Броят на жертвите след атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул продържава да расте. Починалите граждани вече са 42-ма, след като късно снощи се разбра, че една от ранените жени не е успяла да преживее нощта заради раните си, съобщи Нова тв. Това твърди и турският вестник "Миллет".  Броят на пострадалите от терористичния акт е близо 240 души.  

Във вторник вечерта трима терористи се опитаха да нахлуят на летище "Атататюр", откриха огън и се самоврзривиха. Разследването на турските власти продължава. Те проучват записите на охранителните камери на летището, както и любителски кадри от очевидци, които са били на място вечерта на трагедията.

НАЙ-МАЛКО 41 УБИТИ И 239 РАНЕНИ ПРИ АДСКИЯ АТЕНТАТ В ИСТАНБУЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

От вторник вечерта до момента никой не е поел отговорност за кървавия атентат. В сряда вечерта директорът на ЦРУ Джон Бренан заяви, че нападението носи белезите на ДАЕШ (Ислямска държава - б.р.) Това бе и първата версия, която спорема и премиерът на Турция Бинали Йълдъръм в нощта на атаката. Бренан припомня още, че в повечето случаи при атаки в Турция ДАЕШ не поема отговорността.

Властите разпространиха кадри с двама от атентаторите. На една от снимките се вижда мъж с черно яке минути преди експлозията. На другата се вижда отново мъж в черно, който открива стребла по пасажерите.

Днес следобяд българските спецслужби ще докладват пред депутатите от ресорните комисии каква е обстановката в региона след поредния кървав атентат в южната ни съседка.