Карлос Контрера

Общинските съветници от ВМРО и "Атака" призоваха кмета на София Йорданка Фандъкова да забрани насрочения за 18 юни "София прайд". Председателят на групата Карлос Контрера прочете декларация, в която определи събитието като "сборище", което иска да наложи "хомосексуалността като норма на поведение".

Според общинарите мнозинството от гражданите не искало да им се натрапва "сексуалността и перверзността" и кметът трябва да забрани събитието по морални причини. Провеждането на събития като т.нар. София прайд било крайно неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка.

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството. Какво искат всъщност те? Искат еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки, искат хомосексуалността да бъде превърната в норма на поведение, едва ли не в задължителна норма на поведение. Това е обективният прочит на този парад и идеята за неговото провеждане", каза Контрера.

И добави, че самата Фандъкова е определяна като хомофоб, защото неотдавна подкрепила инициативата "Седмицата на брака".

"Ако кметът на София е хомофоб, за мен сигурно ще кажат, че ям деца на закуска и стрелям по гейове по улиците", каза Контрера.

Той се обърна за подкрепа и от своите колеги в общинския съвет, защото според него те са съгласни с мнението му.