Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ратификацията на присъединяването на Черна гора към НАТО разпали страсти и роди проблясъци от парламентарната трибуна. Гласуването бе почни единодушно и България одобри присъединяването на балканската страна към северноатлантическия пакт, против бяха 4 депутати от "Атака" и независимия депутат Велизар Енчев. Един социалист се въздържа. 

Националистите на Волен Сидеров и Енчев обаче не пропуснаха шанса да поговорят срещу НАТО, а независимият депутат - дори срещу "режима в Черна гора", въпреки присъствието на високопоставени гости от парламента на страната в залата.

Първо Десислав Чуколов от "Атака" даде тон, заявявайки, че в Черна гора може да се чуе по улиците как "НАТО са фашисти" и попита защо България говори за евроатлантизъм, а не за православни ценности. Така и не стана ясно как едното преди на другото и какво се има предвид под "православни ценности". Разбра се обаче, че според "Атака" НАТО не трябва да съществува, защото не съществува и Варшавският договор, но северноатлантическият пакт "завземал нови територии". Залата посрещна думите му с мълчание и усмивки, които Чукоколов разчете като "ястребски погледи". 

Още по-цветист беше Велизар Енчев, който стигна дотам, че да обяви как "режимът в Черна гора" на Мило Джуканович бил лош. После обяви, че ако българският парламент ратифицира членството на Черна гора в НАТО, ще задълбочи разцеплението в черногорската нация. Тези и още няколко реплики ядоса председателстващият заседанието на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ. Той заплаши Енчев, че ще му вземе думата.

Въпреки че първоначално нямаше никаква нагласа от останалите парламентарни групи да се правят изказвания, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Янко Янков от ДПС, Валери Симеонов от Патриотичния фронт и Стефан Кенов он БДЦ се почувстваха длъжни да мотивират ратификацията на договора с Черна гора за членство в НАТО. Всички обячиха подкрепа за черногорци и за присъединяването към пакта, и за европейската им интеграция. Дори Симеонов, който обяви, че "като политическа сила имаме някои резерви към някои решения на НАТО", добави, че това е съюзът, който може да гарантира националната сигурност и суверенитет на всяка от страните, членуващи в Алианса.

Ключови думи

Коментари

Ulian

Общите православни ценности съществуват само дотолкова, доколкото обслужват джихадистките интереси на русия - да налапа още територий в Европа.

анонимен

Да се коментират агенти на ДС не е здравословно за нервите.Лаенето им губи значение за България.

Georgi

Русия води хибридна воина спрямо Европа !!! Във Великобритания засега печели . Във всяка европеиска държава има руски партии на хранилка от кремъл !!! Целта е унищожаването на ЕС и възстановяването на руската окупация !!! Българи бъдете внимателни и горди !!! На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!! Трябва да се оттървем от русия завинаги и да престанем да се поддаваме на хибридни влияния !!!

тука е така

Велизар Енчев паравоенни вълк на руснаците,тъпанар!

Като се степат ИДИЛ и путинските вълци (заедно с местните им паравоенни формирования) на наша територия, и не му трябва на НАТО нито Черна гора, нито Босна и Херцеговина.

Развеселен

Валерката наистина ненавистно мрази атакистите и велизар. Това му е най-симпатичното.

Дори Симеонов, който обяви, че "като политическа сила имаме някои резерви към някои решения на НАТО", добави, че това е съюзът, който може да гарантира националната сигурност и суверенитет на всяка от страните, членуващи в Алианса. Балевски отдавна е предал и род и родина.Той работи против националните интереси на държавата от как се помни никога не е бил полезен на България.Дори Симеонов .... че той да не е по различен от ГЕРБ ?

Общите православни ценности ще ги има, докато свършат парите на Малофеев...

Кой ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.