Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не слушайте пишман евроскептиците у нас, дето сега пишат, че британският вот бил последствие от политиката на Германия (Меркел) в Еврозоната и по миграцията.

Великобритания не членува нито в еврото, нито в Шенген, така че няма как политиката на Меркел да я засегне. Великобритания има много по-стара несъвместимост с Европа. Затова запази и границите, и валутата си, бидейки част от ЕС. Тя се раздваше на най-много изключения от общите правила (opt outs) включително с крамолната си отстъпка (rebate) от бюджета на ЕС.

И нито едно от тях не я опази нито от икономическата, нито от миграционната криза. Тя си беше вън от най-дискусионните форми на европейска интеграция. Ще видим дали сега ще ѝ е по-лесно.

Европа, най-ефективното оправдание за вътрешните проблеми няма да го има.

Ще бъдат сами със суверенитета си и без общия пазар. Приемниците на Камерън ще трябва да поемат цялата отговорност сами. И няма как за всяко нанагорнище по пътя си да обявяват референдум.

Единствената им надежда според мен остава Тръмп да стане президент на САЩ. Тогава ще имат сродна душа across the water.

----

* Този и други материали от същия автор можете да прочетете ТУК.

Ключови думи

Коментари

Желев по Економист от Економист. А междувременно в Ди Велт интересно материалче за скърцащите спирачки с изразителна снимка на Мама.

Фатмак

Желев се опитва да каже нещо, ама не му е ясно какво точно, но са му дали поръчка "пиши против евроскептиците и за ЕС" и се старае. Сепак, демокрацията си е демокрация, а сиренцето вече над девет лева килото.

Мао

Фатмак ли си не знам , но че си простак е сигурно , стига си цапал форума ..

Ритни фатмака да ти е мирна главата

Фатмак, дай неква деконструктивна опорна точка бе - че забравих кво ни деструктираха сутринта.

Фатмак-предател

Фатмак е гнусен продажник продал отдавна себе си и обществото, което го е оставило жив, на Русия. Това е един урод, който никога не е имал човешки образ. Можем само да се надяваме да не е създал деца. Ако пък е създал ... да се надяваме я някое бедствие, я някой заблуден куршум да оправят тази грешка. Иначе да му напомним, че в родината на всички изверги - Русия максималната заплата е 100 евро. В България е по-висока. За сиренцето може да пита уродите, които му плащат. Защото спекулантите в България и т.нар. едър бизнес от монополисти до един са рожби на ДС и КГБ и нямат нищо общо с демокрация. Да му напомним също така, че ако не бяха еврофондовете неговите шефове боклуци нямаше да има от къде да крадат. Фатмак дано с парите, които спечелиш от това да водиш руската хибридна война патерици и протези да си купуваш и лекарства за рак. Дано като умреш кучета да те изровят и да ти ръфат лицето!

...

Още няма опорни точки и говори безсмислено Желев!

Какво пък обиди и разгневи по-долните фатмаци? Кое от написаното от Желев не е вярно? 1. Великобритания в Еврозоната ли е? - Не е! 2. Великобритания в Шенген ли е? - Не е! 3. Водачите на БРЕКЗИТА трябва ли по-нататък да поемат отговорностите след напускането на ЕС? - Трябва!

фатмаците много са обидени

от думите "пишман евроскептици".Защото не са "пишман", а истински евроскептици. Дебнат някой да не каже нещо лошо срещу мечтите им за Евразия.

Фатмак

Да изброявам ли? "Великобритания не членува нито в еврото, нито в Шенген, така че няма как политиката на Меркел да я засегне." -- що за глупост? Естествено, че това, което става в еврозоната засяга Великобритания, независимо дали е член или не. Ние също не сме член, удари ли ни европейската криза? Удари ни и то яко. Това, че Великобритания не е в Шенген не ограничава особено свободния достъп на мигранти с, например, български или немски документи. Така че тезата на Желев, че членството в ЕЗ или Шенген са фактор в "опазването" на ОК от европейските кризи е глупава и не почива на факти.

Че ти да не представяш факти? Правиш някакви предположения и върху тях градиш умозаключения. 1. преди 3 години отивах на гости на българи, работещи в провинциална Англия. Бях предупреден да си нося червения паспорт (международния), защото мога да имам проблем с личната карта. Пътувах от Париж с влак и слязох на станцията преди Виктория. Минах през граничен контрол след 20 минутен разпит, което в друга страна от ЕС е абсурд да ти се случи. 2. Нямам действаща статистика за броя мигранти по години и дали се е увеличил през последната. Но през 1988 година, пътуващ за заводско приемане на апаратура, ми направи силно впечатление количеството на негри, индуси и чалми по улиците на Лондон.

Да го дух!

Какви факти бе боклук и дезинформатор кремълски. Ти какво работиш да те питам само. Явно си лентяй или платен руски трол. Нормалните хора нямат твоето време за да пишат по форуми, нито имат твоето ниско интелектуално ниво да пишат простотии. Дори не си за комантиране, а за плитко закопаване. Боклук русофилистичен такъв.

niva na tapotata... Avtora Jelev e nai-visokoto

Мунчо

Фатмаците станаха ментори...

Развеселен

не рони сълзи, накрая и Вбр, и ЕС ще излязнат по-силни и най-важното - ще си бъдат те, а не мулти култи имам байелдъ от мюсюлмански мигранти

Тези, които са made in USSR не са евроскептици! Те са евромразци. С това не ги упреквам. Просто те са друга култура. Различна от моята, въпреки че сме сънародници. Скептик съм аз и то от доста години. И не защото не харесвам идеята за съюз в Европа, а защото винаги съм предполагал, че националният егоизъм ще победи всякакви общоевропейски идеи. На това заложиха и водачите на "излизането на ОК от ЕС". В пропагандата си наблегнаха на членския внос, който спестен щял да отиде в Здравната каса. Е, тази сутрин започнаха да заекват и да се отричат от лозунгите си. Същата пропаганда беше и на българските комунисти преди 2007. България щяла да плаща висок членски внос, който можел да отиде при социално слабите. Не се подигравам на гласувалите за излизане на АНГЛИЯ от ЕС. Никой обикновен човек не е длъжен да разбира от Общ пазар, външна търговия, мита и т.н. Както не се подигравам и на тези, които не мислят като мен. Само не трябва да се пропуска, че при референдумите - Кой каквото прави, освен на себе си и на другите го прави!

лошото свърши,започва по- лошото

Великобритания вече е безгласна буква.Чакат я други "хубави"неща.

фен,късащ си ризата при всяка статия на Веско Желев

БравУс Веско!Само туй мустаче,дето си го пуснал да расте немощно...ме озадачава!Инак,добре боравиш с перото!

Висьелин Желяф

Не слушайте пишман евроатлантиците Made in Bulgaria(USA)

този,който го трият

Желев,Желев...Няма да пиша повече,че твоите ортаци трият здраво!"Убав си Жельо!Ти си велекан!

Не само ще го трият...

Мурзилките лаят като бесни помиари надушили мърша. Толкова могат. Да се радват, че в Европа (все още) не убиват русофили. А трябваше с това да се почне! Мършата и продажната пасмина от идеологически педерасти е крайно време да бъде накарана с насилие и погроми да реши - ще заминава в Русия или ще бъде закопана тук. За русофилистици не трябва да се прилагат никакви демократични принципи и права на човека, защото това са животни. С тях трябва да се действа по руски - тормоз, бой и избиване. Може и заразяване с нелечими болести, кастриране, ампутиране и др. такива мили методи прилагани в ГУЛАГ. С русофилистиците по европейски не може да се действа, защото те са животни като мюсюлманите подадеш ли им ръка ще ти я отхапят. Когато се освободим от това руско бреме ще можем да решим проблемите на нашето общество. За да се живее демократично и в мир първо трябва да бъдат премахнати отпадъците. По възможно най-брутален и ужасен начин за да може след това всеки, който си поиска да бъде като тях да получава нощно напикаване от страх.

евроскептик в България

Желев Повръща ми се от теб

Черен петък за Европейският Съюз, така както го вижда Германия и един хубав ден за демокрацията във Великобритания. След него нададе вой цялата бюрокрация, която слугуваше изключително на немските интереси в ЕС. Днес в Берлин са особенно притеснени, защото положиха големи усилия да подчинят Европа (този път без война!) и точно когато се чувстваха вече победители - Англичаните за пореден път им се опънаха. Сега безброй "анализатори", "специалисти" и прочие разбирачи, напълно в духа на д-р Паул Йозеф Гьобелс, ще започнат да ни убеждават колко са глупави англичаните и как без Брюксел (Берлин) направо ще се върнат в каменната ера. Да глупави бяха, когато и след Втората световна война поради криво разбрана хуманност помогнаха на най-големите идиоти в Европа - немците. Същите тези, които винаги са се изживявали, като моралните съдници на Европа и в същото време точно те започнаха двете най-големи кланета в световната история. Измислиха и организираха поголовното изтребление на мирни хора, които бяха работливи, а днес поканиха в Европа най-мързеливото племе на планетата, каквото са арабите. Векове наред нашите предци са водили войни с ислямските нашественици, които винаги са искали нашите земи. Днес немските идиоти направо ги поканиха в Европа.

СГ

Стига сте рИвали за англичаните,бе! След брекзит няма да станат по-бедни от вас.Мислете за своите празни джобове.Без ЕС те няма да станат по-бедни,но без него-ние ще станем по-богати.Пробвайте и ще видите!!!

Alpheratz

Те точно затва ривът! Защото джобовете са им празни и леят сълзи, за които кешират финикийски изобретения...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.