Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Зачестиха откровените манипулации с това, че Бойко Борисов се готви да стане президент. Това е откровена партенка, пусната от хора, които искат да го изолират от политическото уравнение на страната, особено в съчетание с "новината", че Цветанов щял да стане премиер.

Ако някой иска да срине ГЕРБ, то това е най-прекия път. Това е външен сценарий, вероятно с помощ отвътре в неговата партия.

Първо, Борисов трудно ще се съгласи да излезе в запас от реалната политика, като стане "почетен", и да замени реалната власт на премиера с парадната на президент. Вариантът Ердоган в България няма да сработи. Колкото и да се "ядосва", сметките на президентското уравнение за него не излизат. 

Второ, говоренето по темата само усилва напрежението и несигурността - което е и целта на пускащите тези слухове. Те искат или да го извадят от уравнението на бъдещите преговори за президентска кандидатура от страна на ГЕРБ, или да го направят по-сговорчив към офертите на Кой? За кръга Цветанов и особено за Кой? вариантът, при който Борисов подкрепи Плевнелиев или друг като него за президент, е истински кошмар. Затова му търсят зоните на податливост или уязвимост -  суетност,  заплаха или интерес.

Трето, ако си представим, че той хипотетично приеме да участва в изборите, това пряко води до избори през есента, защото няма вариант, при който с излизане на единствения, който може да държи кабинета заедно, да стане възможен нов кабинет без него в този парламент. От това по-пряка дестабилизация на държавата - здраве му кажи. 

Четвърто, замисълът "Бойко - президент" не е толкова сложен - ако се съгласи да участва, той трябва да мине през кампания, а в тези пехливански времена с фокус върху личността му шансовете да бъде дисредитиран са много високи. Мантрата, че победата му е сигурна, не издържа дори бегъл поглед. Само си представете как медийния пейзаж ще бъде залят от обвинения, че е избягал от отговорност, че е напуснал "потъващ" кораб и още безкрайни интерпретации на тази тема.

Истинският въпрос към него сега е какво прави, като остава на власт - защото очевидно при сегашния режим и тенденции няма да издържи до края на мандата или ако издържи, ще влезне в избори с убийствена сметка.

Трябва му рестарт, но изглежда не е готов да води битки на много фронтове едновременно. От което се възползват противниците му. 

България отдавна влезе в геополитическа и индуцирана от националния стопански и политически цикъл турбулентна зона, което предполага решителност и ясни действия от хората начело на властта.

Което е по-скоро пожелание, отколкото очакване.

Ключови думи

Коментари

Лаборант Ваню

Другарят Василев, както другаря Бедров е вече открит Боконист. Всичката бивша агентура като един последва Едвин Сугарев. За какви ли постове си правят устата?

Василев, дефинирай "кръга Цветанов". Без интриги не можете да живеете, ей!

Благодарете се, че подобриха съотношението лъжа/истина. По една интрижка - ще мижаме. :)

Няма интрига

Кръгът е ясен.Бивши комунисти и бивши милиционери, които владеят парламента.Разлома е по линията проевропейско правителство на Борисов и ретроградно мнозинство на Цветанов.Избора е ваш.

и-ис-тин-ски кош-мар в тур-бу-лен-ция-та

Радев

Василев е от софт-лизачите на Кратуната.

Ето го Ильо идва с парцала да маже, след излагацията на Раданчо за издигането на Плевнелиев. Ама като е дежурен, защо и с....детска лейка!

Верно било, че има простотии на степен Z!

Лаборант Ваню

Хората се смеят на Сашо-11, а младите патрЕоти, които обичат да пълзят около бивши доносници (по Николайчо Слатински) мажат минуси.

"ДСБ призова Плевнелиев да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат" е със същия заряд и напълно съответства на прийомите на старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов

Николов

Мисля, че в целия добър анализ има само един съществен пропуск- не е посочена дългата ръка на Москва, която е автор на тия партенки. Как може Василев да е пропуснал тоя факт???

Бойко Цветанов

Милиционер и пожарникар начело на страна от ЕС...Обидно е!България се срамува,Европа-трижди!НАРОДЕ????

Персенк

Илиян Василев вече не може да живее без всеки ден да не напише поне по една статия. Това е някаква печатна логорея. А 70% от доводите са изключително условни, обтекаеми и манипулативни.

жалки

Авторът е любимец на руските тролове.Те даже не четат за какво иде реч,а си декларират опорните точки сякаш друг ще ги изпревари.Парите са важни и конкуренцията е силна.

Лаборант Ваню

Какви са тия "руски тролове", дет ги сънуваш, бе, жалкий? Тук хората се смеем на бившия доносник, дето се е обърнал като фурнаджийска лопата и от немит руски е минал на рязан американски, защото е забавно да гледаме после фонтаните от вашите плюнки.

Ne Trol ti si Murzilka

@ Лаборант Ваню е трол на ръдан кенефчофф.

Хахаха, прави са костококите, Ваньо Костов не прощава на комунистите, браво!

Анти трол

Понякога си мисля, че има абонирани за ВАсилев тролове. В повечето случаи дори не четат какво пише. Вярвам му защото познава отблизо и изкъсо прийомите на Москва и на местните и юнаци. И го мразят - не случайно го забраниха там, но като гледам не го обичат и тук - напоследък не го канят в медиите. Но го чета с удоволствие

Сашо Единайсет

Абонирано за мен е онлайн вестничето Зет. Те чинно и срещу малки суми преписват каквото изакам в блога. А че познавам "прийомите" на Москва е ясно, все пак от тях съм се учил. Много съм врял и кипял в тия работи, а ако може сега да взема някоя държавна поръчка за консултиране на шистовия газ и да я отработя с политически статии, ще съм най-доволен. Щото дясното си е дясно, ама сиренцето е с парички.

Лаборант първо правило на лабораторията да си пием редовно хапчетата. Сигурно си някой дребен партиец или комлексар.

Майтап

Този Василев ще докара критиците му до шизофрения - сутрин бил с Боко, след обед бил против Боко. Изобщо все кусур дирят - милите тролчета

Петков

Борисов ще се кандидатира за президент. За това говори ВАсилев за интригите на Първанов.

Първанов

Петков действа без мое разрешение - аз се разбирам с Борисов

Брей, стана страшно. Не смееш да отвориш сайте, да пуснеш телевизор или радио. Все предатели говорят, все интриги плетат. Нормално само бира може да си отвориш - ако имаш

Хомо интриганс

Мисля, си че хората освен през интриги не могат да общуват. Толкова дълго са живели в ненормалност

Поука

Да бе мирно сидело /във власт/ не било интрига създало - Поука към Първанов и Петков

Развеселен

"Ако някой иска да срине ГЕРБ, то това е най-прекия път. Това е външен сценарий, вероятно с помощ отвътре в неговата партия." НяКОЙ. Решил е д-р Доган, че му е омръзнало от ГЕРБ и така ще стане. Бойко президент, Цвъко премиер с подкрепата на ДПС. Така му омръзна от Станишев, така му омръзна и от царя. В такава държава живеем, каквото каже агата от Сарая, така става. Аферим, машалла, умно момче се оказа Меди, всинца ни измами.

Разбира се, че е партенка. Борисов никога няма да иска да стане президент. Той иска власт, а не декор. Без него ГЕРБ е заминал - колкото и да се пъчи Цветанов, че има партия. Без Борисов партията е нищо.

Без него ,освен ГЕРБ,ще си заминат и всички накацали в кацата с меда.

Говорит Москва

говоренето по темата само усилва напрежението и несигурността - което е и целта на пускащите тези слухове. Те искат или да го извадят от уравнението на бъдещите преговори за президентска кандидатура от страна на ГЕРБ, или да го направят по-сговорчив към офертите на

Бойко не се отказал от това да подкрепи Плевнелиев за втори мандат - за да може да играе доброто ченге и разумния в диалога с Москва.

Запознат

Бойко може и да не е но Цветанов отдавна е и ше го постави пред свършен факт

ДА НЕ МЕ ИЗНЕРВЯТ ,ЧЕ ЩЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ.ТОВА НЕ Е ИЗМИСЛИЦА .А ПОСЛЕ КАЗВА ,ЧЕ СЕ Е ПОШЕГУВАЛ.С ТОВА ПЛАШИ ГАРГИТЕ.И КОЛКО Е СИГУРЕН ,ЩЕ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ.ЗАЩОТО ЗНАЕ КАК ДА КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ.НА ПРИНЦИПА НА ХВЪРКОВАТА ЧЕТА И РАЗНИ ПОТАЙНИ НАЧИНИ КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ НА ЦИГАНИТЕ.ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИ ПРОТОКОЛИ,КОНТРОЛИРАН ВОТ И МАНИПУЛАЦИИ.ТОВА СА ИЗБОРИТЕ НА ГЕРБ.

Съгласен с автора - Борисов няма да замени премиерската власт с президентската. Малко му е, той е чел Винету - иска вожд

Petyo9

Бойко Борисов вече няма полезен ход. Накъдето мръдне - прас по кокалчетата. На тази неподвижност обаче той самият е намерил синоним - "стабилност".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.