Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ами наистина не е "с ракети и танкове". (Бойко Борисов каза, че е убеден, че Русия няма намерение да напада България с ракети и танкове - б.р.)

При нас и десант на зелени човечета не е нужен, стига и гастрол на имперския балет, който дори няма да сваля пачките и цвичките. Ракетите и танковете са за места, където хората имат държава и се отбраняват. Където териториите са под контрола на криминализирани тайфи, става с дребни суми, които накрая населението само си плаща, при това с лихвите, както личи от това арбитражно решение (арбитражното решение, според което НЕК трябва да плати 550 млн. евро на руската компания "Атомстройекспорт" по казуса с прекратеното строителство на АЕЦ "Белене"- б.р.).

Схемата е обидно проста. Бомбастични супер проекти, ("Плановете на Остап бяха големи: заприщване на реката Нил...") с неясна икономическа логика, нулева прозрачност и висока корупционна добавена стойност. Всичко това се маскира с напоителни "гео-политически" лаф-моабети, цитати от Лихачов и Ванга. Независимо дали проектът се реализира или спихва (а най често ту спихва, ту се възражда) - корупционните бонуси не се губят, не се губи и пропагандното обработване на "масите".

Накрая, сметката тихомълком се прехвърля на населението (Но балонът беше огромен и много червен, а гърнето беше пълно с първокласен мед, драги Йори). Впрочем - самият процес на плащане на тая сметка ще бъде превърнат в нов рог на корупционното изобилие, ще почнат сега едни бартери, едни тристранни схеми, едни консултантствания, едни вояжи в Иран и незнам кой-си-стан, едни славянски братства и единства, напоителни представяния на книги, планове за нови мощности край аязмото в Плиска, една размяна на плакети между главните прокурори на Белорусия и Болгария, съвместни мерки за борба с международния троризъм (която борба вече успешно замества асамблея "знаме на мира") и прочее културна дипломация...

ОГНЯН МИНЧЕВ: ТОВА Е НОВ ФОРМАТ ЗА ТУРСКАТА АМБИЦИЯ ЗА ХЕГЕМОНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

РАДАН КЪНЕВ: ЛИПСА НА ВСЯКАКВА СТРАТЕГИЧЕСКА МИСЪЛ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС

Та, да си преговорим вечно ненаучения урок: Изчистването на държавата от корупция, култивирането на политическа класа и бюрократична върхушка, които носят отговорност пред националния интерес и в рамките на демократичен политически процес, а не едни пред други в рамките на общата омерта и зад гърба на поредната еднолично овластена корпулентна фигура, изграждането на силни институции - всичко това е въпрос на национална сигурност. Първостепенен и много по-спешен от покупката на поредните военни железа, за които нямаме бензин. И все повече въпрос на колективна сигурност.

Крайно време е "нашите партньори", които ентусиазирано се снимат, потупват по рамото, и размахват знаменца от някое бутафорно желязо с всеки, който отвори вратата в София и срещу дребни услуги се правят на неразбрали, да почнат да осъзнават това.

Коментарът е публикуван във фейсбук профила на Христо Иванов. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

Pen40

Доста болезнено. Защото е истина. А истината боли.

Хейтър или да???

Мика З.

От целия текст личи шизофренността на хора като Христо и Радан. Няколко истини, замесени с много неистини, правят ужасни внушения за това, колко грешен е Бойко и правителството. Такива централно-софийски лекета унищожават държавата ни, защото те нямат представа как може да се управлява България, раздирана от болшевишки явни и унаследени рефлекси днес. Колкото до 550 млн за арбитража, това са пари, ако Русия ни достави готов реактор. Тъй като Русия няма готов реактор за тази цена (тя ги продава по-скъпо), тя ще предпочете след известни шикалкавения да сключи споразумение за прекратяване на спора под предлог, че е продала вече реактора на друг клиент. С това Бойко е постигнал страхотен успех срещу руската мечка. Христо предпочита да не купуваме железа за отбраната, защото сигурно ще отиде сам с голи ръце да охранява границата ни!?

Цирк

Правилно е описал цирка. Даже станишев беше казал: "Здравейте, циркаджии".

А не, ще има да чакаш на опашката за резил! Да беше в една-две страни, да се хване човек. Кой мозък реши, че с медиите под ръка и хиляда идиота може да се ебава с реалността! После да няма хленч

Бойко Цветанов

Христо Иванов,отново поразтри ушите на нерезите!Само че,глиганите,не чуват!Те искат да се забавляват с тикви!Тикви-цигулки от банкянския бостан!

Разумний

Уважаема Мика З.!Никой не прави никакви внушения относно обичания от Вас ,и не само ,премиер. Лошото е , че в крайна сметка Той се опря на съмнителни субекти, наричащи себе си "националисти", а не на хора почтенни, широкоформатни и достойни ,като Автора на горната статия и г-н Радан Кънев.

Югозомби

Обичайното искане на общността на ДСБ Западът да престане да поддържа ГЕРБ. Уви, дори и това да се случи, то няма да прелее един милион гласа към ДСБ. Сбъркан подход, при който Западът е изживяван като по-близък от собствения народ, а външният натиск се предпочита пред ежедневната работа сред българските граждани.

зомбоеб

Продължаваш да модераторстваш!Къде те стяга чепика,комунисте?

Роси

Зомбираните клонинги нападат... Много било важно да се запази милионът гласове за партията тути-кванти... Аз пък искам да спре каканиженето борисово, че искаме яхти и туристи в осраната ни държавица на очите и мехурите. Аз пък искам да сме нормална средноевропейска държава, да имаме смислени политици, а не мафия и да започнем поне малко да изправяме рамене като Румъния, например, която си избра смислен президент, има си смислени прокурори и е първа в ЕС по нови работни места, и то не на келнери и продавачи, предполагам. Искам Христо Иванов за президент!

Югозомби

Разликата между възрастния човек и детето: докато детето повтаря "Искам, искам, искам!" и това сякаш му е достатъчно, то възрастният човек отчита обстоятелствата и логиката на възможната и вероятната им промяна.

Докато такива като теб разсъждават като възрастни,няма да има промяна!

Роси

Зомби, нищо на този свят не може да ме накара да приема просташко управление и мафия. Точка! Дори фактът, че милиони простаци го приемат. Точка! Цялата световна история е показала, че най-лесно се водят простонародните маси, но от това никой не е спечелил добър живот.

Ivan Hristov

Rosi ne znam ama , kato vseki desebar si ne samo prosta I neobiknovenno tapa koza

Югозомби

Роси, която нарича инакомислещите зомбирани клонинги, била противник на простащината?! Това е гротескно противоречие. Типично за партийната й общност, впрочем.

Роси

Ми ти в името си пишеш, че си зомби, за какво претендираш?!? А си клонинг, защото очевидно така мислиш, като клонинг, който приема само общностно мислене, през ум не ти минава, че мога да имам собствено мнение, като аватара и ти все слагаш хората в групи, като клонингите в звездните войни...

Що не се наречеш Бегезомби!По ще ти отива!

Югозомби

П. п. Роси, щом е толкова лесно да се водят простонародните маси - що за презрително отношение към гражданите?! - то поведете ги към "нормалността". Но... май не успявате да спечелите повече от около 3% подкрепа? Е, навярно обяснението е, че масите са твърде простонародни, пък Вие и подобните Вам сте умни и хубави.

3% бяха някога...Времената се менят бързо!

сирил

"обяснението е, че масите са твърде простонародни, пък Вие и подобните Вам сте умни и хубави" да. за жалост е точно така.Такива като царя,Бареков,Борисов,Слави които предлагат мед и масло и всички лоши в затвора ,изсмукват и малкото енергия на зомбирания от всекидневен медиен обстрел "гражданин"Тази елкторална единица иска ОБЕЩАНИЯ,1000 ЛВ ПЕНСИЯ,3000 ЛВ ЗАПЛАТА(АКО МОЖЕ БЕЗ ДА РАБОТИ)Популизма до такава степен е обсебил редовия българин,че всяко напомняне за инициативност реформи и много труд му развалят нястроението.

Дъ ге

Комунистите от ГЕРБ,като видАт и чуят Хр.Иванов и Р.Кънев,пощръкляват като диви магарета по Еньовден!РевЪт и фърлАт къчове ослите за кефа на дъртия и преял с плячка аслан-Цъфтан!Жалка анималистична гльодка!

Здрасти, аз съв вашта баба. :)

Иванов да беше обяснил за "независимия" зам-глав-прок. Дедо Господ ли ще го назначава, дедо Симо ли, или дедо Иван? :) Иванов да беше обяснил глав-прока пред Дедо Господ ли ще се отчита, пред дедо Симо ли, или пред дедо Иван. Или пред Моника с нейните пудели???

Гъди, гъди, от теб не съм чул един смислен аргумент. Смислен ли казах? Грешка. От теб не съм чул един аргумент. Смешен си. И те е гъдел. :)

до Мика

Како Мико! Много си се объркала, освен ако не си объркана по рождение! За съжаление, престъпното, силно корумпирано и мафиотско управление на ГЕРбаджийското правителство на твоя "идол" от Банкя, е най-голямата българска трагедия! Трагедия не само на и без това трагичния ни преход, който беше извършен от престъпната и кървава комунистическа партия, впрочем, откърмила и възпитала и твоя банкянски пожарникар! Да, како Мико, пълна трагедия! Два милиона българи избягаха в чужбина, избягаха от ГЕРБаджийския "рай", а други два милиона се самоубиват. Последната седмица - по двама на ден.

лимпида

до едно време разбирах какво иска да каже, но към края нещо го е сгъжвил и замазал. Няма мъжество и решителност в нашите политици. Хем ще кажат нещата направо , после ще започнат да го усукват и накрая ще стане мазало.

Я

Точно този имаше достатъчно мъжество и без да ни натрапва мускули и тв красноречие.

С ГЕРБ България няма национален интерес. Всичко е на нищожно ниво и опира до пари по един или друг начин. По-лошото е, че карат хората да вярват, че това именно е демокрация, либерализъм и Европейски съюз и един ден съвсем ще ги изпразнят от значение. Е тогава ще стане страшно. Масово никой не се стреми да узнае как са постигнати нещата, които са постигнати в западните общества и така се продължава с тъпченето на едно място. ГЕРБ представлява тъпчене на едно все по не-нещастно място.

вай

Неребето трябва да знае,че народна и република се дублират и едната дума е излишна,,зомбито " да си го носи със здраве,отива му.

Как ми се иска Христо да е новия президент на България. Дано.

Дара

Да подадеш оставка може да означава чест и достойнство, но и истинска глупост и безизходица. Може да означава и зависимост по-силна от дрогата и хазарта! Прав е онзи, дето казва, че когато едно поведение няма обяснение, то е диагноза!

Роси

Какво си ти бе, Дара?!? Кое няма обяснение за мислещия човек?!? За теб няма, така ли?!? Да стоиш на копанята има обяснение, да подадеш оставка, когато "свои" те бламират, няма?!? Странно...

Дара

Роси, какво те кара да мислиш, че ти не си част от "простонародните маси"? С думата "точка" не можеш нито да прекратиш, нито да се разграничиш, а само да се изнервиш! Кое правителство в момента, в целия свят, ти харесва и определяш като непросташко. Дай един пример!

Дара

Роси, интелигентността по същество е здрав разум. С негова помощ, логическо мислене и опит взимаме решения. За мислещия човек малко неща извън здравия разум имат обяснение и те са свързани с емоциите ни и чувствата към близките. В случая с Христо и Кънев съвсем няма логично обяснение. Здравият разум разграничава истината от лъжата! Само вярващият човек няма нужда от обяснение, тоя просто вярва и толкова!

Югозомби

Роси, която нарича различните от нея зомбита и простонародна маса, не знаела, че съм мислещ, но... иначе била срещу простащината?! Питам се кой ли нормален човек би издържал това ежедневно поведение на фанатиците на ДСБ в интернет, защото то не е някакво изключение, а грубиянска норма, срещу която дори Радан Кънев се е обявявал. Уви, не е това начинът да се привличат инакомислещи, това е проверена и изпитана рецепта за отблъскването им.

Неребезомби

Добре,чичка!Лягай си вече,че много ток похарчи отново!Духай сега свещта и гледай да уцелиш миндера!Сабахлян пак ще дращиш с молива!

"Комплоти праим секви. Правите да клекнат. Monica Welle :)"

платноходка

Христо Иванов наистина трябва да бъде издигнат за президент!

Суфистицирани мисли на един объркан човек

съдия Бецова

Д'еба и геополитика се извъди наш Христо. Опрай съдебната система, сега явно търси ново поприще

яхта

Христо президент на фирма ли?

Атака

Христо Иванов да е кандидат за президент? Волен Сидеров такива "сухари" ги яде за закуска. Помните ли предложеният от И. Костов кандидат Неделчо Беронов?

Дедо Емо

Сложи Беронов ,Първанов и Плевнелиев на една снимка и виж кой има най добра визия да не говориме за акъл

ozzy

За съжаление Христо е на 100% прав. Народът - прост, Тиквата - умна. НеРеБето - дървен философ - измекяр на Цецо.

Адвокат със слаби нерви и малки възможности е гореизказващия се. Първият му премиер (от служебния кабинет) го критикува и обясни как едно е да искаш, ВТОРО е да можеш и ТРЕТО да стане, в това объркано изначало НС.

Петъчно политхайку: Форумните всичколози - долу! Демократичен контрол върху всички процеси в България! Силна ръка не е еквивалентно на простащина скъпи паникьосани обитатели на територията. Силна ръка е позиция и отстояване на идеи. Христо президент!

АнтиГЕРБ

След Жан Виденов ББ е най-вредният и бездарен български държавник, но само хронологично. По вредност и бездарност е на първо място.

А,Б,В, ГъЗъ на Гоце и Пикаещия в шадравани, и Кур за Нелия СПИНОВА!

А,Б,В, ГъЗъ на Гоце и Пикаещия в шадравани, и Кур за Нелия СПИНОВА!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

БОКО-БУДА Е КРЕМЪЛСКА ПУТКИНСКА ПОДЛОГА! ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!

БОКО-БУДА Е КРЕМЪЛСКА ПУТКИНСКА ПОДЛОГА! ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!

КаГеБе яко го ебе и го държи на каишка с компромати

Генадий Доколенко - Скоро будем ебать пидораса ХУЙЛО!

Смерть агрессора Капутина! Слава Украине!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ АРМИИ!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ АРМИИ!

СМЪРТ ЗА ПУТКИН И ПОДЛОГИТЕ МУ В БЪЛГАРИЯ!

СМЪРТ ЗА ПУТКИН И ПОДЛОГИТЕ МУ В ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ!

СМЪРТ ЗА ПУТКИН И ПОДЛОГИТЕ МУ В БЪЛГАРИЯ!

СМЪРТ ЗА ПУТКИН И ПОДЛОГИТЕ МУ В ЗАДУНАЙСКАТА ГУБЕРНИЯ!

Ulian

Кратка, точна, ясна статия. Прекрасен анализ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.