Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима души са убити, а девет са ранени при престрелки между властите и ислямски екстремисти в град Актобе в Казахстан, предаде Нюз.Ру.

Две от жертвите и всички пострадали са военни.

Днес в града неизвестни лица ограбили няколко оръжейни магазина. По-късно от вътрешното министерство обявили, че нападателите са "привърженици на радикални нетрадиционни религиозни течения". Обявена била антитерористична операция.

Започнали престрелки. Убити били продавач в оръжеен магазин, офицер от армията и войник.

Войници се готвят за щурм.

Екстремистите нападнали и намираща се наблизо казарма. Загинали са девет военнослужещи. Плъзнали слухове, че нападателите са взели и заложници, твърди сайтът Today.Kz. Новината обаче не е потвърдена засега от други източници.

Жителите на Актобе били помолени да не излизат на улицата. Молбите били предадени по мобилното приложение WhatsApp.

Също по непотвърдени сведения пострадалите са вероятно десетки. Извънредно на работа били повикани лекарите във всички местни болници.

Полицията отцепила едновременно три големи района на града.

Актобе, който по времето на СССР се наричаше Актюбинск, е с население 400 000 души и е един от най-големите градове в Казахстан.

Ключови думи

Коментари

Иван

Алах май наистина е акбар, щом толкова го кефят убийствата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.