Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сред терористите, извършили атентата на летище „Ататюрк“ в Истанбул на 28 юни, може да има един или повече хора от Чечня или Централна Азия, пишат турските медии.

ЖЕРТВИТЕ ВЕЧЕ СА 42

Засега Анкара не разполага с официална информация за народността на камикадзетата. Телата им все още не са идентифицирани. Но турското разузнаване не изключва версията поне един от атентаторите да е чужденец.

На тази снимка се виждат двама от атентаторите, заснети от камерите на летището.

Според телевизия Хабертюрк един от самоубийците може да е бил чеченец. По данни на програамата той пристигнал в Турция от сирийския град Рака - "столица" на "Даеш" ("Ислямска държава").

КАК БЕ ИЗВЪРШЕН АДСКИЯТ АТЕНТАТ (ВИДЕО+СНИМКИ)

В. "Хюриет" и някои други турски медии твърдят, че името на терориста е Осман Вадинов.

Източник от правоохранителни те органи в Севернокавказкия федерален окръг на Русия обаче заяви, че лице с такова име никога не е живяло в Чечня. Освен това Осман и Вадинов не били характерни за региона име и фамилия.

Според друг турски вестник - "Миллиет", и тримата атентатори може да са били от Централна Азия, и по-точно от Таджикистан.

Новинарският сайт Karar.com, пък твърди, че кървавата баня била планирана от 7-членна терористична клетка. А самоубийците били от Чечня, Узбекистан и Киргизстан.

Същевременно турската полиция днес извърши прочесване на бедняшки предградия на Истанбул и третия по големина град в страната Измир, предаде Ройтерс. Силите на реда издирват предполагаеми участници в клетка на "Даеш". Арестувани били 13 души, заподозрени в контакти с джихадистката организация, съобщи телевизия НТВ. Трима от тях са чужденци.

Ключови думи

Коментари

/Не/Развеселен

"На света за мене има две най-скъпи имена - ислямската държава и съветската страна. Първата ми дава право да еба, убивам на корем, втората чрез КГБ-то създаде първата за мен" - из наръчник на съвременния терорист

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.