Съпредседателят на Патриотичния Фронт Красимир Каракачанов и живеещият в Швейцария Димитър Иванов се скараха жестоко днес в ефира на бТВ заради отхвърленото вето на президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс.

„В чужбина адресна регистрация няма. В Турция има 350 000 – 400 000 души с български паспорти. Само че по-голямата част от тези хора не говорят български език и имат двойно гражданство. На изборите през 2014 г. 51 процента от подадените гласове в чужбина са подадени извън Турция. Останалите 49% идват от гласовете в Турция”, заяви Каракачанов.

„В Лондон, Берлин и Париж е основният проблем, но той може да бъде поправен”, допълни депутатът.

В ефир от Швейцария се включи живеещият там Димитър Иванов. Той обвини Каракачанов, че е агент на ДС.

„Няма да слушам глупости. Този ли човек ще ми обяснява какво е закон и какво не е закон? Цялата тази групичка, която вие пускате редовно, е една групичка, която играе с „Протестна мрежа“., каза Каракачанов.

И продължи:

„От един и същи център ви набутват едни тезички, които вие повтаряте като папагали. Това не е дебат.“

Каракачанов предлага да има до 35 секции за всяка една държава по света, извън консулствата и посолствата. Според него трябва да бъде намалена бройката на хората, които могат да помолят да бъде открита такава секция – от 100 на 60 души.

На въпрос колко души са гласували на последните избори за Патриотичния фронт в Македония съоснователят отвърна, че са получили около 2000 гласа.