Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Задава се големото учителско нашествие към София. От 11 чака в столичната зала "Арена Армеец" просветният министър Меглена Кунева събира 12 хил. учители от цялата страна. На мероприятието, което ще продължи два часа и половина с приветствия и официална част, ще бъдат дадени основни разяснения по влизащия в сила от 1 август нов закон за предучилищното и училищното образование. Според обяснения на министър Кунева това щяло да бъде знак за подкрепа към учителите и най-удачният начин те да разберат какво се променя.

От образователното министерство рекламират събитието, което ще се проведе под надслов "Мисия учител" с възраждане на традициите - първият учителски събор е бил през декември 1868 г. и е продължил до януари следващата година с прекъсвания. Кунева дори иска да свиква събори на две години.

Колко ще струва това мащабно събитие? Първоначално се чуха суми, надхвърлящи милион. След това от БСП обявиха, че мероприятието ще излезе над 500 хил. лв. От просветното министерство контрираха, че ще бъдат платени само 100 хил. лв.

. "Това са разходите за залата. Учителите ще дойдат с училищните автобуси, а тези разходи ще бъдат поети от бюджета за командировки на самите училища", обясни Кунева. Което на практика пак са разходи от държавния бюджет и отново се плащат от данъкоплатците.


Предвижда се форумът да бъде открит в 11:00, след което да се чуят приветствия от официалните гости. За час и половина ще има изказвания и разяснения по образователната реформа, след което форумът ще бъде закрит. Очаква се на учителите да бъдат раздадени разяснителни материали за новия закон и стандартите, по които се прилага, тъй като в образователното ведомство са пристигнали над 2000 въпроса.

В навечерието на събора излезе изследване на "Галъп", поръчано от просветното министерство. От него излизаше, че 80 на сто от учителите одобряват начинанието.

В подкрепа на събора, смисълът от чието провеждане така и не беше разяснен убедително, се впусна самият патриарх Неофит. След като главата на БНП изказа категоричното си неодобрение за гей парада, в събота той изпрати специално поздравление до форума с благословията си.

Ето и стегнатата програма на събора:

09.15 - 10.45 Заемане на местата в залата

11.00 - 11.10 Откриване

11.10 - 11.45 Приветствия

1.45 - 13.20 Обмяна на добри практики и разяснения по реформата

13.20 - 13.30 Закриване

   
Ключови думи

Коментари

Рокамет

Това събор ли е или сгледа! За час и трийсет минути 12 000 учители да обменят добри практики и да им се дадат разяснения. Уникално скудоумие!

С какви пари се организра това ?

Ако е с парите на Кунева ...като в Брюксел ОК ,обаче не е ... Имам предложения към нея и организаторите. Заплатата на министъра и работещите в министерството- не може да надвишава 1,5...хайде 2 пъти средната на български учител. Учител е символ на много неща в българската история , обаче тези в министерството не са !

Кукувицата не е ли вече за пенсия?

Те повечето учители са пенсионери. Бесни са на недостатъците на образователната система. Пределно ясни са им игричките на министерството. Боко Удобното (имаше артист с прякор Удобното) търси предимно мекотели хора за някои постове. И последно - след толкова години учителстване, за мене психичните качества на част от учителите вече са под въпрос. Между другото, Кукувицата не е ли вече за пенсия?

... да ви каже кака...

Роси

Е какво пък се учудвате, патронът на кукувицата не свика ли по същия начин кметовете си в любимата си конюшня?!? Това е стил, това показва могъщество, друго си е да те докарат с автобуса в София, да те пуснат в огромната зала, да видиш не по телевизора кой всъщност командва парада... Националсоциалистически неща...

Avatar

Роске, а Пърдан де беше сбрал "елита" на ДСБ-то, съставен от колхозници и гуреливи селянки като твоя милост? Беше някакъв опушен коптор, но пък идеално пасваше на ватенките, каскетите и басмяните ви сукманчета...

Роси

Кротко, аватарче, кротко! А`пропо, ти мазохист ли си?!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.