Момчетата от рокгрупата „Maroon 5” са поредните музиканти, които бойкотират щата Северна Каролина и отмениха концерта си там. Причината е все същата - действащ антигей закон, съобщи БГНЕС.

„Това беше трудно решение за нас като група. Не искаме да наказваме нашите фенове в Северна Каролина като не свирим за тях, но в крайна сметка се стига до това да направим това, което според нас е морално правилно”, гласи съобщение на сайта на групата, цитирано от „Билборд”, с което се отменят два концерта в градове в щата.

Адам Ливайн и компания се присъединяват към нарастващия списък с музиканти, включващ Брус Спрингстийн, „Пърл Джем”, Брайън Адамс и Ник Джонас, които отказаха концертните си ангажименти в Северна Каролина.

Хомофобският закон, станал причина за масовия протест, бе приет по-рано тази година и гласи, че гражданите са задължени да ползват обществените тоалетни, съответстващи на пола в сертификата им за раждане.

В резултат неотдавна и транссексуалната вокалистка на групата „Against Me!” Лора Джейн Грейс реши, вместо да бойкотира щата, да превърне концерта си там в протест и показно изгори сертификата си за раждане на сцената.