Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Фирма, свързана с "напусналия" страната (според премиера Бойко Борисов) депутат от ДПС Делян Пеевски, купува най-голямата печатница за вестници в България, съобщи "Капитал".

Изданието посочва, че в събота във вестник "24 часа" е било публикувано кратко съобщение, че издателят му - контролираното от Венелина Гочева "Медийна група България холдинг", финализира сделката по продажба на "Печатница София", а промяната беше представена като "част от плана за преструктуриране на бизнеса и погасяване на данъчни задължения към държавата чрез продажба на активи".

На 1 юни в партидата на фирмата "Печатница София" ЕАД в търговския регистър е внесено заявление с договор от 20 май, където се вижда купувачът - фирмата "А. Е. Бест съксес сървисис България" ЕООД, собственост на едноименна кипърска офшорка. За управител е назначен 63-годишният машинен инженер Владимир Георгиев. Той е председател на борда на директорите на дружеството "Принт трейдинг" - собственик на печатницата "ИПК Родина 1" до летище София, която Ирена Кръстева и Делян Пеевски построиха с над 80 млн. лв. кредити от КТБ, разкрива още "Капитал".

Каква е цената на сделката не става ясно от представения пред Търговския регистър договор за прехвърляне на дяловете.

От имотния регистър се вижда, че на 19 май дружеството "А. Е. Бест съксес сървисис България" е купило от фирмата "168 часа" ЕООД (дъщерна на "Медийна група България холдинг") крилото на полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" в София, в което е разположена печатницата. В регистъра е записано, че материалният интерес на сделката е 2.5 млн. лв.

Според "Капитал" през октомври 2014 г. фирмата "Карано пропъртис", собственост на лихтенщайнско дружество (зад което се предполага, че стои Делян Пеевски), придоби полиграфическия комбинат отново от фирма на Венелина Гочева, след това го отдаде под наем на "Благоевград БТ", като накрая цигареното дружество го купи.

Новият собственик на "Печатница София" "А. Е. Бест съксес сървисис България" е собственост на регистрираната в Лимасол, Кипър, A.E. Best Success Services, което се притежава от друго кипърско дружество - CHM Trustee Services. В тази компания по 50% са на кипърските адвокати Антонис Михалидис и Кристиа Михалиду.

Управител на дружеството е Гергана Данова, която от 2011 г. е и изпълнителен директор на "Интерактив медиа сървисиз" (IMS) и "Бест съксес сървисис" (BSS Media Group) - в тези фирми са радио и телевизия The Voice и Magic, радиостанциите "Витоша" и "Веселина", както и вестник "Новинар". IMS разработва формати като телевизионна лотария, Call TV продукции и др. Развива дейността си на територията на България, Сърбия, Македония и Латвия. 

Според "Капитал" компанията IMS, управлявана от Гергана Данова, е смятана за близка до депутата от ДПС Делян Пеевски, за когото се счита, че контролира радиобизнеса на BSS и вестник "Новинар". Преки доказателства за това няма. Дружество е длъжник на КТБ, като към края на 2013 г. кредитът е бил 2.7 млн. лв.

Ключови думи

Коментари

Новият

Едно си баба знае, едно си баба бае!!! Стига с тази свиня Пеевски пълнили медиите!!! Само той ли е единственият крадец на едро и дребно??? А онзи "енергетик" виден с очилцата защо се скри като плъх след жътва???

Не е единствен,дели с власта

тука е така

Той Бойко пак незнае за това :-)Бати нещастниците,толкова е очевадно че Бойко си дели с Доган че няма на къде.

Дано и тиквиняците разберат колко си е отишъл мамин Делянчо.

hi hi

По стар Български обичай,някой ни излъга,че друг си тръгва...И така в шеги и закачки си минава живота.

Ела ме ритни

И какво като си е уж отишъл?Въпросът е какво е заграбил от българската държава безнаказано?Въпрос ,на който Бойко не може да даде смислен отговор.

Фатмак

Преатели, радвате ли се, че Пеевски вече не е фактор?

Цацар

И пак никой не пита с какви пари си пазарува маминото чедо?! Нали беше голо, само с един дебел г.з?!

ДА ЖИВЕЕ БСП ( Българската Серопозитивна Партия)! ДА ЖИВЕЕ ТОВАРИЩ ПУТКИН!

ДА ЖИВЕЕ БСП ( Българската Серопозитивна Партия)! ДА ЖИВЕЕ ТОВАРИЩ ПУТКИН!

Цецин Аватарчо къде си ? На мама лекето.

Хахааа

Ех, сега вече ми е много стабилно.

Боко така наплаши шишкото, че той по цял ден се насира от страх и затова му трябва печатница за вестници.С какво ще се бърше, искате да се възпали ли?

Николов

Аватарчо, ами сега!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.