Депутатът от ДПС Делян Пеевски е продал на дубайската си офшорка собствеността в три от фирмите, дялове от които наскоро му прехвърли неговата майка Ирина Кръстева, показва подадена от него декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Става дума за фирмите "НСН инвестмънт", "Био уотър" и "Био уотър инвестмънтс".

Според справка в Търговския регистър, "НСН инвестмънт" става едноличен собственик на "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт". А от своя страна "НСН инвестмънт" става собственост на дубайската фирма "Интръст Лимитед", която е регистрирана в свободна зона Аджман. Директор на дружеството е лицето Танвеер Мохамед Асгар Шакх.

Фирмата е регистрирана на 23 ноември 2015 г. Нейният капитал е 10 000 дирхама, разпределени в 10 000 акции. От представените в Търговския регистър документи не става ясно кой е собственикът на капитала ѝ.

През ноември м.г. Пеевски декларира, че е собственик на компанията "Интръст Лимитед", без да огласява данни за това къде е регистрирана тя и какъв е предметът ѝ на дейност. Към момента той не е обявявал продажбата ѝ.

Депутатът от ДПС явно инкорпорира бизнеса си в Дубай. Само преди ден сайтът "Биволъ" написа, че свързвана с него фирма за млечни продукти продава в местните супермаркети сирене и кашкавал.

БИВОЛЪ: ПЕЕВСКИ ИЗНАСЯ КАШКАВАЛ В ДУБАЙ

"НСН Инвестмънт" придоби сградата на бТВ и е собственик на 50% от веригата за битова техника и електроника "Техномаркет България". "Био уотър" и "Био уотър инвестмънт" не развиват дейност.

Пеевски е собственик и на "Балканска медийна компания", която е издател на вестници като "Телеграф" и "Уикенд".

ИРЕНА КРЪСТЕВА ДАРИЛА ДЯЛОВЕ ОТ 3 ФИРМИ НА ПЕЕВСКИ