Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цялата сага около "флотилията" бе разиграна от премиера. Той реши да озвучи своята интерпретация на предложение на президента на Румъния, което е било направено в същия вид и на срещата с Плевнелиев. Но президентът не счете за необходимо да свиква пресконференции и да разгласява нещо което е в процес на обсъждане между съюзници. Докато не стане формалност и докато не се обсъди в рамките на НАТО. Но премиерът реши да бие тревога. Имал въпроси, и вместо да вдигне телефона и да се разбере с президента и министрите на отбраната и външните работи, веднага свика пресконференция.

ВЛАСТТА В ЕДИН ГЛАС: ОБЩ ФЛОТ В ЧЕРНО МОРЕ? САМО В РАМКИТЕ НА НАТО

Борисов не е наивник - той много добре знае, че в неговия прочит (непотвърден от никой друг) инициативата на ключов наш съюзник - Румъния, особено в интерпретацията "срещу Русия" ще получи незабавна негативна реакция от Москва, което ще му послужи да изпъкне като противник на твърдата политика на НАТО и ЕС и да натрупа "червени" точки. Те са му необходими не само, защото го е страх да не му спретнат нов „февруари 2013-а“ (това е тривиалното обяснение), а най-вече защото има много бизнес с руснаците, който обаче все не става, защото не зависи само от тях.

Предварително отработена сцена

Мога да предположа само, че всичко което стана тези дни "с флотилията" и театъра "не искам война" е предварително отработена сцена, предвестник на това което ще се случи у нас на президентските избори. Дали самият премиер ще участва в тях е второстепенен въпрос. Важното е, че се готви мащабна промяна в стратегическата ориентация и най-вече смяна на профила на президента от подчертано евроатлантически, към достатъчно проруски - толкова, че да може да превърне в България в стоп бутон на действия на НАТО срещу Русия. Дори Кремъл да предприема агресия срещу страна членка на НАТО - ние ще пасуваме.

Всички които твърдят, че са изненадани, са неискрени към себе си. Нашият "атлантически премиер" има в арсенала си всичко - и признанието, че Русия има право да анексира Крим, че Русия има право да строи „Южен поток“ и неговия постоянен рефрен, че сме против санкциите срещу Москва. Сега го допълни, че Русия "исторически" не можела да нападне България - с което зачеркна цялата история и примери на нападения срещу нашата страна и битките, които сме водили на бойните и политически полета.

Като доказателство на своя "атлантизъм" Борисов изтъква, че е спрял енергийните проекти и че напоследък се съгласи (след дълго протакане) да се увеличи военния бюджет и модернизира армията.

Нито един от проектите не е бил прекратен по начин и по време, по които да сме минимализирали загубите си. По всички продължава задкулисната работа, наливат се средства - или публични, или зад кадър. Това е типичното "двойно" говорене, което цели постоянно да държи вратата отворена за всякакви сделки.

25 млн. евро срещу... нищо

Дори проектът „Бургас-Александруполис“ възкръсна и вече не желаем да ликвидираме компанията. Текущата сметка е близо 25 милиона евро дадени без да получим нищо в замяна. За непростветени да кажа, че топ шефовете на „Лукойл“ бяха против проекта „Бургас-Александруполис“ и това изигра ключова роля за неосъществяването му.

По АЕЦ "Белене" достатъчно е да питате бившия министър Трайков - дълго време Борисов търсеше начин да намери път за реализация на обречен проект. По времето на президента Първанов синхронът между тях, включително по отношение на политическите договорки с Владимир Путин, беше изключителен. Спря го едва тогава, когато видя, че трябва да започнем да наливаме милиарди евро, а това щеше да потопи управлението в дългове. Загубите и днес са огромни и най-лошото, че сагата не е завършила - тепърва ще има загуби и дестабилизация около напъните на същата тази група, която получи стотици милиони долари "ползи", вместо да бъде в затвора за злоупотреба. Те ще опитат да реанимират проекта под всякакви благовидни предлози, включително като го харижат за доизграждане на „Росатом“. Нетната загуба е над два милиарда лева. Засега, но това далеч не е краят.

Следователно атлантизмът на Борисов по сделката за „Белене“ е вторичен, производен и в никакъв случай не безспорен. Когато го устройва, той е атлантик, когато не - е националист. Дори да приемем, че има заслуга за спирането на проектите по енергийния шлем, много имаше какво да се желае, за да го направи по начин, по който да не продължаваме да губим.

Премиерът уволни Трайчо Трайков за да угоди на негодуващите от неговите позиции руски политици и техните български проксита.

Ако "бръкнем" в сферата на природния газ - нещата също не клонят към бляскави "атлантически" оценки. Премиерът може да си вярва, че се е опълчил на Русия, но фактите говорят за друго. Днес България е по-зависима от всякога от вноса на руски природен газ. Премиерът продължава да не взема мерки за премахване на монопола на „Газекспорт“ върху транзитните капацитети на страната, с което обрича икономиката на всички интерконектори и нови проекти за пренос на газ, включително собствената си идея за газов хъб. Поставете се на мястото на енергийна компания, която иска да пренесе газ и да се възползва от нашия газоразпределителен център. Как да вярвате, че сте желан клиент, след като няма никаква история на пренесен или продаден неруски газ в България?

Формално Борисов говори, че защитава монопола на „Булгартрансгаз“, но в действителност става реч за монопола на „Газекспорт“. Думи много, прилагателни още повече - фактът е факт - България не внася и не транзитира през своята територия неруски газ. Нула конкуренция на доставчици, нула конкуренция на маршрути, нула диверсификация. Всичко е в бъдеще. Обещаващо, с надежда, но необозримо бъдеще.

Предстоят интересни развития в българо-руските отношения, които са много важни за българския премиер. И тъй като разчита на добрата воля на Москва по редица сделки, е толкова чувствителен към теми, които могат да провалят "бизнеса".

Нека му зададем няколко въпроса?

Да, разбираме ли, съгласно думите му, че нашите ангажименти към НАТО (защото това е солидарна работа) изключват взаимодействието с нашите съседи, включително Турция и Румъния, в случай, че тя или ние бъдем нападнати? Ако има условности в тази базова ценност - по член 5 (той не е автоматичен, а изисква решение на НАТО, което да го активира) е редно да ги информираме, за да се оправят сами? Съответно и ние да се оправяме сами и „снишавайки се“ да се опитаме да изпросим милост от Путин.

Премиерът ни вкара в едва ли не спиритичен сеанс, като базира действията си на собствената си оценка (тя си е само негова), че Русия не може да ни нападне на "исторически" доводи (!?). Така той с един мах зачеркна цялата история на атаките - открити и прикрити на Кремъл срещу българската държавност и повече от 45 години "доброволно" домакинство на Съветската армия и на съветските режими. Това вече не е шега, а системен риск и проблем от стратегически характер за държавата, тъй като Борисов не е поредния политик, снишил се пред Путин. Той е министър-председател, който взема важните решения относно нашата сигурност и геополитическата ориентация. Ние с вас трябва да му вярваме, че в трудни времена, които могат или не могат да настъпят, той ще вземе правилните, а не емоционалните решения (искам яхти, не искам война).

Тази моя вяра, а до този момент съм му вярвал, че по-важните теми винаги ще бъде на правилната страна, вчера беше разклатена. Премиерът за пореден път доказа, че под натиск започва се огъва и да действа ирационално. Изречението "ще пратя Ненчев и Митов да воюват срещу Русия" издава не само недопустим управленски стил, но и неуважение към ключови министри, защото те не си правят своя политика, а съгласуват и работят в рамките на екип, което предполага солидарност, нищо, че той е премиер, а те са министри. Популисткото заиграване с тяхната репутация, подкопава тяхната увереност, че имат подкрепата му, за да могат да реализират политики в трудни времена. Само защото някой се е обадил по телефона и е споделил, че Путин е ядосан.

Така, още през септември 2009 г., му спретнаха една ранна среща с руския лидер във Варшава, на която Борисов усети целия "чар" на компанията на руския президент. Срещата беше уредена именно от сили, които бяха заинтересовани още неопитният нов български премиер да бъде "натиснат" и да получи комплекс, за да се съобразява с "гнева" на Владимир Путин. Помните, от тази среща бе фразата: "Или слушаш, или ще мръзнете през зимата".

Сега му пробутват същата схема със смесица от моркови - обещания за бизнес и тояги - заплахи.

Яхти, сини небеса и всемирна любов

Той може да иска яхти, сини небеса и всемирна любов - но това не е реалния свят, в който живеем и в който трябва да вземаме трудни решения и да избираме между различни лоши варианти.

Ако за разлика от НАТО и съюзниците ни не разпознаваме Русия като източник на опасност и заплаха за колективната сигурност, значи сме част от друга координатна система и търсим индивидуално договаряне с Путин. А това означава, че превръщаме страната си в "мека цел" и компрометираме способността си да изпълним ангажименти по договорите, които сме поели. Да не се заблуждаваме - отбраната на една страна е неделим процес и холистична система - не може да имаш сигурност на сушата и в небето (там имаме съвместни операции с нашите съюзници), а в морето да разчитаме на себе си. Ако Борисов не знае какво е съотношението на силите между нашите ВМС и руските, да пита. Несъразмерността е стряскаща и нямаме друг шанс освен да интегрираме отбранителните капацитети с единствено възможните съседи членки. Тази интеграция може да бъде функционална - чрез редовни и системни учения, без да е задължително да правим общи формирования.

Дори и да имаме резерви спрямо Турция, абсурдно е от това да правим пиар и да злепоставяме страната в очите на партньорите си по НАТО и каним напрежение в двустранните отношения, които могат да ни излязат "солено". При това не само по темата бежанци, която сама по себе си изисква и дипломация, и доверие.

Нашите съюзници не са нерационални същества. Ако ние няма да ги подкрепяме и отказваме да си взаимодействаме по съвместна отбрана, включително по време на учения, те също няма да тръгнат да си пращат войниците да умират в изпълнение на член 5, ако бъдем нападнати. Страните членки на НАТО не горят от желание да валидизират гаранциите за сигурността на Турция, ако Ердоган направи някаква глупост. Да си припомним, че веднага след инцидента със свалянето на руския самолет от Турция, НАТО изпрати своя мисия на границата за да не позволи на Турция да развива ситуацията извън контрола на военните структури на алианса. Не за друго, а за да не бъдем зорлем вкарани във война с Русия.

Ако изключим десетте кораба миночистачи в българските ВМС, защото те не са проактивен елемент на отбраната, имаме цифром и словом три фрегати, един стражеви кораб, два малки противолодъчни кораби и катери. С това ли ще пазим България, господин премиер? При текущата ситуация, случайната поява или присъствието на военни кораби на съюзници в териториалните ни води може само да усили усещането за сигурност на туристите. Плановете за нови кораби са прекрасни, но това няма да стане нито днес, нито утре, а след няколко години. В най-добрия случай. С какво ще се защитаваме от подводници, например?

Да посоча, че когато се оценяват рисковете за сигурността, няма значение дали са малки или големи - те се дефинират и терапират. Това е работата на военните, а не да ги вкарвате в собствени светоусещания за един възможен, но неслучил се идеален свят на хармония.

Руската опасност не е абстракция

Оценките за руската опасност не са абстракция - те са записани в най-важните документи на НАТО и ЕС и стъпват върху споделена и потвърдена от множество различни източници, разузнавателна и аналитична информация, включително реалните факти на анексия на Крим и нахлуването в Източна Украйна, де факто анексирането на части от Молдова, Украйна, Грузия (Абхазия и Южна Осетия).

Ако Борисов не знае, да пита, как сме дефинирани като членове на НАТО във военната доктрина на Русия? Като страна с туристически плажове или като военна цел, включително на стратегическите ядрени ракети.

Изглежда само премиерът не знае, че у нас под ръководството на руски инструктори се обучават бойни групи със сумарна численост от няколко хиляди души, под шапката на националистически структури и уж с цел борба с бежанци или турската опасност. По темата тактически мълчим, но имаме проблем с общите учения в морето.

Подобни канали за влияние има и след ултрасите на редица футболни отбори, включителни и любимия на премиера. Слава богу, че в тези клубове имаме и истински фенове, които не са петимни да играят под чужда свирка.

Не е страшно, че има различни виждания за заплахите за сигурността и начините за тяхното терапиране.

Страшното, когато те излизат на повърхността в суров вид и вместо да се обсъдят между отговорните фактори излизат наяве, в черно-бял и пиар вид, с което демонстрираме своята слабост. Става дума за сферата на външната политика и сигурността, в която има правила, процедури и отговорност, която изключва импровизации. Ако премиерът има лични страхове, да си ги запази за себе си или да ги сподели дискретно с близките си.

За един ден вчера се появи цялата двусмисленност на българския преход. Видя се, че атлантизмът на някои наши лидери е толкова тънък, че чак е прозрачен.

Видяхте какво се задава на изборите за президент и кой към какво ще стреми на тях?

Когато предупреждавам, че някои се опитват да флиртуват по живковски с геополитическата карта и да търсят нова договореност със Запада за да продължат модела на Луканов, като предварително се договорят с Кремъл, ме обвиняват, че съм спекулирал.

Предупредих, за да няма изненади какво ни очаква през есента.

Русия и Европа са разделени - необратимо и дълбоко, а лидерите не могат да преодолеят тежките противоречия. Идеята, че можем да минем между капките и да балансираме, може да ни остави незащитени и в самоизолация.

Както много пъти в историята ни.

-----

* Текстът на Илиян Василев е написан специално за Клуб Z. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

Ключови думи

Коментари

Дара

Много пътешественици и още повече пешеходци из сайтовете! Ние няма да минаваме между капките, Василев. Ние няма да правим никакви излишни движения. Останалите да мислят откъде да минат! А вчера можеше да бъде Лондон 2!

Сашо 3,14

Ако сега възкръсне другаря Тодор Живков и напише във фейсбук профила си нещо против русия, путин + 2 приказки позитивни за НАТО, веорятно подлогите наричащи себе си журналисти от прокси кочината на DW ще го публикуват с удоволствие. Изумява ме жалката им привъраност към този абсолютен ренегат, доказания доносник Сашо-11.

Мариана Николова

Унищожителен анализ. Оценявам, че е професионален и детайлен, а не идеологически.

майсторka

Бочко се е учил да се снишава от майстор - другаря Тодор Живков. Може скоро и да го задмине.

Илиян Василев, доносник

Вервайте ми, аз много ги разбирам нещата и чета главите и на Бойко, и на Путин.

Илиян Василев, доносник

И не четете писаното миналата седмица, в което хвалех Бойко като СТАБИЛЕН боец на Путинския фронт, винаги помнете само това, което съм ви казал тая седмица.

Никола Мариански

Ако да кажеш на румънския президент да си гледа работата, е снишаване, значи Илиян Василев цял живот е пълзял!

Много интересно за четене. Браво на автора

Фатмето

Да кажеш на румънския президент да си гледа работата си е смелост от всякъде. Виж да се опълчиш на Путин си е слабост.

Премиер на РБ, като Президент на РБ

Генерал Картър

Бойко направи грешка, надявам се не е фатална. защото мнението на Василев се споделя в средите на ЕС и особено НАТО

БРАВО ВАСИЛЕВ

БОКО Е ПРЕДАТЕЛ И КОРУМПИРАН НАРКОТРАФИКАНТ...ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО СЪДЯТ В САЩ ЗА ТРАФИК НА ДРОГА СЛЕД ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО .И СТОЯН МАВРУДИЕВ СЪЩО Е РУСКИ АГЕНТ КОЙТО АКТИВИРАХА СРЕЩУ ПРОКОПИЕВ...САМО СЕ ЧУДЯ КЪДЕ ГЛЕДА Н.ПР РУБИН ПОСЛАННИКА НА САЩ???ДА ГО ВИКАТ ТИКВАТА В ПОСОЛСТВОТО И ДА ПОДАВА ОСТАВКА...

анонимен

Борисов трябва да си подаде оставката,преди да са ни изключили от НАТО и ЕС с неговите изказвания.Как може европейски премиер да страда и се съобразява с чувствителноста на страна анексираща чужди територии през 21 век.

Борисов

Скоро ще си я подам, чакам само да излезете на протест.

Пиер Берия

Днес американския генерал каза, че Черно море няма да бъде руско. Казал бил Бойко, не казал - случаят приключи

анонимен

Даже нещо повече, следващият премиер, гордото ни Знаме-Задник, трябва веднага да поиска от Русия да върне Крим, а ако Русия откаже, да обяви война и да тръгне с цялата мощ на нашата пехота, артилерия, танкови войски, авиация и флот и да си развее Знамето над Себастопол. А подир туй НАТО, НАТО нека заповяда. Аз, разбира се, ще осветлявам събитията във форума иззад компютъра. Не мислете, че съм тиловак, аз съм на ръба на хибридния фронт.

итака

разбира се, че не си тиловак, а на ръба на ... кой беше медицинския термин?

Илиян Василев, доносник

Нека се опълчим на Путин както му се опълчиха смелият френски вожчь Сарко, силният италиански премиер Берлускони, мощната мадам Меркел аус Дойчланд със Северните потоци, всесилният виш комисар Юнкер, унгарския герой Орбан и холандските следователи, разследващи онзи инцидент. Нека да не сме една стъпка по-напред или по-назад от тях! Защото най-силни сме в единен строй.

тука е така

Борисов няма нищо общо с Цар Борис повече прилича на Стамболийски въпреки че му се иска да бъде Стамболов!

Петков

Борисов си е Борисов - човек с много комплекси и страхове. Лошото е, че е министър председател и му личи.

Лъжа в първото изречение, как да продължиш да четеш? Комплот, сътворен от кутевчетата, предизвиква остри коментари от къневчетата. И обратно. Двойният шамар на ДС ченгетата. По ушите, за да загубиш ориентация. Хибридно от бореца срещу хибридните войни.

?

Тоя отчита ли обстоятелството, че представлява мнението, на не повече от 10 % от българския народ! Какво е това самочувствие, какъв е тоя назидателен тон, каква е тая наглост. Кучи син, служил на всеки, който му подхвърли коричка хляб. Според тоя тъпанар дори и футболните ни агитки са спонсорирани директно от Путин. Нема такава мърша. Срам ме е, заради сина му. Свястно момче е.

От кога хората, които се занимават с анализи трябва да "представляват" 50% от българския народ?

Фибата

Има ги няколко такива - доносници преди, наглеци сега. Добър живот преди, охолен сега. ДС винаги ще има грижата за най-ценните си хора! 10% от българския народ са около 700 000. При господина става дума за не повече от 7 000, включвайки и българи в чужбина!

Прочетете целия анализ, забравете форумите. Има неща които са интересни - примерно, че предстои среща /товасе подразбира/ с Путин на Борисов.

"среща /товасе подразбира/ с Путин на Борисов." - А ти чети повече, за да знаеш, че такава среща искат Гоце и пикаещия.

Бойните групи на Русия у нас

Изглежда само премиерът не знае, че у нас под ръководството на руски инструктори се обучават бойни групи със сумарна численост от няколко хиляди души, под шапката на националистически структури и уж с цел борба с бежанци или турската опасност. По темата тактически мълчим, но имаме проблем с общите учения в морето.

Зельонъй человек

Така е, готвим преврата, но много добре сме скрити и никой не ни е виждал. Освен тебе.

тъй,тъй

Ето го комунистическото мислене.Щом нямаш мнозинство трябва да мълчиш.Ами 70 г. мълчание ни докараха до това дередже и робът си остава роб.

!!!!!

Търгът за покупко-продажба на подпалвачи на етнически, религиозни, териториални, хибридни, икономически и предимно кървави конфликти приключва скоро. За повече информация и записване за участие на Драгалевската борса!

Волэн

Бате Бойко е герой и за Русия мисли той. Давам му средния си пръст!

Новият

Томислав Дончев го каза ясно за типажи като Василев - който разбира от всичко, не разбира от нищо!!!

Петър Танчев

Другарят Василев е ценен кадър за всяка пропагандна машина, която предава за глупаци. Много добре лъже, много добре маже.

Грозданов

Осъзнаваме ли какво стана? Министър-председатен на страна - член на НАТО всъщност обяви, че Алианса се готви да напада русия! С подробности: през Черно море, минавайки покрай курортите и яхтите му! Смешно ли ви се струва? Глупостта не е смешна, когато е облечена във власт!

Портокаленко

Кога това? Може ли цитатче нещо?

Безочието и лъжата предизвикват гняв, Илияне. Първото изречение от първичния комплот: "България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия." - "Румъния ни иска в общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война" 15.06.2016 22:00; Виктор Иванов, Любомир Денов, 24 часа. По нататък се чете: "научи “24 часа” от източници в правителството...отговорил в сряда Борисов...Според присъствали на разговорите българският министър-председател дори повишил тон." и т.н. Не ми се прави, че не разбираш. Увисваш хибридно.

Гразданов напълно съгласен - най-лошото е, че хората по инерция отговарят а не спрат да се замислят в същност какво стана и какво пише в статията. И пуснаха машината за омразата, защото Вождът е непогрешим!?

Тц, лъжа в първото изречение.

смехурко

Обикновено Борисов е селски хитрец, какъвто се опита а го играе и сега. Новото е, че реши да се прави на мъж, по един недопустим за Европа начин. Не може с просташки маниери като на футболен капитан, по време на почивка, да се държиш с министрите си. Школата на правешкия офчар все повече личи в поведението му.

"неща които са интересни - примерно, че предстои среща /това се подразбира/ с Путин на Борисов." - "Георги Първанов, АБВ: Съветвам премиера Бойко Борисов да поиска среща с руския президент Владимир Путин" /Фокус/ Това говорим тук няколко човека, кутевчетата и къневчетата си подават топката. А иначе се мразят де. :)

Нешка Р.

Крайно съм разоарован от Илиян. Той се принизи на ниво манипулатор от АОНСО. Само колко злоба и желание да се свали "омразния" Борисов в този Илиян! Търси врага и никава критика към БСП, АБВ и ДПС. 1. Борисов отговаря изцяло за външната политика и никой не може да го прескача, затова проведе брифинга. Илиян повтаря (странно защо!?) тезата на Гоце, че всичко било "заучено положение". Пълна глупост! 2. Борисов действително балансира цялата си политика, защото 50% от българските граждани са генетично обвързани със социализма и Русия. Нека не забравяме и произхода на Илиян със същата обвързаност! Борисов не може да обяви даже твърд курс към Путин, защото държавата ни ще изпадне в тежка икономическа криза - предстоят дълги преговори за реакторите, за газовия тръбопровод, за търговския стокобмен и т.н. 3. България няма почти никакъв военноморски флот, за да тръгва на участие в обща флотилия с Турция. Съвсем скоро западните страни ще се разберат с Путин и Ердоган и няма никакъв смисъл да се джавкаме с Русия и т.н.

Колов

И каква е разликата между Гоще и Боце по отношение на путьо? И ако решиш да не участваш в една инициатива, която дори не разбираш, трябва ли да си толкова прост, че на практика да обвиняваш съюзниците, че искат да нападат масква???

Василев, предлагам ти да станеш премиер. Тогава можеш да сложиш боен кораб до всеки чадър на плажа, за да се харесаш на когото трябва. Ако те траят българите. Дотогава - глупости не ми се слушат...

анонимен

Руски политик в прав текст го каза-,,Черно море е било и ще бъде руско"- изказването е от тази година на Жириновски.Това хибридна война ли е или регата на руски яхти с руснаци.

анонимен

Това е същото, като американски президент, който казва "Латинска Америка, Тихия и Атлантическия океани са наши", само че далеч по-малко нагло и просташко.

Този път агент Сашо надмина себе си .Изключителен пасквил много удобно боравещ с преиначени факти и откровени измислици и лъжи .Няколко примера и Борисов и Президента и военния министър изрично подчертаха че България винаги ще участва в мероприятия на сувместната сигурност ,но винаги под егидата на НАТО .Така наречения черноморски флот е самоинициятива на може би Турция ,а румънския президент опроверга вече това като каза че е говорил само за военни учения .Странно защо агент Сашо не споменава за вече изграздащата се газова връзка с Гърция и обновените газови терминали който именно ще позволи на България да получава и други доставки .НО е ясно защо не споменва както е ясно че Илианчо е лобист активно манипулиращ и лъжещ в името на една малка секта от центъра на София .

Илияне, учи се! "Огнян Минчев: Турция има амбиции за хегемония върху нашия регион, Русия - на квадрат" - Огнян Минчев "Отказът на българското правителство да се присъедини към създаването на т.нар. „общ черноморски флот на НАТО”, макар и формулиран по проблемен начин, трябва да се разглежда в реалния контекст на предизвикателствата пред сигурността в Черно море и възможностите на Североатлантическия съюз да отговори на тези предизвикателства." Това написа на личната си страница във Фейсбук анализаторът Огнян Минчев. "Обединението на ВМС на Румъния, България, Украйна и Турция няма да създаде „флот на НАТО”, а по същество ще бъде политическо присъединяване на първите три страни към ВМС на Турция. България тепърва смята да закупи два кораба, състоянието на ВМС на Румъния и Украйна не е драматично по-добро от това на България. Турция в продължение на 90-те години на миналия век и първото десетилетие на настоящия имаше функционална хегемония върху ВМС в Черно море. Окупацията на Крим от Русия и модернизацията на руския черноморски флот обърна съотношението на силите и сега Русия има стратегическата инициатива. Русия и Турция са в конфликт – по повод на Сирия. Този конфликт е извън мисията и задачите на НАТО. Ако НАТО трябва да изгради истински противовес на руската хегемония в Черно море, това може да стане само чрез сериозно присъствие на ВМС на големите партньори в Алианса и преди всичко – на САЩ. Това присъствие е възможно по два начина. Първо, чрез непрекъсната ротация на военноморски съдове за срок от три седмици – колкото е ограничението на Конвенцията от Монтрьо за Черно море (подписана през 1936 г.) Втората възможност е ревизия на Монтрьо и допуск на силите на НАТО в Черно море по модела на Средиземно и Балтийско море. Тази ревизия е в ръцете на Турция – Анкара държи категорично вето върху ревизията на Монтрьо в новите условия и по този начин пази своята хегемония върху черноморския басейн – хегемония, която понастоящем успешно се оспорва от Москва. Без ревизия на Монтрьо присъствието на НАТО в Черно море си остава скъпа операция, която може да се осъществява само чрез непрекъсната ротация на военноморски съдове на страните членки на Алианса. На този фон предложението на румънската страна за „общ черноморски флот” придобива изключително пропаганден характер. И сега функционират програмите за сътрудничество между ВМС на черноморските страни Black Sea Force и Black Sea Harmony. И двете са създадени по инициатива на Турция и по изрично настояване на Турция в тях участват всички черноморски страни – включително Русия. Да, Русия – по изрично настояване на Турция. Black Sea Harmony беше създадена от Турция в отговор на предложението анти-терористичната операция на НАТО в Средиземно море Active Endeavor да се разпространи и върху Черно море. Анкара категорично отказа. Сега, когато между Москва и Анкара припламнаха опасни искри по повод на амбициите им в Сирия и региона на Близкия изток, Турция се сети за „чисто НАТО-вски формат” на „черноморски сили” заедно с Румъния, България и Украйна. Това е нов формат на стара амбиция – турска ВМС хегемония в Черно море. Не мога да се сетя какво би спечелила Румъния от подобен формат, но България няма да спечели нищо. Като страна членка на НАТО България би спечелила от нормален достъп на Алианса до акваторията на Черно море – нещо, което Турция блокира с аргументите на конвенцията от Монтрьо. България е суверенна държава и нашата сигурност е функция на българския национален интерес, а не на амбициите за турска черноморска хегемония. При мои срещи с колеги-анализатори от Турция непрекъснато се поставя въпроса за това защо в България има военни бази за съвместно използване със САЩ. Турция сериозно разглежда себе си като страна, която има легитимното право да упражнява хегемония върху нашия регион – военноморска, военна, културна, политическа… Какво съвпадение – Русия има същото самочувствие – само че на квадрат. Затова българската национална сигурност е пряка функция от ефективното сътрудничество на нашата държава с партньорите от НАТО. България трябва категорично да дава своя принос в общата отбрана на НАТО – особено в региона, към който принадлежим. Форматът за това сътрудничество, който подхожда на българския национален интерес е многостранното партньорство с всички страни-членки на Алианса, което е резултат от приетите с консенсус политики по сигурността. Пропагандни фойерверки, прикриващи амбициите на хегемонистичен национализъм, ползващи легитимацията на НАТО, не са част от това партньорство. Но реакциите на българското правителство от вчера по повод на новия „черноморски флот” бяха неадекватни, емоционални и уязвими. „Не искам война” не е аргумент, когато трезво оценяваш предизвикателствата пред собствената си сигурност. Никой нормален човек не иска война (има обаче много не-нормални), поради което оценката за риска от война и адекватните мерки за минимизиране на този риск са в основата на всяко успешно управление на сигурността."

О2

Мили ми Илияне, от Бочко дори да не очакваш нищо, пак си разочарован. Курва е. Голяма

"Цялата сага около "флотилията" бе разиграна от премиера." - Когато лъже комунист, го подминавам щото то си е ясно. Когато лъже някой, дето се прави на антикомунист, се вбесявам. Едно защото се прави, друго - защото лъже.

03

Курви имаме и за износ! Обаче курва доносник е истинска екзотика! От враговете на Борисов очаквай най-гадното и никога няма да останеш разочарован. Те към петък подир обяд качват градусите и volumeто на max. Сега, нали, дано не се случва, ама наредят ли се фрегати около иначе затворения Офицерски плаж във Варна, например, ще ви питам за чий шлифер ще се хванете. То бива да се виете и сучете, но някои сте бетер жената каучук!

Диляна Г.

Грозданов, що веднъж първо не си прочетеш написаното или не е твое?

Абе американско подметко, що не си гледаш помията наречена "живот" и да избягваш да предупреждаваш за едва ли не апокалиптични сцени. Вземи по-добре напиши статия за абсолютно самостоятелната германска външна, че и вътрешна, политика. 100% независеща от САЩ макар че Канцлера им се определя от САЩ и така ще бъде в следващите 100 години по силата на Канцлер Акт-а. Или попиши малко относно проблемите които има сега Дилма Русеф. Никак, ама никак и нищо общо нямащи със САЩ. Или пиши малко за Северен Кипър. Щото Турция никак, ама никак не е анексирала територии на държава от НАТО. А може би е по-добре да напишеш малко повече за това как НАТО и Обединена Европа реагират по въпроса за Северен Кипър. Ако ти остане време може да пишеш и за Турция и никак, ама никак несъщаствуващия кюрдски проблем. Да, там Путин им мъти водата на турчолята. Още преди да се е родил. Какво да го правиш човека? Малък се ражда ама голям го вади. А колкото до отношенията ЕС-Русия, бъди сигурен че си пълен балък и почти никога това което ти се иска става действителност. Русия и ЕС ВИНАГИ ще са в добри или много добри отношения. И знаешли защо драги ми драскачо? Защото ако станат в много лоши отношения то ще има повторение на 1945г. Понял?!?!

Питащ

Стигнах само до това че сагата за флотилията я разиграл Борисов. Явно И.Василев е пропуснал да прочете няколко сайта които размятаха това като новина,и сега реши да обвини Борисов за техните писания. А иначе когато НАТО реши да направинещо като флот на Черно МОре,и Борисов откаже,тогава всички многознайковци,ще имат право да са недоволни.До тогава е по добре да замълчат!

анонимен

Простотията на русофилите няма край.Говорят,че искат мир,а те заплашват с военни действия.Акъл море.

смях

По смешни примери и насоки какво да се пише по форумите може да съчени някой безвъзвратно изгубил се в реалността.

Леки педерастки движения

С леки педерастки движения и чупки в кръста Бойко Борисов защитава Кремълските интереси. Типично за български "политик". Прави го отдавна. Допреди една година във Варна директно заявяваха, че работата по Южен Поток не е спирала нито за секунда. А всички български министри, защитаващи интересите на България, бяха изпъдени, особено от Бойко Борисов.

Борис З.

Костококите не можаха един свестен министър да предложат! Бойко е реагирал абсолютно адекватно. Нещата с флотилията са по-сложни - предложението е било командването на обединения флот да бъде във Варна! Като чул това Бойко избухнал, не стига, че дадохме две летища на НАТО, сега и военно пристанище, точно до плажовете и точно, където се чака тръбата от Русия да излезе!​ Не може, докато водиш страшно деликатни преговори с руснаците, да им изправиш ръководен от теб военен флот! Или да се правиш на ястреб, докато западняците си договарят с Путин бъдещи игри! Да застанем всички зад Бойко и го подкрепим!

Той Путин е застанал зад Бойко и го е "подкрепил". Питай Евгени Минчев за подробности.

Дара

Винаги, или почти, мога да позная кога един текст е написан предварително, по мечти, а авторът му няма сили и нерви да го поправи, макар да се разминава с фактите. Такива като Илиян Василев ще продължават да пишат с надеждата да се случи наистина. По логиката, че една лъжа повторена 100 пъти става истина, защо да не може една лъжа написана 50 пъти да стане такава, а ако е и върла манипулация и да ти платят 5 /пет/ пъти! Лустрация му беше майката, ама ни беше страх от нашия "Бащата на народите"!

САмо като прочетох "винаги" и разбрах, че пишеш по емоция

анонимен

Съседите ми са русофили и ме заплашват постоянно. Простотията им няма край. Посадили, гадовете, някакви червени цветя на тревата пред входа. Паркирам мощната ми западна кола, модел 1992-ра, на тревата под балкона, както искам от малък, когато гледах как кварталния паркира ладичката и му се възхищавах. Мръсните селяни взеха да се разправят с мене, че съм им бил нагазил русофилската червенокомунистическа "градина". Не им падам на нивото, гордо оставих колата и се прибрах. Гадовете викнали пайака. Одрусаха ме три дневни надници. Много им се ядосах. Хибридна война ще водите, а? Ще ви покажа аз. Издебнах русофилската им котка и се опитах да я притисна с входната врата. Мръсното животно обаче, подготвено от Путин се обърна и ме издра жестоко. Опитах се да я ритна, но счупих стъклото. Не се порязах много. Вечер ръся около вратата им боклук. Припикавам вратата на мазето им няколко пъти. И винаги пиша по стената "Путин беше тук". А те, тъпаците, чистят ли чистят. Акъл - море.

Фатмето

Браво, добре си ги наредил хибридните руски тролчета.

nato

Да, в Русия няма такива неща, те русофилите затова я обичат и напират да живеят там... ъъъ, всъщност без това последното...

къде е аватар, да не е пукнал от злоба?

Нана

Пере гащите на Баце.

критик

Авторът на памфлета е достигнал до върховете на руската класика.На такива на запад им дават награда,но тоя автор заслужава кило малини.

хехе

той хубаво ги е написал нещата Илиян Василев, ама той Баце ХАЛ-ХАБЕР си няма от тази работа. И да му пишеш и да не му пишеш анализи той не може нищо да разбере. Затова по-добре да не се хабим, ами да го сменяме. България повече отвсякога се нуждае от просветен лидер. Иначе ще стане като власите - държахме докрая нещата(на мускули и вода), а накрая ще се издавим.

Едно от най-добрите неща, които съм чел от този автор. Много се различава от средното за анализаторския бизнес, ако изобщо го прави като бизнес.

Илиян Василев, доносник

Не си чел мойте блестящи разработки за Петър Танчев.

ЩЕ се побъркат по този анализ - вижте само колко тролове се включиха - значи е засегнал гол нерв.

Трол

Верно си се пообъркал. Включили сме се да се посмеем на амбразурчиците на доносника като тебе. А "анализът" е традиционната тирада на земеделската номенклатура за лошия путин и неговите попълзновеня, която е толкова изфирясала и досадна, че го публикуват само в блога му и в този забавен филиал на дойче веле.

Ели Попова

Гн Василев, разочаровахте ме.Обикновено, това, което пишете, е подкрепено с факти. Днес, от всичко това което сте написали, се оказва, че Гн Премиера Борисов е един дълновиден политик. Не може да упрекнем една Швеция за ВИНАГИ неотралната си политика. От това загуила ли е Швеция НЕ.Най странното е, че в цялият Ви тактат не се споменава за 1четиристраният договор на Президента Първанов/ ГОЦЕ. с Путин отрносно развиване на енергетиката ни. Изцяло енергийната ни зависимост от РУСИЯ И закопаването на България.тЕЗИ ДОГОВОЕРНОСТИ ОСЛУЖВАТ САМО РУСИЯ, ГОЛЯМИЯТ ШЛЕМ, ПРЕДВАРИТЕЛНО/АВАНСОВО/ ИЗПЛАТЕНИ СУМИ. Какъв изор е имал Борисов, след като всичко е вече договорено. Да погледнем и упрека Ви към Борисов състоятелен ли е.Бил прозрачен, че това лошо ли е. Коя дума, кой израс произнесен от Борисов НАКЪРНВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.А Вие какво предпочитате,Да влезем в конфликт си, и с коя страна предпочитате.След като сте добре политически осведомен, не намирате ли, че две европйски държави Швеция и Швейцария са или винаги неотрални, НО ОТ ТОВА СА САМО СПЕЧЕЛИЛИ. И двете държави не са членки на НАТО, но това не им пречи да са солидарни с политиката на НАТО. НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ, ДА СЪМ ПО ДОБРЕ ОСВЕДОМЕНА И ЗНАЕЩА ОТ ВАС, но в случея Вие просто се заяждате, и наливате вода в воденицата на комунистите. В същност, Вие на коя страна сте, България да обяви широк фронт НА ЕС и на НАТО, или на РУСИЯ, или на всички. На къде с тези слаби крави в това политическо нанагорнище.Поведението на Борисов е МЪДРО ЗА БЪЛГАРИЯ, И НЕ СЕ Р А З Л И Ч А В А Т ОТ ТЕЗИ НА ПРЕЗИДЕНТА.

Сънчо

Ели, бегай да спиш тази нощ ще те споходи Борисов в леглото.

Ели, мила,

научи се да пишеш правилно, преди да се изказваш по форумите

Дими

Лустрация!

Илиян Василев, доносник

На бившата номенклатура на БЗНС и на бившите доносници!

Митко Генов

Съвсем се обтрках. Да чувашедно, и да го разираш различно, значи или слуха ти не е в ред, или есичкото ти е сбъркано. Разрахме ли какво твърди Василиев, Едва ли. Голямо писане , без съдържание. Ако това е анализатор, аз съм гений.КАКВО ЦЕЛИ ВАСИЛЕВ, да не би и той да се кандидатира за Президент, че така активно се е включил в критиките.

Даскал

Мите, много си тъп бе, Мите!

Кака

Митре, ама мноо си тъп, Митрее

ПОпова четете повече - Швеция дали е член на НАТО за да правите сравнение? Все пак трябва елементарно знание

Илиян Василев трябва да е президент.

санитар

Да, президент на дружинката на интелектуалците от Карлуково.

КПСС с БКП - ура

Данкиното

Видяхте какво се задава на изборите за президент -самоковската селянка завършила руска гимназия, която често припка на инструктаж при Путя.

Българин

То е хубаво да анализираме бай Ганьо, но каква е реакцията на съюзниците от НАТО на поредната издънка на Ганьо? Дали България не доказва за пореден път, че е най-слабата брънка на НАТО?

Бай Ганьо не злепоставили румънският президнет като заяви, че не иска война с Русия? Румънският президент иска война ли? “Това е опит да бъде въвлечена България в допълнителен конфликт. Нищо не налага допълнителни войски да бъдат разполагани в региона. Не ми трябва война в Черно море" Излиза, че ръмънците и НАТО искат война с Русия????

Едно си Бойко/Гоце/ знае,едно си Бойко/Гоце/ бае!

Avatar

Някой знае ли защо феновете на Пърдан ГъЗъ са толкова ограничени?

Бочко настъпи 100 мотики едновременно, но още не е разбрал......

Бочко настъпи 100 мотики едновременно, но още не е разбрал......

Толкова е тъп, завалията, че няма и да разбере.

Avatar

Той ги настъпва, а дръжките им вашите глави удрят... виртуоз, братче!

Дъ ге

КЪква жЪлна,гротескна,гербава парадигма!Оруел,би ти завидЕл,байно!Керкенез,освенъ да душиш мишки,за друго нищо не ставаш!Тозий форумъ,не е за тебЯ,овньо!Що не пробваш да разпростреш,силата на карандашите си,из Нидялковий сайт!?Хем ще акаш,"ем ще рИвеш,"ем ще ПИКаш на воля!Пък и "кръстеча" ще ти турят,тамкашните гУведа!Айде,мишелове,да си вземем до свидания!

До неграмотния пърданофил "Дъ ге" - Сигурно е кофти да имаш хемороиди в устата...

Бочко настъпи 100 мотики едновременно, но още не е разбрал......

Дъ ге

Сигур...Ти,витороги,най-добре зна"ш!

С. Иванов

Все по-идиотски анализи, написани от все по-големи корифеи, почнаха да се появяват тук. Нивото на журнализЪмА в Клуб-чето падна драстично. Жалко. А бяхте добра трибуна.

Да та ейба...и тебе да ейба!Връщай се в ПИК,лигльо!

Не подозирайте зла умисъл там където всичко може да се обясни с глупост ... за Борисов става въпрос !

ОТАН

Глупостта не изключва злата умисъл.

????? А това пък какво е ????? "Изглежда само премиерът не знае, че у нас под ръководството на руски инструктори се обучават бойни групи със сумарна численост от няколко хиляди души, под шапката на националистически структури и уж с цел борба с бежанци или турската опасност."

OTAН

Да, така е! Тези ще бъдат българските опълченци, които ще се борят срещу "хунтата" в София, когато Москва реши, че ѝ е нужно да дестабилизира България. Наскоро беше излъчен филм на един немски ТВ-канал за тези "бойци".

Емо

Агент "Сашо" ще ни учи на морал? Скрий се, Василев!

Българи юнаци,

грехота е да оплювате статията на г-н Василев, само защото вие не сте я написали и защото анализат му е много реален. В тази статия г-н Василев е мниго силен. Сравнете я с написаното от д-р Михаилов в "Инстинктът на Борисов проработи блестящо" и ще усетите разликата. Стилът и изказът на доктора са нарочно особени, трудни за разбиране, защото той по тоз начин замъглява истините. В случая обаче Докторът съвсем ясно подкрепя простоватия и слабо образован Борисов, който с кратки битовизирани реплики защитил блестящо националната ни сигурност.Националната ни сигурност,Докторе, не може да почива на инстинкти, а на задълбочен и безпристрастен анализ на вековните руско-български отношения, и на оръжието, което Русия е насочила срещу ЕС, и в частност и към България. За разлика от Василев Досторът играе безчестно, напада Плевнелиев, защото каза истината за имперската политика на Русия. Позор, Докторе! Аз лично поздравявам Василев за правдивия анализ. Не съм съгласен обаче,че Борисов под натиск се огъва. Той чака натиска, за да се огъне и да внуши че на Мощна Русия никой не може да устои, включително и той самият. Историите с Борисов не са чак толкова сложни за разгадаване. Като премиер той се представя като покрит руски въглен. Доброволно ли е приел този статут, или русите го държат с нещо зловещо или мръсно, извършено от Борисов през подземния му период, не зная. Истината обаче е, че Борисов няма нито един ход на оказана съпротива срещу Кремъл. Можеше да протестира гневно срещу скъпиоя руски газ, но не го направи. Няма нито едно фундаментално полезнои дело по време на управлението си.От където и да го погледнещ - все е грешник.Не реализира нито една независима газова връзка. Реално той провали реформата в съд. система. Отхвърли доказалия ефективността си румънски модел и така защити високоетажната корупция. Не осъди Костинбродския безкръвен преврат и с негова помощащ превратаджийката Мая стана омбудсман.Не отказа руската кандидатура за щеф на ООН да е дъщерята на оня Боков...Нарочно забави процедурата по издигане на Бокова, за да заблуди, че показва несъгласие. А можеше да каже, че в момента България не разполага с подходяща дама за този пост, но за сметка на това има няколко силни мъжки кандидатури. Реално той изгони Плевнелиев, само защото е казал истината за реанексията на Крим.Как плачеше Борисов, за да задържи Писанчев и Лазаров на старите им длъжности. Заблуждава, че с ръст на брутния вътрешен продукт около 3 % ще осигури просперитет и ще разреши демографската криза. Тези 3 % може да са достатъчни на Германия, Белгия и т.н., но не са достатъчни, за да се отлепим от дъното на нищетата.Защо все пак печели избори? Защото е русоугоден, за сметка на българските интереси. Ако беше неудобен за Русия, щеше да бъде издухан от проруските партии, петите руски колони, русофилите и панславистите. Всеки политически субект, който заяви, че ще воюва за независима България в рамките на ЕС, се убива скоропостижно. Така Руската империя пази гърба на своето протеже и заявява, че го обича. България е без армия, без работещо МВР и съд. система, но пък със свински опашчици. Борисов явно не е прочел и ред за руската имперскса доктрина, щом заявява, че Русия исторически не можела да ни нападне. Русия никога не ни е оставяла да дишаме спокойно.Ако Борисов знаеше, че Русия бе против най-важните български родолюбиви дела, и бе честен, а не безродник, щеше да се саморитне в корема. Граф Игнатиев с пяна на уста е настоявал Султанът да не даде на българите независима българска църква, защото тя е първата стъпка към независима България.Султанът определя и диоценза но Бълг.екзархия - 220 хил. кв. килом. При осъществено съединение между двете бълг.държави - Княжество България и Източна Румелия - русите настояват упорито Турция да нахлуе с войски в Южна България, за да развали Съединението.И 10 мандата да управлява Борисов, нито ще се отлепим от дъното на бедността, нито ще започнем да изучаваме българския, реалния прочит на историята си, а не руския. В момента, в който в бълг. учебници по история се появи истината за руско-българските отношения,за т. нар. "Освободителна война", за изгонването на княз Александър І Бългрски, за убийсвото на Стамболов, за отношението на българските ревоюционни дейци начело с Раковски, Ботев, Левски, Захари Стоянов към руския царизъм, Русия ще бъде намразена от българите, изключая Гоце, Дончо-Иван, Доган, Борисов, Цацаров, РОвч, Кунева, Лукарски. Известна е сентенцията: който иска мир, се готви за война. Уважаеми Премиер, със свински опашчици няма да можеш да опазиш Отечеството. Изкривяваш всяко патриотично дело. Съгласи се да се увеличи военния бюджет, но под силния натиск на Плевнелиев и българската общестнвеност. При фалита на КТБ дейстнваше със охлюва скорост. Нарочно не освободи Искров, за да се замете истината. И до сега Цветан Василев стои в рука зона. Откъдето и да те погледна, г-н Борисов, все си непригоден за премиер. Приемам становището на г-н Ил. Василев, че историята с "флотилията" е сага, забъркана от Борисов, а не от Плевнелиев, както внушава доктор Михаилов.

ФЕН

Евалата на бат Бойко! Тоя път му подадоха висока топка, но той я отигра майсторски и елегантно. Браво!

ultra

+++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!! След казаното от г-н Василев и от Вас, няма какво да се добави!

Не разбирам какво се е впрегнал, нали Мони Паси ще строи военноморска база

Хибриден наблюдател

Само като пребройте колко коментара са стереотипното и безмислено "брелянтен аналис, много умно чаве го е писАло" и ще ви стане ясно, че другарят казионно-земеделски номенклатурчик си пише и коментарите, и плюсовете.

Хибриден наблюдател.

Само пребройте.

"ПреброИте". Иди понаблюдавай първо учебника по български език за втори клас тавариш

Иван Михов

Поредната помия спусната от американското посолство. След като бате Бойко отказа да обяви война на Русия, сега всички медии свързани с американските фондациики ще го разкъсат. А министрите Митов и Ненчев са на заплати в друга държава и Бойко ги държи, само защото така му е спуснато отгоре.

Avatar

Да напомним на костомолските отрепки отдолЕ нЕкои ФАКТИ, а не махленски попръднувания като техните. Повече от десет години "автентичните" се плюМчеха по микрофоните да ни обясняват колко лош е "големият шлем" на Гоцю сирищника, без да си мръднат пръста да направят нещо против него; обясняваха ни колко били лоши руските монополи, а именно те продаваха на руснаци най-голямата ни рафинерия и удобно унищожиха всички нейни конкуренти - Плама, Приста ойл и каквато друга конкуренция имаше. Още в първия си мандат Борисов направи на пух и прах грижливо градените мошенически схеми на червено синята мъгла и ето КОНКРЕТНИТЕ ФАКТИ и ДЕЙСТВИЯ (а не лигавото плюнчене пред микрофоните на лиляводжукестия крадец, Пърданчо, Малтинчо, Гроздю джуката и други "автентични герои"): 1. Премахна газовите посредници; 2. Постигна за първи път в историята ни 21% намаление на цената на руския газ. 3. Спря проекта Бургас-Александропулус; 4. Започна проверки и наложи монтирането на контролни уреди в Лукойл; 5. Спря проекта АЕЦ "Белене"; 6. Започна проучвания за добив на шистов газ, спрени с протести на "зелените" отрепки - едно от терористичните крила на драгалевското БКП; 7. Даде на концесия блоковете в Черно море на големите ЗАПАДНИ нефтодобивни компании. Сигурно съм пропуснал нещо, но и това е повече от достатъчно, за да се види кой реално се бори за енергийна независимост и реално се изправя срещу руските интереси и кой само си прави евтин ПР пред изчезващите си безмозъчни фенове. Нъл тъй, пърданофилчета малоумни?

гоцко сирищника направи мутрата ви генерал, по-леко. селтак жалък.

един

Все си мисля,че Борисов и Плевнелиев го играят доброто и лошото ченге.Единият е изявен подръжник на ЕС и НАТО ,а другият малко така ги замазва нещата и се умилква на Русия .Може и така да е ,но с Русия трябва да се играе твърдо и санкциите го показаха след като снощи Путин произнесе реч в която декларира ,че е готов на подобряване на взаимотношенията с ЕС.Гладът е лоша работа,защото е голяма опасноста да се обърне срещу него.

Илияне Хаджипенчо

И аз съм за нато и ес,тоспода,но нали сте уж демократи,защо не попитахте народа по единствения легитимен начин дали иска да бъде вкаран в кошарата насила или не-а,забравих,вие сте от потеклото на комунягите номенклатурчици,назначени за днешни лъжедемократи.Защо не искате един референдум за или против нато,за да пусна и аз гласа си за,и докажа атлантическите или марсианските там гейски ценности,дето уж имало там.Дето ни лъгахте толкоз години,как щом влезем там,мед и масло от инвестиции щяло да потече.Накараха ни да нарежем и малкото оръжие оето беше останала,та османците даса спокойни,че ще сме кротка рая.Забравихте ли Балканджи Йова,Козият Рог,Време разделно и Под Игото,че искате да сме пълни мекерета и ибрикчии на османците?

Историята на един комплот: "България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия." /15.06.2016 22:00 24 часа/ Запомнете Украйна. Тя не е член на НАТО и е в студен военен конфликт с Русия. Военна активност с Украйна не може да бъде активност на НАТО и е вземане на страна в конфликта Украйна-Русия. На следващия ден сутринта журналисти нападат ББ за разяснения. ББ говори точно срещу идеята за общи военни активности с Украйна. НО ТОВА ГО НЯМА ЯВНО ЗАПИСАНО в медийните публикации: "Борисов: Искам в Черно море платноходи и яхти, а не фрегати" /16.06.2016 11:06 24 часа/, "Борисов, Турция, Русия и една флотилия в Черно море (ПЪЛЕН ТЕКСТ)". Медийният балон е раздут, провокацията Украйна изчезва от писаниците. Чак след това Плевнелиев, Борисов и Ненчев дават обща пресконференция, а журналистите допълнително надуват балона за отношението на ББ към, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, НАТО, а не към военно сътрудничество с Украйна. В този си вид медийната партенка емигрира зад граница: "Bulgaria says will not join any NATO Black Sea fleet after Russian warning" /Thu Jun 16, 2016 9:15am, Reuters/. А след това ни я внасят като истина от първа инстанция: "Ройтерс: България се поддаде на руския натиск" /17 юни 2016 в 15:40, Офнюз/ - "Като поддаване на руския натиск определя Ройтерс думите на министър-председателя Бойко Борисов, че България не трябва да се присъединява към военна флотилия в Черно море заедно с Румъния и Турция." - Обърнете внимание отново на ОТСЪСТВИЕТО НА Украйна! Писанието на Василев горе влиза в челен сблъсък с посочените факти и става един от множеството пасквили по темата.

Редакционната политика на клубците: Един читав материал по въпроса - "Това е нов формат за турската амбиция за хегемония в Черно море" от О. Минчев, скрит преди да набере 3000 прочитания, което общо взето е прецедент. Срещу него буквално вакханалия от полит коректни "анализи" и мнения: Радан Кънев, Христо Иванов, Соломон Паси, Д-р Михайлов, Илиян Василев и току що отново Радан. Глутницата на Моника.

Клуб зет от 21.04.2016

"По време на визитата на президента на България в Киев и днес, в хода на нашите преговори, ние обсъдихме въпроса за възможността да се създаде украинско-румънско-българска бригада по подобие на украинско-полско литовската бригада. Имаме много позитивен опит в прилагането на такова съглашение и съм уверен, че подобни стъпки ще укрепят и безопасноста, и доверието както в региона, така и в цяла Европа", подчертал Порошенко. Друга тема, която президентът на Украйна е обсъждал с румънския си колега, е възможността черноморска флотилия под командването на НАТО да помогне за безопасността в Черно море.

А,Б,В ГъЗъ на Гоце, Боко, Пикаещия в шадравани и Кур за Нелия Спинова!

Кремълската подлога Боко-Винету - тъка, тъка, тъка,тъка, марш при Путкин на боклука!

Василев за пореден път ми се издига много в очите като далновиден,мислещ, достоен, знаещ българин.Такива хора трябва да ценим, съхраним и избираме да водят страната.От простаци се наситихме и ако не искаме да завършим като маите, нека се вслушваме повече в такива хора, а не в тиквата, Първанов и подобни.

The Rock

Какво излиза??? В голям български курорт две банди завързват престрелка за разпределение на наркопазара а премиерът нагло лъже, че това било някаква махленска свада. В същото време не желае да изпълнява и откровено саботира инициативи на съюзниците ни от НАТО. Какво се случва??? Случва се това, че нашето черноморски крайбрежие е окупирано от мафоитски групировки, които не искат чужди въоръжени лица да им се месят в игрите. Нали си представяте ако в това заведение имаше румънски, американски или турски моряци с личното си оръжие какво щеше да остане от нашите мутри??? В същото време същото крайбрежие е окупирано от руски граждани и руски фирми. Та за Борисов могат да се зададат няколко въпроса: 1 Колко му е процентът от наркоразпространението по морето? 2 Кога е вербуван от руските служби? 3 Кога ще го изритаме от управлението на държавата???

Протурски поцелуйко

Ех,нещастен поцелуйко,хаджипенчова душице.угояван като пуйка с атлантически парици.Докога така-с режима на подкупена душица?-Подлостта е златна мина за продажна съвестчица

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

Путлер КАПУТ!

Мисекачи Накура Домадото - от наГЪЗаки: -А Б,В,ГъЗъ на Гоце Големия Шлем, Боко Тиквата Винету, Пикаещия в шадравани и Кур за Нелия Спинова!

Тъка, тъка, тъка, тъка -марш при ПУТКИН НА БОКЛУКА!

Дара

Пропускате важни подробности. Илиян Василев живее и ще живее до края с мисълта, че го четат залостени в България хора, по които на границата стрелят и имат отличен 6 само по руски език! Хората като него, на които до 1989 г. им позволяваха да си гребнат от "западното", се чувстваха и още се чувстват богоизбрани. Каймак! Та той и заради това е бил агент на ДС, за да се сдобие със забраненото и недостъпното за останалите. Нали знаете, че са им плащали на доносниците за "народополезната им дейност" и са могли да пазаруват в Кореком? Той се държи така, сякаш ни хвърля позивите си от някой връх, на който преди него е била само Людмила Живкова. По това ще ги познаете - искат Студената война да се върне и мразят конкуренцията! Други планове са имали за живота и кариерата си и не искат бъдат едни от многото! Това е смъртна обида! Гледала съм го Василев в разни предавания и той винаги се държи пренебрежително и високомерно, нещо от типа "кои сте вие да ми кажете на мен!". Ние не сме нито в 1986, 1996, 2006, а в 2016 г.! В лицето на Борисов породата на Василев си намериха майстора и един по един отпадат - и като анализатори, и като консултанти. Какво иска той? Война с Русия и ние да я обявим поради несходство в характерите и за чий ...? Според мен санкциите на ЕС дават очаквано добър резултат. От вчера шантавият Ренци плаче да имало Южен поток. Така се прави! Стоиш си, изнервяш враговете, подкрепяш съюзниците си и от време на време пускаш въздишката "ех, и аз искам да няма санкции, но ние сме лоялен член на ЕС". Сигурно Борисов е доста зает, но може да направи едно лятно училище за "ремонт на политици", където Илиян Василев да се запише като слушател! Истината може и да боли, но заблудите са хем болезнени, хем продължителни! Днес е Задушница. Престанете да ревете на чужди гробища и с чужда пита помен да правите!

бъркаш, четат го основно хора, живеещи по света, но не в Русия. и дежурните клакьори на ДС, като теб..

The Rock

Дара, хайде да си гледаш дечурлигата!!! А ако нямаш, се захвани с някаква друга полезна дейност!!! Захващаш се да коментираш неща, от които не разбираш и бъкел!

Смееееееех

За Кореком ли те е стягал чепикът, моме? Много дребнаво, много еснафско, много пазарско-кухненско.

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

Путлер КАПУТ!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским агрессорам! Смерть кремлевской бандой КАПУТИНА!

На деревях вместо листи висеть будут коммунисти!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским агрессорам! Смерть кремлевской бандой КАПУТИНА!

На деревях вместо листи висеть будут коммунисти!

Пазете се от главните букви. Те са тролски и заразни!

Когато видите дълги "подписи", желанието е да се скрият някои от по-долните коментари. :)

Колко българи ще се бият за Крим и за Украйна, под командването на братята Кличко?

Илиян Василев, доносник

Аз първи отивам.

ultra

Отличен анализ на отличен ерудит! Ако има кой да го чуе, обаче!

Отлично упражнение по графомания на номенклатурчик и доносник. Комунистите със сменена боя го обичат.

Путлер - самь!й большой карлик в мире

Наш Бог _ ПУТЛЕР!

Дара, Дара,

да приемеш Борисов за завършен политикк, отстояваш българските интереси, е все едно директно да служиш на имперска Русия. В момента Борисов е най-голямото политическо зло в България. Орешарски беше наемник, Борисов също, но за разлика от Орешарски се представя за патриот. Той е чиста порода руски и турски гавазин, защото няма политическа воля да спре вмешателството на двете империи във вътрешните ни дела.Простоватият и слабо образован Борисов няма самочувствие пред западния свят, той по-комфортно се чувства в средана на изостанала Русия. Борисов няма ресурс да обедини българите, трябва да воюва против Доган и Местан, но не и против турците в България. Разделеното българско общество по етнически критерии е в полза на двете империи. Ако те не се изгонят от България, загиваме бавно и безславно. За Русия няма разлика дали премиер е Борисов, Доган, или Нинова, или Първанов. Нито един от тези не служи на българските интереси. Затова Борисов се чувства сигурен за властта.Колкото по-рано Борисов се изтика от политиката и колкото по-рано изгоним двете хибридки - Р. и Т империя, и се опрем на ЕС и Нато - единствени гаранти срещу войната и независимостта ни, толково по-добре. Европа ни защитава, Русия също иска да ни "защитава". Но Европа няма да ни погълне, докато анексията на българските земи никога не е отпадала от рускоимперската доктрина още от времето на унищожителя на Волжка България. Тази е разликата между Брюксел,Ловдон, Берлин,Париж и Москва. Останалото е словоблудстване за получаване на политически оргазъм. Относно Ил. Василев. Той не крие миналото си, но в момента той е невероятен защитник на българските интереси. Затова толкова много е анатемосван от русофили, панслависти, пети колони на Русия.

ultra

++++++++++!!!!!!!!!

Руските джуджета са най-големите в света! А от тях най-голям е Путкин. Слава на путката Путлер!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Руските джуджета са най-големите в света! А от тях най-голям е Путкин. Слава на путката Путлер!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Генадий Доколенко - Скоро будем ебать пидораса ХУЙЛО !

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

БОКО ТИКВАТА-БУДА РАБОТИ ЗА ИМПЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПУТКИН. ПОЗОР!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

БОКО ТИКВАТА-БУДА РАБОТИ ЗА ИМПЕРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПУТКИН. ПОЗОР!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Учи се Илияне. Украйна не е НАТО. Митов: "България винаги е отстоявала идеята за по-засилено присъствие и учение в Черно море, но под флага на НАТО. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Даниел Митов. По думите му това се случва и в момента, а страната ни не е поемала ангажимент да участва във всякакъв тип регионални формати. Той посочи, че в рамките на НАТО дълго време се води дебат за това как да бъде форматирано по-засиленото присъствие в Черноморския басейн. Този дебат продължава да се води, конкретни решения по него все още не са взети и според мен беше абсолютно излишно отделни елементи от този дебат да се превръщат в повод за публични свръхдраматизации, каза Даниел Митов. Затова трябва да дедраматизираме този разговор и той да стане рационален, какъвто е бил и до момента, добави министърът. Даниел Митов заяви, че след анексията на Крим и след струпването на сериозно въоръжение по Черноморския басейн и в Крим от страна на Русия, стратегическата среда и политическата среда са се променили изключително много и НАТО като отбранителен съюз има своите задължения да осигури възможности за сдържане на силите от другата страна. Той добави, че това е свързано и с въпросите за българската национална сигурност, което българското правителство е длъжно да отчита. Затова нашият разговор продължава в рамките на НАТО с нашите партньори, посочи министър Митов." /Офнюз/

Изолация и санкции без отстъпки от Минските споразумения. Така източна европа постепенно се измъква от влиянието на Кремъл, така ще се измъкне и Украйна. Някъде по пътя вероятно ще бъде приета в НАТО и тогава ще можем да правим общи учения и с нея. Ако до тогава Радан и Василев не си траят, ще трябва да ги четем като хибридни войници, целящи радикализация на ситуацията.

Руските джуджета са най-големите в света! А от тях най-голям е Путкин. Слава на путката Путлер!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Всички путинофили - при путката Путлер!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским агрессорам! Смерть кремлевской бандой КАПУТИНА!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Avatar

Да напомним на костомолските отрепки отдолЕ нЕкои ФАКТИ, а не махленски попръднувания като техните. Повече от десет години "автентичните" се плюМчеха по микрофоните да ни обясняват колко лош е "големият шлем" на Гоцю сирищника, без да си мръднат пръста да направят нещо против него; обясняваха ни колко били лоши руските монополи, а именно те продаваха на руснаци най-голямата ни рафинерия и удобно унищожиха всички нейни конкуренти - Плама, Приста ойл и каквато друга конкуренция имаше. Още в първия си мандат Борисов направи на пух и прах грижливо градените мошенически схеми на червено синята мъгла и ето КОНКРЕТНИТЕ ФАКТИ и ДЕЙСТВИЯ (а не лигавото плюнчене пред микрофоните на лиляводжукестия крадец, Пърданчо, Малтинчо, Гроздю джуката и други "автентични герои"): 1. Премахна газовите посредници; 2. Постигна за първи път в историята ни 21% намаление на цената на руския газ. 3. Спря проекта Бургас-Александропулус; 4. Започна проверки и наложи монтирането на контролни уреди в Лукойл; 5. Спря проекта АЕЦ "Белене"; 6. Започна проучвания за добив на шистов газ, спрени с протести на "зелените" отрепки - едно от терористичните крила на драгалевското БКП; 7. Даде на концесия блоковете в Черно море на големите ЗАПАДНИ нефтодобивни компании. Сигурно съм пропуснал нещо, но и това е повече от достатъчно, за да се види кой реално се бори за енергийна независимост и реално се изправя срещу руските интереси и кой само си прави евтин ПР пред изчезващите си безмозъчни фенове. Нъл тъй, пърданофилчета малоумни?

ddemi

Всисната манджа си, Аватаре... 20% по-евтина газ; Костов беше договорил два пъти !!! по-евтина газ, капиш? Дойде дългия инкасатор, унищожи договора от времето на Костов и подписа с руснаците за два пъти !!! по-скъпа газ. А сега твоят кумир я свали на 1,6 пъти по-скъпа от цената при Костов. Проектът Бургас-Александропулис продължава да гълта милиони - толкова добре е спрян. Контролни уреди в Лукойл до ден днешен не са инсталирани; или поне не отчитат нищо. Борисов не спря проекта Белене, комунистите го спряха, защото трябваше и да крадат, на не им останаха за АЕЦ. Борисов не започна добив на шистов газ, а спря Шеврон от проучване дали има шистов газ. Тогава американският президент го запита чрез медиите: Сигурен ли сте, че искате да изгоните Шеврон от България? Проучването за газ в Черно море става без български инвестиции, така че утре като започнат да добиват газ ще ни го продават по пазарни цени, които имат за цел да си избият инвестициите. Защо Борисов не допусна участие и на държавата в тези инвестиции?

Смърт за азиатската путлеристка монголоидна орда! Слава на Украинската Армия!

Не на монголоидната азиатска орда! Слава на Украинската Армия!

ААааауу..,

Каква смрад на американски боклукчии....Прав беше Борисов когато каза:"Където и да бутнеш-гнило".Правилно г-н Борисов.Откакто дойдохте на власт,всичко прогни,благодарение на Вашата политика плод и единствено само на лични интереси.Сега смърди на гнило.Ами,смърди г-н Борисов.Тук направо не се диша от смрадливи боклуци-не мирише на руски,а на русофобски шунди /без извинение/..."Слава" на русофобските шунди! Друго си е да смърдиш по американски......Ооооох,как щяхте да дялате тухли в тухларните...,ама доще време..

Оффф

Ами в такава смърдяща среда си избрал да живееш,затова ти мирише на гнило отвсякъде.Очевидно и в главата ти е същото.

Банкя не е на Атлантика

Ами Банкя не е на Атлантика. И нали е вилна зона в дълбоката провинция, световните промени идват късно.

Дара

"Дара, Дара", Борисов ви закова, просто ви закова! Първо, най-големите политически катастрофи са ни ги довлекли "невероятни защитници на българските национални интереси". Второ, да си едновременно руски и турски гавазин в момента е невъзможно, даже Доган избра! Вие пропускате, че има и българска страна и тя не е вашата! Трето, няма български политик, който да е любимец на ЕС и НАТО, и даже на Хилъри, повече от Борисов. Та той изтри като с гумичка всички преди него, даже царя, дето е роднина с цялата европейска аристокрация. Тревогата на политици и ментори им, че скоро друг няма да има, е обяснима. Това му е наградата на премиера за смелостта да бъде естествен, а не облечен в политкоректни дрешки и повтарящ като папагал клише след клише. Наградата е европейска! Колкото повече искате да го сравните, приравните, унижите, подиграете и обидите, толкова повече той ще ви бие на терена "различен"! Четвърто, можеш да кандидатстваш за глупост на кв. сантиметър. Това и за мен е откритие. А за оргазмите в тая жега, хайде някой друг път! Надявам се ДСБ да остане последната партия у нас, която да брани доносниците на ДС "на живот и смърт", както е зловещо модерно да се казва! Така може и да стане ясно кое свързва група хора, манифестиращи се като десни на думи и мръсно червени на дела! Всички възможни отговори започват с буквата "а"!....П.П Приготви си текст за времето, в което Борисов ще се е разбрал и с румънците и ще се наложи да се вари руско-турско-румънски качамак за българската софра! На мен Борисов не може да ми влияе, аз си платих за свободата да пиша каквото мисля, а ти не можеш да се откачиш от Радан. Не ми се иска да съм на твое място точно сега! Time Out! Ще гледам мача и съм за ирландците.

Petyo9

Дара, прочети статията преди да коментираш, моля те!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским агрессорам! Смерть кремлевской бандой КАПУТИНА!

На деревях вместо листи висеть будут коммунисти!

А,Б,В ГъЗъ на Гоце, Боко, Пикаещия в шадравани и Кур за Нелия Спинова!

Кремълската подлога Боко-Винету - тъка, тъка, тъка,тъка, марш при Путкин на боклука!

Добровольчий Украинский Корпус(ДУК) Правого Сектора - Буда Паркомястото марш при Путкин!

Буда Паркомястото

Георги

На всеки интелигентен човек е ясно , че върви масирана проруска пропаганда от всички медии . Има цели медии , които открито застават на руски позиции . БАН усилено мълчи и изопачава историята ни . Научно доказано е чрез ДНК тестове , че ние не сме славяни или тюрки , а сме един народ със северна гърция и северна италия и разбира се македония . Но на нас продължава да се вменява вина , че сме предатели спрямо русия . На никого не дължим нищо . Всичко сме си платили че и в повече !!! Българи бъдете горди !!! Трябва да се оттървем от русия завинаги и да престанем да се поддаваме на хибридни дезинформации !!!

Това го написа вчера вече. Втори път да го чете човек е същата идиотщина.

!!!!!!!!

Ако не знаете какво е хибридна атака, разгледайте форума! От София е, да не си мислите друго!

????????

Ай стига,ве!Ми,ний,от Бойково Нанагорнище...какво да пра"йм?

Джеймс

Илиян Василев е изпратен посланик в Москва през 2000 г. от Иван Костов. И сега и за двамата най-голям враг е Борисов. Състезават се кой да отправя по-скверни обвинения към него.

Професор

Започва да се очертава следното: В "клуба" нещо се случва - само стрелба с тапеници, но е нещо. Мастити по "известност" и "спонсорираност" индивиди избират клуба /или той ги избира"/ за придаване "тежкарски" вид на абсолютно скодоумни, категорично ясни лъжи и клевети. И друго се случва в клуба - просветвата двама трима коментатори-умняги, които спонтанно ще провалят замисъла на клуба. Ами добре...

Капитал, из "(Черно)морският шах на България": "За България подобен сценарий, от една страна, е крайно неприемлив и "непродаваем" във вътрешнополитически план. От друга, е опасен от геостратегическа гледна точка поради изключително обтегнатите отношения между Анкара и Москва. При водеща роля на Турция подобна черноморска инициатива по-скоро би била рисков фактор, а не балансьор на засиленото руско военно присъствие. Без политическите "юзди" на НАТО и Северноатлантическия съвет, където всички решения се взимат с консенсус, Анкара би могла да въвлече в евентуална ескалация на напрежението всички държави от една подобна регионална военноморска инициатива - например ако повтори инцидента със свалянето на руския боен самолет Су-24 на турско-сирийската граница. Именно такива Су-24 неколкократно облитаха американските противоракетни разрушители, които през последните две години патрулираха в Черно море. По време на въпросните инциденти щатските военноморски сили не се поддадоха на провокациите и не откриха огън. Което не е съвсем сигурно дали ще се повтори с очевидно по-темпераментните турци. Риск би представлявало и евентуално включване на кораби от не-натовски черноморски държави като Украйна или Грузия, всяка от които има на територията си "замразен конфликт" с руско участие. От подобно замесване в руско-турската размяна на удари под и над пояса българската страна не би спечелила практически нищо. За сметка на това рискува да загуби много, драматично влошавайки отношенията си и с двете държави."

Дара

До "професор". Всичко лошо, което съм написала за професорите в последната седмица, си го взимам обратно и се извинявам!

Досега Борисов не е направил нищо смислено и полезно за България. Могат да се посочат обаче много негови действия, които пряко или косвено обслужват руските интереси - саботирането на реформите у нас и борбата с корупцията, липсата на каквото и да е противодействие срещу руската хибридна война и дейността на нейната огромна явна и тайна агентурна мрежа в България, отказа за превъоръжаване на българската армия със западно оръжие, забраната не само за добив, но и за проучване на запасите на неконвенционален газ, неистовите усилия на премиера за изграждане на някакъв измислен газов център във Варна, за който е ясно, че няма друг газ, освен руски,неосъждането на руската агресия против Украйна и явното несъгласие със санкциите против Русия и т.н. Този човек е заплаха не само за националната сигурност на България, но и за сигурността на нашите съюзници от НАТО и ЕС.

Големите МУ началници,не знаят ли това!?Явно,сегашните управници в ЕС,ще ни "изпържат"!Явно,има Ялта 2!!!

Avatar

Има само една партия, извън общоизвестните русофилски формации като БСП, Атака и ДПС, която прикрива действията си в полза на Русия зад дясно брътвене и претенции за "автентичност" (каквото и да значи това) - любимата на всички ДСБ на еврейския трътлест гном Пърдан и реално ръководещото партията ДС ченге Атанасов. Тази фомация е по-вредна от първите три, защото подлъгва празноглави, нереализирани отрепки без способност да мислят, които обаче са отвратени от комунистите и търсят дясно представителство, с което да се идентифицират. Именно това са симпатизантите на ДСБ. Те са не по-малко безмозъчни от позитанските си колеги и доказателство за това е фактът, че след подаряването на "Нефтохима" на "Лукойл", след многократното връщане на власт на БСП от Костов и след разкриването на аферите в КТБ (руската ВТБ), в която САМО И ЕДИНСТВЕНО десебарите имаха милиони и бяха правили далавери, тези овце продължават да вярват, че Пърдан и отрепките около него са "десни", "демократи" и се борели срещу руския ботуш! Да напомним, че ДС ченгето Атанасов изнесе и унищожи собственото си досие и това на Костов, а няколко други бяха предадени от съпругаа му на журналистката Люба Кулезич. Факти, другари пърданофили, факти! А не махленски логореи като вашите!

Слава на Путкин и неговата банда!

Путлер - Капут!

Боко Путката

Боко Путката

До илиян василев

Все пак бай Бойко е МЪЖ - с топки , а не като оня начело на държавата

Есе пак , илияне България е европейска държава . Не ни е нужно да правиме съглашения с провокативна азиатска ислямска държава като Турция.

Бай Бойко , ти ни приказваш едно , а твоите министри и онова МАГАРЕ дето ни го посочи друго . Не е ли време да ги пратиш някъде ?

Българин

За Белене ли мечтаеш,долен бляд?! Марш в путландия!

Сега им викат евроатлантици. Навремето им викахме предатели. Ама дали времето променя същността на хората и нещата? Ето какво писа Михаела Маевска "...Вие всички знаехте само лъскавата страна на нещата, само когато сме на първото стъпало и слушаме химна на България, а когато не сме там, разбираме, че всъщност има 10% българи, които са зад нас, дори когато падаме! Всички останали живеете за провала ни и за това, което правите и в момента - обвинения! Колкото и горда българка да се чувствам, когато играя за страната си, където 90% винаги ни критикуват, каквото и да направим, за разлика от цял свят, който ни подкрепя и оценява!..." Автора се вписва на 100%

Ренци и Щайнмайер до Юнкер

На Вова Путин - отличен 6.

Професор

До Дара... Чест имам, Дара! Има поговорка, че краставите магарета се разпознавали през девет села в десето.. Май е вярно и друго: Истински умните хора се разпознават през континентите, та даже и през дворовете на комшиите. И, да, Чест имам!

Професор

ДЖОН СТАЙНБЕК... ЗАЩО ЛИ ТОЙ ВСЕ ПАК НЕ СТАНА АМЕРИКАНСКИЯТ ОНОРЕ ДЬО БАЛЗАК? В предговора си към „ЧОВЕШКА КОМЕДИЯ” Оноре дьо Балзак пише думи, които побъркват всички претенциозни умове на неговото време. Оноре казва, че той ще напише НРАВСТВЕНАТА история на Франция, което се концентрира в следния уникален възглед за човека и обществото. За мен, цитирам безупречно точно по памет, затова не слагам кавички, та за мен, казва Оноре, битката в душата на една жена, на графинята от „Лилия в долината” за това, дали да се отдаде на своя любовник или не, е по-велика от всички военни победи на Наполеон... Самият Оноре води битка за душата на графиня Ханска със същата велика духовна цел, сякаш завладява Полша, Украйна и Русия едновременно... Самият Оноре е постоянен и вечен длъжник, печели огромни доходи, дължи още по-огромни суми, бяга и се крие от кредитори, завладява и е изоставян от жени, работи като ВОЛ след пиене на литри кафе, пише колосално количество страници, усмихва се на всяка аристократка, дори винаги целува коленете и, стига да може да повдигне дългата рокля, най-малко два дена не спи от радост, че е налюбил някоя графиня или маркиза, разказва с опиянение колко време му е трябвало да разсъблече катовете дрехи от графинята, самият Оноре винаги е нащрек за всяка нова идея било в науката, било в идеологията... самият Оноре написва колосално количество книги, самият Оноре умира твърде млад, самият Оноре бил дебел, това тежало на здравето му..., самият Оноре пише рецензии за собствените си книги, самият Оноре... Който се запознае дори с огромен личен труд с написаното от Оноре дьо Балзак, както аз съм изчел и препрочел всички негови книги, той няма как да не каже: „ГОСПОДИ, ТОВА ЧОВЕК ЛИ Е, ИЛИ СИ САМИЯТ ТИ, НАРЕЧЕН ОНОРЕ ДЬО БАЛЗАК?” Балзак е вечен... И далеч не просто защото е бащата на романа; Балзак е вечен, защото никой романист повече няма да го надмине; Балзак е началото и краят на световния жанр, наречен роман, Балзак в литературата ще бъде като Вехтият и Новият завет, той не подлежи на коментар, защото няма да бъде надминат; просто трябва да има или Нов нов завет, или нов Балзак.... Когато Фридрих Ницше тържествуващо-зловещо съобщава на света новината, че Бог умря, графът Толстой, прочел това, репликира: Така ли? Значи Човекът умря... и продължил... а, не, сбърках, авторът НЕ е човек, аз съм си жив, макар да не мога да понасям съпругата ми, защото ме следи какво пиша дори когато се крия да го правя в тоалетната... ДЖОН СТАЙНБЕК... Има в себе си накуп дарбата на Марсел Прус и на Виктор Юго, има в себе си работливостта и таланта на немските писатели, има зад себе си великото заглавие „На изток от рая”, има зад себе си честното търсене на това, що е американец и що е Америка...има всичко за човек на двадесетия век...има смелостта да превръща в световни герои на романи своите родови предшественици..., има три законни съпруги и доста любовници, защото е човек на преклонението пред жената.. КАКВО НЯМА? Няма цел в своята литературна дейност; няма разбиране за целта и смисълът на човешкия живот, няма световен ранг отвътре....затова го няма експлициран и отвън... Днес малко хора четат Стайнбек, а четенето на Стайнбек е велико удоволствие... Днес много хора знаят кой е някакъв си там Балзак, пак не го четат, но изтръпват, като чуят името му.... ЗАЩО ЛИ? Боже, с какъв усет са надарени тези същите люде, който вадят пищова за чаша зле заплатено уйски...

Опит за обобщение на "сагата", формулирано в два въпроса: 1.Подкрепяте ли военни активности на НАТО в Черно море? 2. Подкрепяте ли регионални активности във формат Турция, България, Румъния и евентуално Украйна и Грузия? ДветеНЕ хвалят ББ и критикуват министрите и Президента. ДветеДа критикуват ББ и хвалят "румънците", разбирай Президента и министрите. Опа, кво изтрака клавиатурата ми току що? - Двете ДА и дветеНЕ вкупом сеят разкол в управлението. Хибридно. Навъпреки на заявеното категорично ДА+НЕ от всички управляващи. Има ли все още изненадани???

Христов

Удивителна статия! Превъзходен анализ, достоверен, казва и премълчавани от години факти и събития

Да ебем майката на Путкин и подлогите му в България!

Да ебем майката на Путкин и подлогите му в България!

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Боко путката е подлога на Путкин

Тъка, тъка, тъка, тъка - марш при Путкин на боклука!

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Слава наПуткин! Слава на пияната, въшлива, вмирисана, дрипава, монголоидна азиатска орда!

Слава на азиатската путкинска монголоидна орда!

Гайл Путлер!

Гайл Путлер!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским оккупантам! Слава Украине!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть российским оккупантам! Слава Украине!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть кацапам!

ПРАВИЙ СЕКТОР: - Смерть кацапам!

Цвъклиннъ Оффчеффъ: - Комунистът е отчаян, комунистът е унил. Партията се разпада. Лидерът им е дебил. Как допуснахме, другари, да ни лепнат този срам? Сто години комунизъм, а накрая - КУР голям!

САВА НА БеКаПе!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СЛАВА УКРАИНЕ!

Цвъклиннъ Оффчеффъ: - Комунистът е отчаян, комунистът е унил. Партията се разпада. Лидерът им е дебил. Как допуснахме, другари, да ни лепнат този срам? Сто години комунизъм, а накрая - КУР голям!

СЛАВА НА БеКаПе!

Слава наПуткин! Слава на пияната, въшлива, вмирисана, дрипава, монголоидна азиатска орда!

Слава на пияната, въшлива, вмирисана, дрипава, азиатска путкинска монголоидна орда!

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

Путкин призна-има една свръхдържава и това са САЩ

BG

Превъзходният анализ на Илиян Василев разкрива на наивниците истинската същност на политиката на Борисов. Странно е, че доста интелигентни българи са склонни да се заблуждават, че банкянската тиква работи за европейската ориентация на България.

Фибата

Владо Береану каза при Диков, че Борисов е велик държавник, а в Румъния на президента Йоханис му искат оставка! Доскоро съчувствах на хора като BG, че един бивш пожарникар им разказа играта. Е, грешала съм. Разкова им хайлайфната кочината една "банкянската тиква". Това е убийствено! За тях!

Приятелю, опитът за обобщение на "сагата" е видимо неуспешен! Хибриден разкол в управлението е като блян в очите на онанист за близнаци!

В България изплува едно гюбре от тодорживковчета

В България изплува едно гюбре от тодорживковчета и Бойко Борисов досега е еманацията на този процес. Не знам дали сирищнишкият простак сложи началото, като направи Борисов генерал, но по-важното е, че един процес, веднъж започнал, ще продължава да тече, докато самият живот не му сложи край. А ние сме още в началото, така мисля.

ТОВАРИЩИ, ИДИТЕ НА ХУЙ, ПОЖАЛУЙСТА!

ТОВАРИЩИ, ИДИТЕ НА ХУЙ, ПОЖАЛУЙСТА!

Дара

Тук съм! Не съм избягала! Други ще си тръгнат. Като начало е време да се освободим от медийното робство!

Ния

И да си тук и да не си-все тая!!!!

Към Георги.

Браво, Гоше! Великолепен си!Точен и правдив! Пиши по-често във всички сайтове. Преповтаряй някои стари. Истините не остаряват. Като те сравня със стария ретрограден политически елит начело с Първанов, ченге Доган, Миков, Нинова,и, разбира се и с Борисов, Лукарски, Кунева, тарикат Вълчев,Зеленогорски, - ти, Гоше, си патриота и истинското интелектуално бижу, а не оная, която събра цяла армия учители, за да се изръсят и чуят автентичната й лъжа.Бъди безпощаден към всички, които поставнят руските интереси пред българските при всякакви обстоятелства!

ЖП контрольор

Браво, Гоше! Великолепен си!Точен и правдив! Пиши по-често във всички сайтове. Преповтаряй някои стари. Истините не остаряват. Като те сравня със стария ретрограден политически елит начело с Първанов, ченге Доган, Миков, Нинова,и, разбира се и с Борисов, Лукарски, Кунева, тарикат Вълчев,Зеленогорски, - ти, Гоше, си патриота и истинското интелектуално бижу, а не оная, която събра цяла армия учители, за да се изръсят и чуят автентичната й лъжа.Бъди безпощаден към всички, които поставят руските интереси пред българските при всякакви обстоятелства!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.