Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компании като Uber и Airbnb затвърждават глобалната си експанзия, но заедно с това срещат и глобализирана съпротива, съобщи Блумбърг. Кметове на градове от Ню Йорк и Париж до Сеул започват съвместни действия срещу споделената икономика. Десет от най-големите градове в света подготвят унифициран правилник, който да въведе ясни правила за действие на операторите.

ЗАЩО ЮБЕР Е ВАЖЕН

Досега компаниите имаха вземане-даване с регулаторите, но това ставаше пазар по пазар. Сега нещата се променят - представители на градовете, които включват още Атина, Барселона и Торонто, подготвят рамкови правила, които ще действат навсякъде. Въпреки че още няма нищо черно на бяло, през миналия месец представители на администрацията на градовете се събраха в Амстердам на първата среща. А Париж призовава до октомври да е готова законовата рамка.

Регулацията е един от най-големите проблеми за разрастването на компании като Uber и Airbnb. Те трябва да убедят законодателите да работят заедно с тях на фона на изключително силния отпор от страна на традиционните индустрии, чиито клиенти отмъкват.

БРЮКСЕЛ: НЕ ЗАБРАНЯВАЙТЕ ЮБЕР

 

Ключови думи

Коментари

Фатмак

Ауу, каква ирония и какъв кошмар за нежелаещите да си носят социалната отговорност - социална мрежа за споделено законодателство срещу врътките им.

Каролев, размажи ги

Импала

Нека си се обединяват. Верния път за България е да си приспособи законодателството към новите реалности.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.