Повече от 30 хиляди билети са продадеди за финала за Купата на България между "Монтана" и ЦСКА на 24 мач от 20:00 часа на стадион "Васил Левски", съобщи Професионалната футболна лига (ПФЛ).

В продажба все още са единични бройки за сектор "А" - от върнати заявки. Изчерпани са местата за "В" и "Г". "Б" ще остане полупразен, там ще бъдат настанени предимно фенове на "Монтана". 

35 хиляди души се очакват на националния стадион във вторник вечерта. Това ще е рекорд за финал за националната купа през XXI век.

Ако "Монтана" спечели, ще играе в Лига Европа през лятото. Тимът води битка за оцеляване в "А" група, като същевременно е подал документи и за новата елитна дивизия. Наставникът на монтанци Емил Велев е последният треньор, направил "Левски" шампион. Срещу неговите отбори ЦСКА играе доста трудно.

В случай, че "червените" вдигнат трофея, те няма да гастролират в Европа, тъй като имат наказание от УЕФА за 2 участия. При това положение четвъртият в "А" група ще спечели квота за втория по сила евротурнир. Не финалиста за Купата - правилото бе променено преди 2 години.