Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За Хитлер всичко е казано. Изненадващо неговият духовен събрат Сталин излезе сух. По различни данни той е заповядал ликвидирането на 9 до 22 милиона души, повечето съветски граждани. На тях не е посветен нито един ден на памет. На 23 май по-скоро незабележимо в Европа ще бъдат почетени жертвите на сталинизма и националсоциализма.

И точно сега в Русия, в град Липецк, беше открит нов бюст на Сталин. Като масов убиец трябва да си го заслужил. Избиваш милиони, а десетилетия по-късно ти издигат паметници. Видно е какво е да си спечелил война. Всичко е наред, щом като масов убиец печелиш войните си.

Британският автор Робърт Харис написа романа си „Отечество”, в основата на който е идеята, че нацистите са спечелили войната. Според Харис има две суперсили – Германия и САЩ. Нацистите успешно са прикривали избиването на евреите. Никой вече не говори по темата. Тази версия е реалистична.

Сталин унищожи селското средно съсловие, 600 000 избити. За да наложат колективизацията, комунистите целенасочено оставиха 14,5 милиона души да измрат от глад. Първо измряха децата. 3,5 милиона украинци се споминаха в нищета. Няма памет за този геноцид.

Аз съм благодарен, че Хитлер загуби войната и не ми се налага да живея в нацистка страна. Но аз съм и благодарен, че Съветският съюз не беше единственият победител във Втората световна война. При единствен победител Сталин днес цяла Европа щеше да е лагер за принудителен труд.

Съветската армия донесе свободата за оцелелите в концентрационните лагери, след това тези лагери бяха напълнени с нови затворници, много от които бяха невинни, мнозина измряха.

Краят на Хитлер беше освобождение. След това в окупираната от Съветите Европа започна изграждането на нова потисническа система.

Странни са ритуалите ни по повод Деня на победата. Приехме лозунгите на ГДР, които се коренят в сталинизма. Съветският съюз ни е освободил, сразил е Хитлер. Вечно сме благодарни на СССР.

Историците твърдят, че отслабената заради Сталиновите убийства Червена армия през 1942 г. е била в състояние да воюва успешно единствено благодарение на военна помощ от САЩ.

Че днес Германия е свободна страна, преди всичко дължим на факта, че САЩ спечелиха Студената война, а не Съветският съюз. Ако беше станало обратното, то и до днес в Берлин щеше да има военни паради, развети знамена и един фюрер, на който никой не би бил в състояние да противоречи, без да рикува.

----

* Харалд Мартенщайн е известен германски журналист. Препечатваме коментара му от в. “Тагесшпигел”.

Ключови думи

Коментари

Николов

Ако е вярно предположението ми, като чета фамилията на автора ,че има еврейски корен, ако не беше Сталин, в Европа нямаше да остане жив нито един евреин. И тогава подобни мисли едва ли щяха да видят бял свят!

борис

ако не бяха сащ може би николов щеше да е сега в някой колхоз където изглежда му е мястото

до николов

Комунизино Николов! Какво значение има националността на жертвите? Защото, комунизино Николов, най-свирепият изверг в историята на човечеството - военнопрестъпникът и кръволок - Сталин, е унищожил повече от 30 милиона свои съграждани! Плюс 27 милиона жертви във войната, стават 57 милиона, нали? Как ти се вижда това, комунизино Николов!? А повече от половината жертви в така наречената Отечествена война, не са дадени на фронта, а в тила. Както и от пълната некадърност и чудовищни, престъпни грешки на съветското командване по време на първите месеци от войната, начело на което е бил фатмакът и военнопрестъпник - полуграмотният простак Жуков! Само в първите две седмици след нападението над СССР, комунизино Николов, Червената армия губи повече от 600 000 воюващи, попаднали в плен, много от тях и напълно доброволно, 3 500 военни самолети, още толкова танкове, муниции и прочее. Грандиозна, чудоавищна катастрофа, каквато историята не помни! И това, по вина на военнопрестъпниците и изроди - Сталин и Жуков. По вина на Жуков е допусната и блокадата на Ленинград, която е можело да бъде избегната! Да, комунизино Николов, авторът е много прав! Защото, победените се оказаха народите на източна Европа и на Съветския съюз, останали под комунистическия ботуш на най-големия изверг в световната военна история - Сталин! Впрочем, комунизино Николов, той, извергът Сталин яко беше подпукал и евреите в Съветския съюз и много от тях успя да ликвидира, ами, добре, че Берия го уби, та останалите се спасиха.

В ерата на интернет не е хубаво да се лъже. Лъжата бързо изплува. Военните доставки от САЩ придобиват по-сериозен обем едва през 1943 година. До този момент основно са доставяни консерви. Руснаците са се шегували че американските консерви са вкусни но с тях не можеш да стреляш. Русия никога не е отричала значението на тези доставки но те не са били в обем който да повлияе на военните действия. Останалите твърдения на автора също са така манипулативни ако не са плод на дълбоко заблуждение породено от изкривени исторически факти. Сталин както и Хитлер имат своите последователи и докато съзнателно ги правят по-лоши от колкото са били тези сатрапи няма да изгубят симпатизантите си. Прословутият Гладомор има съвсем различни корени от тези които изтъква Мартенщайн и няма нищо общо с геноцид или някаква разправа. Арманд Хамър е бил свидетел на тези събития и потвърждава че не са били умишлени. Житото което той е подарил на Русия за гладуващите е попаднало при тях. Хамар по онова време е бил там и сам се е убедил как се е използвало житото. Подтисничеството като всичко но този свят също се развива и е разнообразно. За съжаление е така. Колко е свободна страна Германия и как САЩ са дарили страната му със свобода съветвам Харалд Мартенщайн да потърси информация за един много известен документ - kancler akte.

Тема за размисъл

Списък на доставките за СССР по договора „Заем-наем”: летателни апарати – 22 150 танкове – 12 700 джипове и автомобили с повишена проходимост – 51 503 камиони – 375 883 трактори – 8 071 автоматични оръжия – 131 633 пушки – 8 218 пистолети – 12 997 динамит – 31 933 тона барут – 127 000 т тротил – 123 150 т детонатори – 903 000 локомотиви – 1 981 товарни вагони – 11 155 товарни кораби – 90 кораби за борба с подводници – 105 корабни двигатели – 7 784 радиолокатори – 445 торпеда – 197 хранителни припаси – 4 478 000 т обзавеждане на сгради – за 10,9 млн. долара машини и обзавеждане на промишлени предприятия – за 1,078 965 млрд. дол. цветни метали – 802 000 т нефтени продукти – 2 670 000 т химикали – 842 000 т памук – 106 893 т кожа – 49 860 т автомобилни гуми – 3 786 000 военни обуща – 15 417 000 чифта одеяла – 1 541 590 спирт – 331 066 л (!)

SRQBoyboy

Галдомор е част от геноцида, а цитираният Арманд Хамър е поледният източник на когото може да се има доверие. Малко повече прочит е необходим, за да се научат специалните връзки на Хамър с тайните служби на Кремъл. Сталин в много отношения е по-голям сатрап от Хитлер, защото за разлика от Адолф, който не е избивал германци, Йосиф Джугашвили е погубил милиони (свои) руснаци и представители на другите малицинства в Съветския съюз.

екс

Пише се "Кanzlerakte" неграмотно човече, и е пълна глупост ...

Лаборант Ваню

Охо, полкът на неграмотните резуноиди вече се е отбелязал с маса глупости и това без дори да гледаме фантастичните числа в статията, преписани направо от съчиненията на грантаджиите-постперестройчици на Елцин. "Кръволокът Сталин е унищожил повече от 30 милиона свои съграждани" - смеем ли да запитаме за източници за тази интересна оценка?

SRQBoyboy

Неграмотен си ти. Статията дори е много мека, защото цифрите на избитите от сатрапа Джугашвили са много по-големи. Руснаците избегват да разкрият колко от загиналите по време на Втората световна война солдати са били убити от своите, а не от хитлеристите. Водката и куршумите в гърба са били най-сериозния "стимул" за вдигане на войниците в атака срещу германските танкове и бункери. Жалко е, че интернет се превърна в опитно поле за бездарни и полуграмотни тролове като този Лаборант Ваню.

Ей, неграмотник, Сталин изби 80 на сто от офицерския състав на съветската армия, да не говорим за загиналите от глад и мизерия. Джугашвили е в пъти по-жесток от Хитлер.

Тема за размисъл

Понеже продължават да се пишат глупости за "решаващата роля" на ленд-лийза, полезно е да се напомни какви са мащабите на съветското военно производство през ВСВ спрямо доставките от Запад. За да не задръстваме темата с излишен материал, да разгледаме танковете, които са безспорно най-важната бойна единица през ВСВ. И така, по категории: Леки танкове и бронирани машини: 29,770. Средни танкове и бронирани машини: 62,424. Тежки танкове: 13,831. Общо: 96,125. Общо доставени от ленд-лийза: 12,700. Наистина "решаваща" роля.

SRQBoyboy

"Историците" на империята на злото тълкуваха фактите , както бе угодно на тоталитарната идеология. Жалко е, че и днес, толкова години след войната, се намират хора да оспорват факта, че лендлиза даде живителна глътка въздух на търпящата тежки загуби руската военна машина, след началото на германския блицкриг. Ако се вадят цифри извън контекста, това е стъкмизъм, който съяо бе лябим на съветските идеолози.

tania kostowa

И вие смятате, че цифрите, които цитират съветските историци са истина? Не ставайте смешни! И в тези танкови цифри не включвате горивата, храните, медикаментите, автомобилите и разни други "дребни и незначителни" неща, нужни за победния ход на една армия! Прав е авторът - ДОБРЕ, ЧЕ РУЗНАЦИТЕ НЕ БЯХА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В ТАЗИ ВОЙНА, КОЯТО ЗАПОЧНАХА ЗАЕДНО С ХИТЛЕР!

nato

О да, съветската "индустрия" е произвела неизброим брой танкове! Даже в София през 1944 руснаците са влезли, качени на съветски танкове, има даже "снимка" от това събитие... (Само дето снимката е фалшифицирана, и в оригинала войниците са качени на АМЕРИКАНСКИ ДЖИП.)

Развеселен

страхотен материал

даката

държавите победителки не се скапват и разпадат.стана така,че победените япония и германия са проспериращи държави а уж победителки като ссср вече не съществуват.скоро и остатъкът от ссср,русия няма да съществува като сегашната държава.тя е в процес на разпад.

начо

лоьловци,и децата знаят че русия си отива и е бита карта.вашите шефове държат парите в долари евро франкове а не в рубли и децата и внуците са им на запад.

н.младенов

за сталин план минимум е бил европа.за това той отказва да приеме парада на победата.още тогава е разбрал че истинския победител е сащ

Тема за размисъл

Ударени с неоспорими факти, необразованите русофоби са в шок и се опитват да рационализират невежеството си и опорните си точки с ругатни, отричане на реалността и произвеждане на свободни съчинения. Числата, които се цитират от историческата наука са тези, които са представени в предишния ми коментар. Свободни сте да я опровергаете и да покажете друга статистика за произведеното оръжие от СССР по време на ВСВ. Заповядайте.

Тема за размисъл

"И в тези танкови цифри не включвате горивата, храните, медикаментите, автомобилите и разни други "дребни и незначителни" неща, нужни за победния ход на една армия!" ... драга Костова, понеже сте толкова сладко русичка, ще Ви отговоря отделно. Разбира се, че мога лесно да включа целия набор от ЧИСЛА за военното производство на СССР, данни има достатъчно да Ви зарина, но това не е необходимо. Броят на танковете е представителен за всичко останало. Стоките по ленд-лийза, предоставени на СССР не достигат и 10% от произведеното от СССР. Ако не бяхте толкова руса, щяхте да се сетите защо и сама, те са доставяни на с корабни конвои от Щатите и са жестоко преследвани от немската подводна флота. Ленд-лийзът действително е бил израз на подкрепа на Щатите и е бил в помощ на СССР, но обективно ролята му не само не е "решаваща", а дори не е много значителна. Четете научна литература, не вярвайте на глупостите, които вашето неграмотно обкръжение си съчинява за ВСВ. Иначе току виж сте почнали да отричате и изтреблението на евреите.

71

Каква е ролята на ленд-лиза могат да разберат само хора, които четат числа, а не пропагандни материали от идеологическите отдели на КПСС/БКП. Началото на Сталиновата пропаганда срещу ленд-лиза стартира в началото на 1944. Като отговор на нечестната пропаганда излиза и книгата на отговарящия за американските военни доставки Едуард Стетиниус. Защо бащата на народите започва да плюе ленг-лиза едва през 1944? Защото се нуждае от него тогава, когато е изправен до стената. От собствен опит знам, че копмунистическите агитатори са неграмотни, никога не се интересуват от сравнителни числа, а повтарят като папагали зададените им лозунги от партъийни глупаци. На глупака, който е написал за танковете по ленд-лиз мога да му посоча таблицата на тяхната доставка. Както и спомените на съветски танкисти, воювали в тези танкове. А за негово успокоение мога да му кажа, че Т-34 е най-хубавият среден танк през ВСВ! Но най-унщожителната критика срещу съветската пропаганда срещу ленд-лиза са спомените на летеца (три пъти Герой на СССР) Покришкин, който воюва на американския Аерокобра. И не само той язди американския въздушен кон, а и цялото негово подразделение. Което отказва да замени Аерокобра с който и да е съветски самолет. Четете нерграмотни партийци, четете!

За да предепазя партийната комунистическа паплач от непремерени приказки, ги предупреждавам, че разполагам с точните количества високооктаново гориво, предоставено по ленд-лиз на съветските летци, с количеството високооктаново гориво, необходимо на съветските самолети да осъществяват едночасов боен полет, сравнено с производството на съветски бензин в началото на войната и други подобни подробности, като например американски доставки на дуралуминий, електролитна мед и так далее стратегически суровини за военната промишленост, загубени като съветски източници от 22 юни до средата на 1943 г.

71

Партийният деятел "лаборант Ваню", съвсем обикновено за партийните тъпанари, наново е сгафил по отношение на времето. Първият том на въпросната книга с документи е издаден през 1999 г. Любимият вожд на Ванката е Путин. Каква е неговата биография - През 1998 г. Путин е назначен за директор на Федералната служба за сигурност на Русия, наследникът на КГБ. През март 1999 г. става и секретар на Съвета за сигурност на Русия, а през август 1999- министър-председател. От декември същата година изпълнява длъжността на президент. През 2000 г. е избран за държавен глава, а през 2004 г. е преизбран за втори мандат. А сега да проследим кога е издаден вторият том на въпросния сборник, който е накарал „лаборант Ваню” да побеснее – през 2002 г. И през 2002 Путин е президент! Какъв Елцин те преследва в сънищата ти бре, Ванка??

Лаборант Ваню

Гущерчето 71, вместо да извади и да сподели с нас тайните и никому неизвестни "данни" за лендлиза, с които "разполага", бега по тъчлинията и говори глупости. Кога е издаден първият том защо криеш, другарю манипулатор? 1999-та. Какво означава това? Че решението за издаване и финансиране е било взето преди това. Когда? Много лесно се вижда като разтворим томчето, щот там има номерче такое, решение за финансиране № 98-01-16190. Ога, панятна. Кой управляваше Россиюшката през далечната 1998-а? Путин? Нот риъли, тогава в Масква имаше един наместник на американския президент, който раздаваше заповедите. Мога да продължа да обяснявам на малоумника каква беше политическата обстановка в Русия през 2002-а, когато е издаден втория том, как Путин започна да проявява твърдост в характера чак след като цените на нафтата се вдигнаха след 2004-та, но е безмислено. Очевидно е, че другарят знае достатъчно и че е просто обикновен козяков лъжльо. А кой лъже - на въже.

архивар

Гнусни Ванка с танка мога да го бия с факти за войната месец и половина.С факти крити от СА цели 50 год. още един месец,за лъжите,които тиражират КГБ още един месец.Няма да ти стигне живота да асимелираш фактите за които така мечтаеш,отиди си от света с отворени очи.

Лаборант Ваню

Арихварка, отбелязвам само, че въпреки заклинанията на цялото ви воинство, нито вие, нито гражданинът 71 сте приложили безценните документи, с които се плашите и с нищо не сте опровергали числата, изложени от форумните участници по-долу в дискусията. Числа, които ясно показват незначителната роля на ленд-лиза за Победата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.