фашизоида алкохолик порос?! седерастите ще бъдете отмити от времето! продажни грантовски копелета!

Ulian

А кликата на Боко-Мазната филия си трайка, хихика скрито и доволно, и тропа с крачета готови винаги да ритнат едно мачле с вълците, ако те имат време разбира се между гоненията на българи, осмелили се да комуникират с тях на езика на рисунките. Големият-малък бащица в кремъл вече му готви бонусче за добре свършена работа.

анонимен

Руснаците не вадят очи,а душите на народа и то отдавна.

...

Слабо, с известни "опорни точки", Бедров просто си отчете гранта пред работодателите. Все по-видима обаче става лъжата им, че променят общ. мнение в България. Именно това ги прави неспокойни, факта, че не оправдават заплатите си.

Николай Фенерски

Смърт на Русия!

българин

СЛАВА НА УКРАЙНА!!!

така,така

Ех бедров, ех иванее, колко мъка има по този свят. как ли ще посрещнем тексаските вълци? А? В.Бедров в народна носия, а не в камуфлаж. Кога и как се изродихте бе безродниции

Неуважаеми(а)!Тексаските вълци няма да дойдат в България!По една много проста причина.Ние се тълпим,за да отидем при тях.Макар,че не желая зелена карта за Америка,ако трябваше да избирам,къде да отида нямаше да се колебая.Точно там,където би отишъл и ти.Със сигурност не и в Москва.

Евгений Лайнофф

Иванчо, що пишеш по теми, които не разбираш? Упражнявай се със статии на хомо тематика и либерална демокрация и си гледай живота. :) Слава России!

Дан Браун

седерастията с разпорени гъзценца квичат в несвяст!

На путин у гъзо!

Да им акам в червените устенца!!!

Ъхъ

Паравоенни.. репортажи на ZDF , обучение от руски инструктори, тактически лагери .. абе вие не осъзнавате ли, че така наливате вода в мелницата на тая шепа изкукали пенсионери с вожд по професия - "тарикат" на дребно.Тия палячовци трябва да бъдат единствено подигравани, всичко друго е в тяхна полза .. и никога не ги наричайте националисти, поне не и български такива.

Дан Браун

Интересно ми е този ла.нар на каишка в дойче сере дали, ако случайно и съвсем хипотетично, догодина дойдат турски трактористи или мотористи на поход, баш на 3-ти март, да поднесат цветя на несъществуващия паметник под Шипка, на великия терски генерал и пълководец Сюлейман паша, та интересно ми е дали ще отидат тогава да "протестират" заедно с другия безродник асан кришната? Или те като грантовски пр0стит0тки ще бъдат от просрещачи и организаторите на събитието? кажи си бе ивачоолу?

Дойдат ли турците, ще им връча ключа към детонатора за да взривят онази каменна тоалетна на върха. А теб ще те карам да гледаш как бива взривявана руската тоалетна.

Ulian

Много ясно какво е станало, двамата са атакували петнадесетимата с викове Алах Акбар. Тези започнали да се отбраняват като опълченците на шипка с каквото са имали подръка - брадви, пищови, електрошокови палки - ами да, те опълченците така си ходят да са винаги готови за всякакви ситуаций. Не, моля ви се да не си помислите, че те си мислят, че се намират над закона (или по-точно че закона е под тях) така както са всички български политици и техните протежета. Странното в случая е защо след такива публични прояви без никакви последствия вече 26 години в страна от ЕС, някои продължават си чешат кратуните и чудят защо Великобритания излезе от този заразен от нелечима българска болест съюз.

Бедров?

Питам се дали не се гнусиш от себе си, когато се погледнеш в огледалото? Питам се и що за човек е собственикът на сайта, за да те назначи на работа, да му освиниш сайта????? Ето, аз смятам, че ти си продажник, мръсник и отрепка, това прави ли ме путинист!? Според теб вероятно ДА. Само че мен ме е гнус от всички, които заради един грант си играят с нервите на целия народ и имат наглостта да се изявяват като първа и последна инстанция! За мен, човеко, ти си ненормален, психар! И дори Путин да не съществуваше, ти щеше да си измислиш друг Путин, за да издевателстваш над и без това уморения и съсипан народ. В момента ти отново издевателстваш със свободни съчинения, отблагодарявайки се за задокеанска помощ. И щеше да го правиш със същата ярост, ако гранта ти беше от Путин. Тогава друг щеше да целиш. Ти, човеко, нарушаваш конституцията, защото всичките ти писания подтикват към НАСИЛИЕ!

"Дясната" олигархия с "лявата" олигархия заедно в мощна медийна пръдня.

Petyo9

Български "патриоти" бият български граждани които протестират срещу чужди граждани. Коя държава са припознали за своя родина и чии интереси защищават тези "български" "патриоти"? Каква е конкретната вина на Иван Бедров за тази свинщина?

Бедров, как няма да успее, като от вчера КлубЗ и Дневник са пуснали общо над десет публикации по темата?? Медиите направиха от всичко това "голямо събитие", после - провокацията успяла.

Фатмак

Десните медии сами разпиариха "провокацията" (интересно, прибрали ли са пари от иначе мразения Путин, аз залагам, че са прибрали, иначе никой не прави толкоз реклама), размътиха главите на двама-трима глупака дотам, че да ги вкарат в украинска провокация, а сега пишат жалейки.

"Провокацията "Нощни вълци" успя" - "Това е лъжа! И какво от това?" :) Тактиката на олигополията: Гръмки и мощни лъжи от едната страна, ялово или никакво противопоставяне от другата страна, комбинирано с "другарска критика". Пълна медийна доминация. А като опре яйцето на дупето, Борис Джонсън няма да става британски премиер. Радан Кънев пък няма да става Президент. Читавите, Камерън и Плевнелиев, в оставка с помощта на Борис и Радан. "Нощни вълци" влязоха в новините не толкова благодарение на поддръжниците си тук, колкото на "мощното" противопоставяне от Протестна мрежа и подобни. С медийната подкрепа на групата на Моника.

Чепатия

Ама ти нали знаеш, че Моника е курвата на ПЧБ и любима на гей-председателя на ПЕС, оня с червените прашки...Усещай се малко и не сери по своите ! :)

анонимен

Продажните путинисти вън от България.

Айляк

Г-н Бедров, не някой друг, а медиите направиха това нещо да изглежда "значимо", такива като вас, го напрвиха. Както една група платени клакьорчета. Ниокй нямаше да обърне сериозно внимание на това, то просто щеше да заглъхне, преди дори да се чуло за него.

Комбинацията жега и скука не прощава. Клубзет, починете се малко. Обсесиите и фиксациите ви са по-вредни от тютюнопушенето.

Фатмак

Съгласен съм с анонимния, вън от България продажните десни медии, които пиарят путин, действията на путин и акциите на путин всеки божи ден по много пъти. И дори не със свои думи, а с поръчкови статии отвън.

Алекс

Много тъп народ се нарои в България. Манипулират ви както си искат. Дойдоха 10 човека с мотоциклети и медиите го раздухаха като ,че е избухнала трета световна. Ако си бяха мълчали нямаше никой да разбере кой дошъл ,кой си отишъл. Само ,че като ни надуват главите с глупости ,как така медиите не се сещат за американските войници в американските / не натовски/ бази в България. А е известно по целия свят ,че където се намърдат американски войници гонене няма. Само с бой-както навремето във Франция и Гърция.Но медиите мълчат.Чужди войници шетат из България, а те ни занимават с десет души"страшни диверсанти",шпиони,терористи /леле мале!!!/ дошли да завземат "демократична" България.Ами да вземем да изгоним и онези не стотици ,не хиляди, а стотици хиляди руснаци ,собственици на имоти в България дето носят 1/4 от брутния ни продукт лятно време по курортите и да дадем имотите без пари на американците дето напират да дойдат в България.Тъп манипулиран народ сме и затова ги търпим тези дето ни мачкат. Ама и трудно ще се осъзнаем докато има такива писачи като вас.

Шибаняко. Задействат ли се американците в България по активно с войска, повярвай ми, най-първи ще се включа в тази активност създавайки чета от тренирани и здрави момчета. Тогава ще схванете какво се казва пара-военни части. Потомци сме на комитаджии, треперали такива като теб от името и само на ВМРО. Още, още натискайте, а четата си ще я нарека генерал Иван Колев.

Пръдлето

Абе няма какво да се обясняваш ! Вън руските свине от тук !

Svilen Stoychev

Може ли някой, който ги е виждал на живо тези вълци да каже какви мотори карат - американски, западни, японски, или руски? Особено много ме интересува процента на моторите руско производство   :)

Според мен карат квито харесват, обикновено рокерите си падат по Харлей, без значение дали са марсиянци, пакистанци, руси или германци.

ти кат си толкова хитър, кажи какви мотори кара нашта селска нация, българско производство

Венцислав

Срамно поведение на български граждани, които още мечтаят за соцтерора, упражняван от ченгета в името на Съветския съюз...

Герге ле

Бедров, пу тка недое бана!

кирил

прекалено внимание се отдели на тия клоуни

"Привържениците, които са се събрали са около 100 души, като повечето носят руски и български знамена. На централния вход на „Александър Невски” са се събрали около 40 души, които са против шествието на „Нощните вълци”, които носят знамена на ЕС." /Фокус/ Поради което Бедров през дойче веле и клуб Z мощно тръби: "Провокацията "Нощни вълци" успя". Та де го успехът бе, Бедров? Лъжа ли е тоз успех, или да?

Развеселен

нетърпимо е да бъдат бити хора заради убежденията им. Но това чака всички несъгласни, ако влезнем в ЕАС.

Хайде стига сте врякали бе. Провокатори били. Ами такива са. И това е хубавото че тези руски провокатори ни сплотяват в инак разединението ни. Дай Боже още такива провокатори, че да станем още по единни и мощни, заедно срещу руската проказа.

Баджакова по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

"По стара милиционерска традиция, първо затваряме всички, а после се интересуваме какво е станало" - В стремежа си да оплювателства по правителството Баджаков оглупява все повече. Я да драснеш една статийка как в Америка, Франция, Бритън или която се сетиш друга държава полицията отваря походна канцелария на мястото на престъплението и започва да си върши работата на място, за да не арестува клетите участници? И какво правят, затварят ги в кошара насред шосето, спират движението и започват да ги разпитват, за да не арестуват някой невинен или как? Бе тия журналя да не са изумели всичките бе, то бива тъпотии, бива, ама нашите догодина не на 133-то, а на 250-то от 240 възможни ще трябва да ги сложат. Бахти малоумната орда некадърници!

Супер

да го духат украйнските мастии

Путин ще опути всички соросоид-чета!

Гладомор

Хуйло скоро ще се "самоопути" - Гладът бавно, но сигурно настъпва в Царството на алкохолиците... Санкции докато не вдигнат Великата гладна революция ! :)

Колко са жалки руслямците...с американски мотори и японски моторетки ми дошли да ми развяват наСССРаните си руски знамена...

ми кат са жалки им купуват нафтата бе малоумник

123

а с гей парада на педалите успя ли също?

ЕДИН БЪЛГАРИН

Всъщност истината е съвсем друга ! Въпреки подкрепата на БСП ,Атака и НДСВ " вълчетата" се бяха насрали от страх ! Пътуваха късно нощем и се покриваха през деня в усамотени хотели и мотели ! През втория им ден се бяха укрили в едно частно хотелче в Чифлика и излязоха само да заснемат клипче с Камен Попов - лицето ударило Волен Сидеров облечено като полицай , както и втория идиот с гола глава и черни очила Денчо Златанов , тъпкача на Антония Първанова бившата лидерка на НДСВ откраднали заедно 250 000 евро дарени от Собственика на КТБ Цветан Василев на коалиция КОД за евроизборите ! В София бяха посрещнати и съпровождани от комунистите , които имат само една родина: СССР! Те работят за унищожаването на България и Българите !

ти ли си

българин бе либераст дръглив, които скоро ще бъде оправен от приятеля на меркел, ердоган

"Геополитиката рядко идва с шум на мотори. Но в България тези дни пристигна така: на седлата на моторите на "Нощните вълци" - рокерски клуб, радващ се на симпатии от най-високо ниво в Москва, чийто мотив за обиколката на Балканите беше "да помним общото си минало и да пазим славянския свят". Това е призив, който има двояко значение, когато идва дни преди срещата на върха на НАТО във Варшава, на която трябва да се вземат ключови решения за сигурността на Европа през следващите няколко години. Рокерският поход също така съвпадна доста точно с посещението на лидера на един друг славянски народ, който обаче не е точно в блестящи отношения с Русия - украинския президент Петро Порошенко. И двете визити нямаше как да минат тихо: първата, защото целта на подобни шествия е именно в това да ги забележат медиите (кой се интересува, че група мъже в кожи садят дърво на Шипка, е добър редакторски въпрос). Втората, защото идва след скандалите за "черноморската флотилия"." /Капитал/

Питащият

Нищо особено не се е случило , а "успехът" се дължи точно на тези ,които им обърнаха внимание, на истерията и на медиите. Да се вземат на сериозно някакви идиоти от Русия на мотори или нашенски русофилстващи простаци , да се раздухва всичко това е голяма простотия. Скандалът е ,че държавата и полицията допускат опити за паравоенни организации и динковщини , че няма ред и законност, равенство пред закона . Такива държавата трябва да прецаква по устав и да не прави разлика кой какви позиции изразява , а дали нарушава закона. Много по-опасно е ,че страната се управлява от Мафия,която създава проблеми като тоя за да отклони вниманието от истинските , която обслужва тайно или явно чужди корпоративни и имперски интереси срещу комисионна и политическо оцеляване . Това ни струва милиарди преки загуби и още много милиарди от пропуснатите ползи да имаме една правова държава с върховенство на закона и сигурност за гражданите и бизнеса наш и чужд.Истинският враг са тези в парламента и участниците в схемата ПАРИ-ВЛАСТ-ПАРИ"

Успя, успя

Лъсна безхъберието на властите относно националната сигурност и обществения ред. Някои милиционери дори са снимали с путлеровите сатрапи, за да го документират.

Сара: Защо е тази полемика? Дни наред,преди да влезнат руските рокери в България се коментираше този въпрос. Както винаги и тук имаше "за" и "против".Никой не постави въпроса за евентуална заплаха за мира и сигурността на България.Защото е нямало такива. А ако е имало..., тогава кой и защо не спря рокерите. И след като не са спрени,трябваше ли да се допуснат тези грозни сцени с истерични крясъци и побоища. Големи сме простаци,няма що...

Сара: В допълнение искам да кажа че съм съгласна с мнението на Алекс,изразено по-долу, а именно: Медиите си мълчат за американските войници и за базите им в България, мълчат си за извращенията които правят тези янки на наша територия а за шепа мотористи вдигнаха страната във въздуха. Няма свободна медия у нас,все една или друга е купена по даден въпрос.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.