Лидерът на АБВ Георги Първанов е декларирал доход от 41 000 лв. пред 2015 г. за участието си в Евразийския съвет по външна политика. Това става ясно от годишната му декларация за публичност на имуществото в качеството му на партиен председател, публикувана от Сметната палата. 

Парите са получени като хонорар за работата на бившия президент като съветник към организацията. Според сайта на Евразийския съвет Първанов е регистриран там през 2014 г., а съветници освен него са бившияj премиер на Испания Хосе Мария Аснар, бившият италиански външен министър Франко Фратини, бившият премиер и президент на Чехия Вацлав Клаус, бившият полски президент Александър Квашниевски и др. 

Евразийският съвет е създаден, за да задълбочава връзките между ЕС и Евразия, а в него участват Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Тюркменистан, става ясно от сайта на организацията. Неин директор е Жанболат Усенов - бивш говорител на Министерството на външните работи на Казахстан.

През 2015 г. Първанов участва в конференция за демократичните реформи в Казахстан и чете въведението, се разбира още от сайта на Евразийския съвет.

От декларацията за публичност на имушеството на Първанов става ясно още, че има спестявания на влог от 72 000 лв. Парите са от заплата. Има и влог от 21 000 евро. През 2015 г. лидерът на АБВ не е придобивал или продавал имоти, няма и кредитни задължения.