"Управлението може много лесно да се справи с проблема с престъпността, но не го прави, защото е заето да пази задните части на олигархията". С този извод завърши участието с по Нова телевизия бившият председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на ДСБ Атанас Атанасов. 

"Подразнен съм от поведението на Борисов, заприличал е на палячо", коментира той думите на премиера, че стрелбата в Слънчев бряг, при която бе убит един човек, а Митьо Очите бе тежко ранен, била битова свада.

ПАРКОМЯСТОТО СЕ ОКАЗА СТОЯНКА ЗА ТАКСИТАТА НА МИТЬО ОЧИТЕ

Според Атанасов МВР е било информирано предварително за срещата между двете групи.

"Известно е, че групировката на Митьо Очите е имала полицейски чадър. Полицията е разчитала той да установи контрол и да има спокойствие".

Атанасов съобщи още, че вечерта, когато стана стрелбата, премиерът Бойко Борисов е бил в Бургас и е бил информиран.

"Това е класически рекет, мафиотски натиск и сблъсък на две отделни групировки, които не зачитат властта. Тоталната слабост на службите на сигурност и на МВР доведе до това състояние", коментира Атанасов.

Зам.-председателят на ДСБ каза още, че "наркоразпространението пази шефа на СДВР". 

"Да сте чули в последните година-две в София да има сериозна акция срещу наркоразпространението. В София се продават всякакви видове наркотици, амфетамини, каквото искате, около училищата, около други заведения, и няма никаква реакция. Това е срастването на престъпния свят с властта".

Атанас Атанасов цитира данни, според които в последните 3 години СДВР е с най-лошите резултати в страната, а пък ръководството оставало. 

азпространението пази шефовете на софийската дирекция. Казвам ви го директно, да се знае. Това е много известно на всички служители на МВР".

Запитан дали може да докаже думите си, Атанасов сподели нещо, което нямал намерение да съобщава. 

"Преди една година, като председател на вътрешната комисия на лична среща с вътрешния министър й предоставих (на Румяна Бъчварова – б.р.) тежка компрометираща информация срещу директора на Столична дирекция на вътрешните работи. Аз лично й предоставих тази информация и знаете ли какъв беше резултатът: след един месец разбрах, че той е информиран".

Според Атанасов Румяна Бъчварова не е вътрешен министър, а Борисов управлява системата чрез кадрова търговия.

"Той задоволява интересите на определени силни играчи в обществено-политическия живот на страната и по този начин балансира. Например главният секретар на МВР Георги Костов, който напоследък се е превърнал в криминален коментатор, е назначение благодарение на добрата си връзка с Валентин Златев".