Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не му върви на бившия премиер Пламен Орешарски. Където и да се появи, неизбежно върху него пада тежката сянка на депутата и бизнесмен от ДПС Делян Пеевски.

В последно време експремиерът намери място в заглавията на медиите с констатациите си, че България навлиза в дългова спирала и че мега-гигаразрастването на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) се е случило по време на управлението на Бойко Борисов, както и със забавяне на усвояването на еврофондовете.

ОРЕШАРСКИ ЗА ЕВРОФОНДОВЕТЕ: АЗ ГИ ДОГОВОРИХ, БЛИЗНАШКИ И БОРИСОВ ГИ ПРОВАЛИХА

"Защо трябва да си го спомням? Този въпрос беше отчетен като политическа грешка. Решението беше на ръководителите на двете политически партии (БСП и ДПС). Премиерът е свободен в решенията си да ръководи Министерския съвет, а това беше политическо решение", отговори Орешарски на въпрос на водещата Мирослава Иванова в "Събуди се" по Нова тв. Тя му припомни, че на 14 юни стават 3 години от внасянето на предложение Пеевски да стане шеф на ДАНС, което доведе до вълна от протести. 

"Мисля, че на следващия или по-следващия ден обширно отговорих, че беше политическо решение", констатира експремиерът.

"Това ли е най-интересното от днешния ден? Не забелязах да отразихте годишнината от февруарските събития, казва Орешарски", видимо засегнат от темата, намеквайки за протестите, които свалиха кабинета "Борисов 1".

На въпрос за медийното и политическото влияние на Делян Пеевски, както и дали "Булгартабак" не върви по пътя на КТБ, Орешарски отново върна топката към Борисов:

"В кой мандат беше приватизиран "Булгартабак"? Аз заварих тази медийна мощ, защо мен питате? Има друг, който трябва да питате. Какво според вас трябваше да направя, когато съм заварил определено състояние на държавата?" 

Орешарски за пореден път декларира тезата си, че днешното увеличение на приходите в бюджета се дължи на мерки, взети през неговото управление. Както и това, че екипът му е изготвил новото споразумение с ЕС за еврофондовете в актуалния период.

ОРЕШАРСКИ: В НАЧАЛОТО НА ДЪЛГОВА СПИРАЛА СМЕ

"Ако това мнозинство много добре събираше приходи, защо не го направи в първия мандат", попита Орешарски.

"Първата мигрантска криза и вълна беше в моя мандат. Справихме се добре. Тогава се изгради оградата на най-уязвимата част и се създаде цялостна организация", казва той.

Отхвърляйки Пеевски в графата "Политически въпроси", за които не носи отговорност експремиерът заяви, че се опитва да получи критични въпроси за действия, които е предприел като министър-председател.

И отново беше питан за Пеевски.

- Я дайте един пример! Г-н Пеевски кога придоби медийната мощ? Моля, отговорете! Ами защо не питате г-н Борисов, запита водещата той.

- Ще го питам, когато дойде тук, отвърна му Иванова.

- Много ще ви бъда благодарен, каза Орешарски.

 

Ключови думи

Коментари

Радев

Орешарски е прав. Медийните подлоги се насират от страх, когато им гостува Тиквуня и не смеят да го питат за Пеевски. Добре, че беше момчето от Лондон. Иначе е неоспорим факт, че и Пеевски и Цветан Василев станаха най-силни именно по време на първия мандат на Кратуната.

анонимен

Забрави да пишеш за вината на Р.Кънев или остъпваш реда си на Аватар.Да не го пропуснете,че няма надница.

Прав е Орешарски и за КТБ и за дълговата спирала. Журналистити все едно и също дувчат но не смеят да попитат ББ за тези неща защото се страхуват от последиците. Сега и прокуратурата е впрегната да замете следите от КТБ защото ако дойде Цв. Василев и почне да говори с факти на някой ще му припари яко под задника.

Хванаха Прокопиев в мащабни далавери и пране на пари. Чрез поредица от офшорни компании, през които са минавали огромни суми, а мащабът е милиони евра, в крайна сметка е осъществил множество престъпления, започвайки от щети на миноритарни акционери в публични компании, данъчни престъпления, пране на пари, документни престъпления. Разкриването на схемата е станало възможно след международен обмен на информация от европейски регулатори

И по другите неща

Е прав Орешарски, ама тъпата П...а от телевизията бе инструктирана как да прани с голи гърди ТИКВАТА, как да не допуска тема,разговор и друго което противоречи на правата ГЕРБЕРСКА линия. "При мен всичко расте" . Всички други крадат, само моите министри и администрация са ангели. Покрай многото гадории на ГЕРБ ,това ще остави страшно "тежък белег". Подмяната на добро и зло.Политиката при ГЕРБ, няма нищо общо с "правенето на добри неща за обществото". Тя е устроена на принципа ...."след нас и потоп". Огромен дълг , обезлюдяващи територии, отчайващо здравеопазване , едва дишащо образование , измиращо население - богата върхушка със сметки по острови ! Орешарски има големи грехове , ала е нищо в сравнение с този КРАТУН и кражбите на едро! Просто единият е по културен ,за да командва "силово медиите". БУДА го прави редовно

Николов

Браво Орешарски, така трябваше да постъпваш винаги, когато Борисов за щяло и нещяло си избърсваше ръцете с теб. Вече няколко твои интервюта поставят много остри въпроси , но Борисов мълчи, не смее да се обади ,щото няма никакви аргументи срещу тях. И сега ще мълчи за Пеевски, защото истината е една. Не бива повече г-н Орешарски да мълчите, когато Борисов и компания прехвърлят своите грехове на вашия гръб. Отговаряйте с аргументи, спокойно, културно, както винаги сте го правили. Между вас и Борисов има огромна разлика в манталитет ,култура, етика, професионализъм, ерудиция. Читателите ще се сетят в чия полза е разликата.

Жалката Мирославка Иванова!

Много жалка и смешна беше днес "журналистката" от СИКаджийската НТ, Мирослава Иванова. Много! Тая нещастница, тая СИКаджийска слугиня и ГЕРБаджийска свиркаджийка, вместо да се мъчи, като свиня с тиква, да прави журналистика, да заминава за Банкя, докато не я е изпреварил някой друг хубавец като нея от българския журналистически слугинаж! Да полива там магнолиите, да чисти клозетите, по съвместителство може да прескочи и до боянските сараи, та и там да изрине фекалиите и ПИКнята на агент Сава, защото, нали те двамата с банкянската мутра са отколешни ортаци, аркадаши, заедно продадоха под масата в Банкя "Булгартабак" и заедно, но и с неоценимата помощ на супер престъпника Иван Искров и на пълдинската свиня Цацаров, фалираха КТБ! За да не си платят Дебелян и агент Сава кредитите от близо два милиарда! Така че, Мирославке, яхвай метлата и заминавай, а като бонус от твое жалко нищожестов, можеш да прекопаеш и тиквите на БОСТАНа! И той е орташки - БОСТАНджийските ратаи плащат членския си внос на СИКаджийско- сарайско-библиотекарския Синдикат!

Правителство на Сергей Станишев: министър-председател Сергей Станишев, заместник министър-председател, външни работи Ивайло Калфин, заместник министър-председател, образование и наука Даниел Вълчев, заместник министър-председател, държавна политика при бедствия и аварии Емел Етем Тошкова, финанси Пламен Орешарски ...

Дара

Дано след днешната излагация по Нова, при вечно кахърната Мира, сте разбрали защо Симеончо винаги е на запис, защо на Станишев най-мръсната пиарска агенция му урежда интерютата, защо Костов за 15 години не отговори на нито един въпрос за неговото управление, защо Орешарски заприлича на Уди Кълвача и защо Борисов ходи по студиата без написани отговори и даже без предварително зададени. Орешарски и Пеевски махнаха Анито и Вики от БТВ, което не им пречи на друг декор да се дървят на Борисов и злорадо да се подсмихват на всякакви простотии. Орешарски и Местан уволниха Лили Маринкова от Канал 3, което не й пречи да завлече пияния си задник при Славчо и да говори глупости. Между репресиран и алкохолизиран има много голяма разлика, Лиле! Не знам какъв е Борисов и с кого си говори нощем, но виждам, че откакто той е на власт Господ ни чува! Прав е Джеръм К.Джеръм, че случващото се прилича повече на отговор на молитва, отколкото отговор на въпрос. Интересно време настана!

Даричка, ако наистина мислиш това, пий още една биричка и лягай.

България ще я бъде само ако се управлява от ДСБ. Всичко останало е червени алчни маскари.

България ще я бъде само ако се управлява от Борисов! Всичко останало са червени алчни маскари, а най-червените и вързани с ДС, са маскирани като ДСБ!

лимпида.

може колкото си искате да трупате на гърба на Орешарски, но в едно не може да го обвините- че лъже. Така както лъже Борисов. Затова и аз ще кажа- за Пеевски питайте Борисов, питайте го как натрупа собственост, как натрупа връзки, как все по лесно растеше, как лоша дума той и вестниците не казваха за Борисов, как същите хвалиха Борисов. Питайте Борисов ЗАЩО и Пеевски и Василев израснаха в него време.

Споко бе, десебарчета. Знаем, че това ще е финансиста на "Най-новият български консерватизъм - от Петър Стоянов до Николай Бареков" /epicenter.bg/. Те тва е и "новото десно". :)

Универсалният: От 1997 до 2001 г. е заместник-министър на финансите в правителството с мандат на СДС и министър-председател Иван Костов. От 2002 до 2003 г. е заместник-председател на Националния изпълнителен съвет на СДС. Определен е за кандидат за кмет на София от СДС за местните избори през 2003 г., но по повод срещата му с бизнесмена Васил Божков избухва публичен скандал и кандидатурата му е снета. От 17 август 2005 г. е министър на финансите в кабинета на Тройната коалиция. През периода 2009—2013 г. е народен представител от гражданската квота на Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание. Министър председател на втората тройна от май 2013 до юли 2014. Обобщено - от 1993г. та и до днес Орешарски е емблема на синьо-червената мъгла.

Дж.Остен

Слушах интервюто и имам един въпрос към Орешарски, но мога да ви попитам и вас, които сте в този форум. Смятате ли за нормално един човек да твърди, че е бил премиер експерт, след като е бил зам.-министър на ОДС, зам.-председател на СДС при Надежда Михайлова и депутат от БСП? Орешарски твърди, че не се интересува от политика. Лъже ли?

Ели Попова

Очудвам се, защо изобщо правятинтервюта с тозинекадърен финансист и премиер. Няма по позорно управление от хрговото. 486 дни ългарината протестираще пред прозорците му, и той упорито не си подаде оставката, за да има време да срине държавата, Спряха Еврофондове, подпоиса на тъмносделката за Белене. Не може да се уптавдава нито с Станишев, нито с Местан за Пеевски. Е, той не е имал престава кой е Пеевски, и приема на доверие представеното му лице, подписава всичко което му предлагат двете партии, които са го издигнали Премиер, само и само да е на този пост. ЩО ЗА ЛИЧНА БЕЗОТГОВОРНОСТ. Те предлагат, а ти Орешарски подписваш назначението, така, че ТИ, ПОДПИСАЛИЯТ НОСИШ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ. На некадърника винаги друг му е виновен. Провали се тотално,и стана най жалкият и смешен Премиер, койрто сме имали,

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.