Американският актьор Джони Деп получи днес ограничителна заповед от съда, след като съпругата му Амбър Хърд, с която се развеждат, се появи насинена в съда, съобщи в. "Дейли Телеграф".

Тя предава в съда в Лос Анджелис снимка, на която синините по лицето й са още по-сериозни. Хърд заявила, че е била бита от мъжа си, при това не за пръв път, и че се страхува да не бъде наранена отново. Заповед срещу Деп да не стъпва на повече от 100 ярда (90 м) от Хърд била издадена моментално.

"По време на цялата ни връзка Джони упражняваше физическо и вербално насилие над мен", заявила тя пред съда. "Живея в страх, че ще се прибере без да предупреди, за да ме тероризира, физически и емоционално."

Деп имал крайно избухлив нрав, което според Хърд е заради злоупотребата му с различни вещества. Тя иска от него издръжка, вероятно в размер между 15 и 40 милиона долара. Богатството на актьора възлиза на около 400 млн. долара.

Самият той обяви твърденията й за "фантазия", а говорителят му твърди, че те са обида за истинските жертви на домашно насилие.

Според таблоидите Деп дори я замерил с телефона си, а след това й предложил пари, за да не говори за инцидента. Тя обаче подала молба за развод.

Както при много други холивудски двойки, връзката между Деп и Хърд не продължи дълго - двамата се ожениха през февруари миналата година.