Комисията за защита на потребителите (КЗП) e започнала вече масови проверки по морските ни курорти за сезона "Лято 2016". Акцентът ще бъде върху предлаганите услуги в курортните комплекси и на плажа. Това обяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева. Днес тя откри приемна на КЗП в "Златни пясъци".

Служителите на ведомството на Димитър Маргаритов ще следят и дали туристическите обекти - хотели, ресторанти и нощни барове отговарят на категоризацията си, обясни Везиева.

Тя посочи, че още от самото началото на сезона текат проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието.

"Проверките ще продължат до края на сезона", каза още Везиева.

КЗП ще има постоянни приемни по морето във Варна, Бургас, Слънчев бряг, Созопол, Приморско, Златни пясъци, Албена и Царево.

"На място туристите ще имат възможност да получат информационни материали за своите права, да получат консултация от експерт или да подадат сигнал за евентуални нарушения", обяви зам-министърът на икономиката.