Разбираемо е, че английската кралица Елизабет II харесва конните залагания. Във всички игри малко хора биха могли да играят безмилостно срещу нея, но конете не знаят на кого е заложила.

Очевадна е и радостта й, когато спечелва ваучер за 50 британски лири след като конят й, Барбърс Шоп, печели конното състезание "Tattersalls & RoR", разказва британският в. "Гардиън". Като се има предвид, че сметката за храна на домакинството й е средно 25 000 паунда на седмица, ваучерът едва ли ще й помогне особено, но е нещо.

Всички британски медии показаха снимки на радостта на кралицата от победата:

Малко вероятно е обаче да може да го ползва - той е на веригата супермаркети "Теско", които не са в списъка одобрени от кралското семейство търговци. Кои са те е определено със закон, и кралицата не консумира продукти от други компании, освен когато е на посещение в чужбина - когато самата тя е гост.

На това конно състезание обаче е била домакин - то се провежда на земите край замъка Уиндзор, най-старата кралска резиденция, и е 4-дневно събитие, част от празнуванията по повод 90-тия й рожден ден. Състезанието обаче било сериозно засегнато от лошото време.

Кралското семейство се издържа от специален грант от суверена - британските граждани, който за 2014-2015 г е 37,9 милиона паунда, или около 47 млн. евро. Кралицата има и свои лични приходи от личните си инвестиции. Според "Съндей таймс" тя притежава около 340 млн. паунда.