Моето уважение към него приключи, моето разочарование към него е изключително голямо! Всички видяха как се фабрикуват слухове и компромати.

Така коментира тази сутрин по Нова тв Румяна Бъчварова изказванията на Атанас Атанасов от ДСБ пред същата телевизия в петък.

АТАНАСОВ: СДВР Е НА НАРКОБОСОВЕТЕ, А ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР - НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ

Тогава бившият председател на комисията по вътрешна сигурност каза, че наркобосове пазят ръководството на СДВР, както и че Бойко Борисов търгува с постове, затова Валентин Златев назначил главсека на МВР Костов. Поантата му беше, че лично подал на Бъчварова сигнал срещу директора на столичната полиция Младен Маринов, но не последвало нищо.

Бих посъветвала министър-председателя да заведе дело, каза днес в отговор Бъчварова.

Срещу думите на Атанасов тя пък на свой ред разкри, че той не ѝ предал никакъв сериозен сигнал, а "клюка за личния живот на г-н Маринов".

Лична клюка - не беше свързана с това - заяви Бъчварова. - Как да коментирам човек, който твърди, че когато е станал инцидентът, аз и премиерът сме били вечерта в Слънчев бряг, близо до Бургас на някаква софра с Валентин Златев?!

Очевидно той се е фиксирал върху отделни личности и една от тях е г-н Златев. И разпространява откровени лъжи!

Тя попита водещия Виктор Николаев дали вярва на човек, който "казва, че сега в този момент сте някъде другаде".

МВР шефът се съгласи, че зад инцидента в Бургас стои тотално незачитане на държавата, на институциите и правовия ред.

ЧУДО В СЛЪНЧЕВ БРЯГ: МВР ОТКРИ ЦЕЛИ 170 Л АЛКОХОЛ МЕНТЕ И 0 НАРКОТИЦИ

Но вижте какво става по света, вижте какво става в Европа – има такава категория хора, които сами за себе си смятат, че им е позволено всичко. Нашата задача е да им покажем, че това не е така, обяви Бъчварова

Тя посочи, че за да има резултат от историята с Митьо Очите, първо трябва да бъде проведено много добро разследване.

Около тази група и около ситуацията в Слънчев бряг колегите са работили отдавна – имало е информация, но не е  имало достатъчно доказателства и основания те да бъдат задържани - призна тя за пръв път, че полицията е подозирала нещо. 

В последните дни се проверяват всички жалби, сигнали и дела, които има срещу тях, за да се анализира има ли пропуски, отговори Бъчварова на въпрос за "полицейски чадър".

Тя даде пример, че само преди 4 дни в Бургас има задържана група от 16 души – за натиск, лихварство и др., макар и несвързана с Димитър Желязков.