Неизвестни в казашки униформи нападнаха днес руския опозиционер Алексей Навални и хора от основания от него Фонд за борба с корупцията (ФБК).

Това съобщи самият Навални, цитиран от Нюз.Ру.

Инцидентът станал на летището в град Анапа.

Според Навални нападателите били около 30 души. Един от пострадалите трябвало да бъде откаран в болница.

"Налетяха, без да ни дадат възможност да си свалим раниците. Повалиха ни. Биха и мъжете, и жените. А полицията не помогна", написа Навални в туитър. И разпространи снимки от нападението.

Той разпространи и снимка на пострадалия Артьом Торчински - журналист от опозиционния телевизионен канал "Дъжд". Според прессулжабата на ФБК полицията се намесила, когато Торчински паднал на земята, а нападателите започнали да го ритат.

Групата поискала от администрацията на летището записи от охранителните камери. Всички обаче точно тогава спешно трябвало да обядват. От аерогаарата дори нямали време да приемат и писмени заявления от пострадалите.

Навални често бива задържан от властите. Той твърди, че това става поради разследванията за корупция срещу руския елит, извършван от неговия ФБК. Фондът уличи редица висши ръководители, че си купили скъпи имоти, несъответстващи на доходите им като държавни служители.