Тази вечер от 21:45 часа е финалът на Шампионската лига между "Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) - последният голям мач в европейския клубен футбол този сезон. Този сблъсък ще сложи край, а след това, както се казва в старото клише, всички погледи ще бъдат насочени към европейското във Франция.

Арена на битката е стадион "Сан Сиро" в Милано.

Винаги ненаситният за титли и купи "Реал" има 10 шампионски купи на Европа и протяга ръце към 11-ата. Начело със Зинедин Зидан, който е печелил трофея като футболист на "Лос меренгес". В последните дни стана ясно, че Кристиано Роналдо ще играе на обезболяващи инжекции. И че на моменти чувства болки, след като напоследък получи няколко травми, последната от които на тренировка.

"Атлетико" не е ликувал в отличието, има два изгубени финала. Преди две години двата тима играха на финал в Лисабон и "дюшекчиите" се виждаха на трона, когато в добавеното време Серхио Рамос изравни с глава - 1:1. В продълженията "Реал" подчини съперника си за 4:1 и прегърна Десатата.

Ричърд Гиър показва умения пред Серхио Рамос.

Много повече се говори за "Реал", отколкото за "Атлетико" и по думите на треньора на "червено-белите" Диего Симеоне, това е добре. От друга страна колосът на световния футбол е свикнал с напрежението, вниманието и очакванията. На последната тренировка снощи със Серхио Рамос и компания порита холивудската звезда Ричърд Гиър. Той се оказа фен на "Реал".

Ако играчите на Зидан спечелят тази вечер, те ще приберат по 600 000 евро - независимо кой колко е играл, твърди в. "Марка". За сравнение, премията преди 2 години е била 400 000 евро "на калпак". Бонусите за "Атлетико" не са обявени.

Очаквайте подробности и снимки от мача.