Сценарист от Шоуто на Слави скъса снимката на президента Росен Плевнелиев в ефир. Гневът му бе предизвикан от решението на държавния глава да даде въпроси от референдума, иницииран от предаването, на Конституционния съд.

Плевнелиев поиска Конституционният съд да се произнесе по три от въпросите от националното допитване – за намаляване на броя на депутатите на 120 от 240, за повторното питане за въвеждане на дистанционно електронно гласуване (по което гражданите вече се произнесоха) и за прекия мажоритарен избор на регионални полицейски началници. От екипа на Слави Трифонов реагираха остро на новината преди около седмица – сценаристът Тошко Йорданов нападна президента, като обяви, че Плевнелиев не познава закона за референдумите, и го нарече „маша на престъпната политическа класа“.

В понеделник вечерта гневът в шоуто ескалира, когато Филип Станев показа портрета на държавния глава по време на диалог с водещия и със сценариста Тошко Йорданов и го разкъса на две, а след това смачка на топка хартията.

Сцената със скъсването напомни друга подобна отпреди 5 години с друг водещ, който се готвеше да влезе в политиката. Николай Бареков разкъса на две брой на вестник „Труд“

Слави Трифонов се опита да възрази на Филип Станев. В края на разговора Трифонов заяви, че искрено вярва, че утре (вторник -б.р.), когато конституционните съдии ще вземат решението си за референдума, те „преди да са съдии, ще са демократи и най-вече българи“.

Площад "Славейков"