Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вече и децата знаят, че сме свидетели на поредния пик в дестабилизационните усилия на Кремъл и неговите проксита у нас. Но предупреждавам, да не надценяваме, още по-малко да не митологизираме възможностите на Русия да определя развитието ни - тя просто използва язвите и несвършената работа от българските политици и управници, за да развие устойчиви зони на уязвимост и да ги превърне в канали за влияние.

Диверсифицирайте енергийните източници, свийте зоните на корупционни въздействие и с изненада ще установите, че сте имунизирани срещу руския империализъм, без да се лишавате от богатството на контактите с руската култура и изкуство, с европейските руснаци. 

Лесна плячка

Не търсете зад всяка политическа акция "дългата ръка на Москва" - това би било параноя. Докато сме свръхфиксирани върху намесата отвън, създаваме погрешни самовнушения, че ТE са всемогъщи и вездесъщи, а ние безсилни. 

Така ставаме лесна плячка. Често за мнозина така е по-удобно. И ни служи, за да оправдаваме собствената си посредственост и нерешителност.

Истината е, че Москва или Анкара не биха съществували на наша почва, без удобна приемна и хранителна среда, без прослойката от политически и стопански посредници, използващи руските или турските канали за вътрешен натиск и бизнес изгоди, чрез които получават привилегирован достъп до публичния ресурс и поръчки, или без външните ни проблеми.

КОГАТО ПЪРВАНОВ ИЗВАДИ ОТНОВО ПУШКАТА

Обяснението защо леви, националисти и олигарси, проводници на външни влияния, се активизираха до краен предел е, че те се борят за своето оцеляване като фактор в българската политика или бизнес. От една страна вътрешните им източници пресъхнаха по обективни причини - дойните крави или издъхнаха, или контролът на държавата и на европейските институции се засили. От друга - евросредствата по-трудно се крадат, банките също затягат контрола върху необезпечените или "политически" кредити. Накратко, пари няма. Няма и да има.

Затова са принудени все повече да правят пътеки до Москва и до Анкара, за да си осигурят външни спасителни финансови инжекции.

Но Москва има все по-малко пари, а перспективата да станем енергийно независими и да пренасочим парите си към други доставчици привежда в паника както руските висши разпределители (по-малко остава за тях), така и местните посредници.

#КОЙ и външният му ментор не се плашат толкова от отдалечената във времето и несигурна като възможност перспектива за собствен добив на нефт и газ - в най-добрия случай 8-10 години, а от реалната възможност в България да влязат друг нефт и газ - от Близкия изток, от Каспийския регион, от глобалния пазар на втечнен природен газ. 

Защото заедно с енергийния монопол на Москва, изчезва и политическият.

Стрес тест за достоверност

Колкото по-малък става ресурсът за въздействие върху България, толкова по жестока става конкуренцията между политици и бизнес у нас за руските политически инвестиции. Толкова по-готови ще бъдат проруските среди в България да прекрачват границата на нормалността и да се ангажират в по-радикални и агресивни действия за дестабилизация - политическа, икономическа и обществена. От ресурс за позитивното развитие на страната, те се превръщат в устойчив пасив на общественото ни развитие.

За тези сили битката за президентското място е стрес тест за достоверност - часът на истината, чрез който трябва да се докажат като заслужаващи вниманието и инвестициите на Кремъл.

Колкото повече са задълбочава пропастта между Русия и Запада, толкова по-видима и дълбока ще бъде браздата между българските политици и бизнесмени, които разчитат на Европа, на пазарната икономика и на демокрацията, и онези, които разчитат на свързания с Русия местен олигархичен модел.

ОРЪЖИЕТО НА ПУТИН ЗА СДОБРЯВАНЕ СЪС ЗАПАДА

И тук стои въпросът как да се противодейства. Защото очевидно ресурсът, който може да бъде мобилизиран срещу евроатлантическата ориентацията на България не е само и единствено руски, а по-скоро мобилизиран на местно ниво, включително чрез офшорни сметки, контролирани от българските политически олигарси.

Изграждат се неформални и формални мрежи за влияние и натиск, извън демократичните процеси и процедури, включително "спящи" клетки на политическия радикализъм, често свързани с организираната престъпност. Те са основен ресурс за дестабилизацията на страната, вероятно по-деструктивен и по-реален, отколкото опасността от ислямския радикализъм. 

"Спящи" клетки

Сега на дневен ред е ескалацията на напрежението между българи и роми, между българи и турци, битката срещу модернизацията на армията, реформите в съдебната система, битката срещу Трансатлантическото споразумение за инвестиции и партньорство, тоталната дискредитация на българския президент и на всеки кандидат от центъра и дясно.

Първото лекарството е повече информация, повече факти и прецизни анализи на ситуацията, защото няма сила, която може да манипулира информирания човек. 

Второто са реформите. Ако, вместо да имитира или плахо да опитва реформи, правителството се радикализира, осъзнавайки, че компромисите вляво и с ДПС, единствено му вредят, то само ще спечели. Защото ще изземе инициативата и ще определя дневния ред.

Трето, това е форсиране на битката срещу корупцията, защото така ще бъде блокирана значителна част от ресурсите за дестабилизация от формалните и неформални мрежи за влияние. При това не кокошкарските акции срещу "малката" корупция, а отварянето на истински фронт срещу гранд корупцията - там където се чертаят плановете и разпределят ресурсите на #КОЙ. 

Истинска битка по всички фронтове ще спечели не само популярност на всяко правителството, не само ще го стабилизира, но и ще му отвори коридор а проведе непопулярни реформи. 

Да, такъв план е трудно да се осъществи при тази прокуратора, тези следствени органи, този ДАНС и тези медии. Но цялата представа за солидност и солидарност на #КОЙ ще се изпари при първите случаи на реална битка срещу корумпираните на върха, особено, ако е системна и засегне едновременно повече хора.

Нека си вярват

Често приятели и партньори ме заливат с противоположни аргументи, че при тези контролирани медии трудно може да се истината да стигне до хората. 

Тук имам новина, която вероятно не е новина. #КОЙ си мисли, че може да контролира каналите за комуникация и влияние чрез медиите. Не го разубеждайвайте, нека си вярва. Социалните мрежи все повече изместват големите електронни медии като среда и канали за влияние и те не могат да се контролират толкова лесно. Да, има тролове, има хакерски атаки, има фалшиви "герои" - но твърдя, че всяка почтена теза днес може да намери път към сърцата и умовете на хората, дори и когато пътят през електронните медии е затворен.

Нека продължават да си контролират телевизионните канали, сутрешните блокове, публицистичните предавания. Нека един друг се уверяват, че така контролират съзнанието на хората. Нека.

Казвам това защото пред очите ни през последните няколко месеца спряха предавания, уволниха журналисти, измениха формати, снеха карикатуристи, а други реализират медийни политически проекти и хората остават с впечатление, че са безсилни и нямат шанс.

"СЛАВА НА СССР", ИЛИ КАК ДА ИЗЛЪЖЕШ МЕДИИТЕ

Истината е, че най-слабото място на модела #КОЙ е, че той е безнадеждно остарял, а не се вижда път към неговата модернизация. Както Путин в Русия не може да модернизира своята икономика и модел на управление, така и българските му аналози не могат да намерят път, по който от олигарси да се превърнат в конкурентни на западните предприемачи, или от политически брокери да станат модерни политически лидери.

От една страна, това са предопределени граници на политическата им генетика, от друга, дори малкото хора с модерно мислене сред тях, с времето се обездвижват и се вливат в фригидния мейнстрийм.

Най-добрата защита на българската демокрация е в битката срещу корупцията и прокарването на реформите. Те са гаранцията за успеха и благоденствието ни като нация.

----

* Материалът на Илиян Василев е написан специално за Клуб Z. Подзаглавието е на редакцията.

Ключови думи

Коментари

Пипе

Ку-Ку

реформист

Точно така - удари ги по корупцията и с реформи и им гледай сеира на големите стратези Първанов и Петков.

Avatar

А Пърдан де си го пропущил? Нито Гоцю, ни Петков имаха необезпечени кредити в КТБ, нямаха и влогове на партията си там, за разлика от Пърдан! Нито един от двамата не беше оличен в купуване на гласове, за разлика от Пърдан!

Радан Кънев 1 час · Демонстрация на "новата линия" на ‪#‎БСП‬: яростна съпротива срещу Закона за електронната идентификация. Едно от малкото 100% смислени предложения на правителството. Не знам защо се драматизира изборът на др. Нинова. Всичко си е същото. Новата линия на БСП винаги си е старата им линия - противопоставяне на всеки опит за развитие към модерно общество и администрация.

Avatar

А, ето, че си призна Пърдан, че Нинова му е другарка. Че даже и другарица....

оптимист

Право в 10-ката.Да знаят,че шараните свършиха.

Първанов със сигурност играе за Гранд При от Москва, но сметките му ще се окажат грешни. Не вярвам и толкова гладко да стане обединението с БСП, дори си мисля, че Нинова няма да може да наложи Първанов и негови решения лесно.

Хайде на бас, че на Кой? не му пука.

Avatar

А кой е "Кой?"? Да видим дали му пука де. Или още не сте питали Асенча Генуф и Пърдан?

А кой е "Кой?"? Да видим дали му пука де. Или още не сте питали Асенча Генуф и Пърдан?

Как хубаво го е казал Илиян Василев!Вервайте си!!!!!!

КОИ дестабилизира

Президентът Росен Плевнелиев изрази готовност да състави нов служебен кабинет, съобщиха от администрацията на държавния глава.

Тоя смотаняк отворко се вживява накрая да забърка нови каши.

Г-н Борисов, медиите не са там, за да Ви е комфортно! Борисов държи лекция на репортерите какво да го питат (видео) Г-н премиер, нека да си поговорим по повод Вашето държане с медиите. Тъй като аз не съм представител на нито една медия в България и съм американски журналист (учил журналистика в САЩ, работил за американски медии и бил собственик на такава в САЩ) няма как да ме обвините, че някой ми дава „опорни точки“ в България. Нека да Ви кажа едно нещо, за да Ви предпазя от бъдещи грешки, докато все още сте някакъв фактор в българската политика: Медиите в демократичните общества са отделна власт – те не служат на никого, а когато прокарват някакви конкретни идеи – леви, десни, либерални, консервативни, религиозни, и т.н. – те официално го обявяват в „предмета си на дейност“ така че всички да знаят кой стои зад тях, кой е собственикът и откъде идва финансирането им. Това официално се афишира пред публиката. Може би никой от Вашите пиари или съветници не ви е казал, че държането ви с журналистите е отвратително, но приемете от мен един безплатен съвет – НИКОЙ политик в западна демократична държава не би си позволил да се държи с журналисти както вие си позволявате! А ако би посмял, би бил принуден веднага да си подаде оставката. Медиите не са там, за да Ви е комфортно! (освен, разбира се, придворните, които ползвате за лични гримьори). Но нека да не говорим за тях. Говорим за малкото качествени журналисти в България, които въпреки всички пречки, се опитват да държат сметка на политици и на Вас включително. Това им е работа! Те не са Ви клакьори, те не са там, за да ви е приятно. Напротив! Те са там, за да Ви изпотяват и за да ви държат сметка. Те са посредникът между гражданите и Вас – политическата класа—която години наред показва много слаби резултати по държавност, върховенство на закона и защита на изконните демократични ценности. Вашата роля не е да нравоучителствате какви въпроси да Ви се задават, Вашата роля не е да им се карате. Вие имате само два избора – първи - да им отговорите и втори - да не им отговоряте на въпросите – с всички произтичащи от това последствия. Не е Ваша работа да им се бъркате в работата! Нито е Ваша работа да им казвате какво трябва да Ви питат. С широко отворени очи и зяпнала уста Ви слушах речитатива в село Ябланово към журналиста задал въпрос за Изборния кодекс и искам да Ви уверя, че възрастта на кметовете в региона или асфалтираните пътища до село Ябланово нямат абсолютно НИКАКВО значение за бъдещето на нацията на фона на недемократичните закони, които се приемат в парламента, зад които заставате и Вие и Вашата партия. Изборният закон в България е най-горещата новина в страната в момента. Той е и във фокуса на международната преса. От това как е направен, зависи дали в България ще има честни избори и дали на всички граждани ще им бъдат гарантирани конституционните им права. Въпросът на журналиста към Вас беше повече от резонен. А държането Ви с пресата беше скандално, достойно само за политици от едни Задунайски губерни (и тук не говоря за Румъния). Дали Ви харесват медиите или не, Вие сте длъжен да се съобразявате с тях, защото Вие, както и всички останали политици в България, сте просто един временен наемен работник. Нито повече нито по-малко. Избийте си от главата всякакви мании за величие, за недосегаемост, за привилигированост или специалност. Вие сте временен служител на народа. И може да бъдете сигурен, че ако продължавате с арогантното си поведение спрямо журналистите, ще дойде момент, в който те ще почнат да напускат демонстративно пресконференции и интервюта с Вас и това моментално ще лъсне в световните медии и после ще се чудите какви опорни точки да измисляте пред евро-атлантическите си партньори. И запомнете, светът не се върти около Вас, а се върти около суверена, чието продължително присъствие на жълтите павета през последните години съвсем не е случайно.

В България медиите се занимават с подривни, агентурни и други не съвместими с журналистическата професия дейности! Така че в България се гледа с добро око на всеки който успее да ги завре в кучи гъз

Avatar

На тирадата и особено на нравоучителния тон - 113-то място! След Замбия! Журналисти били, ха-ха-ха-ха. Слугинаж неграмотен на олигархията, никакви журналисти не сте!

Гоце

Първанов е в КОЙ- вижте запетайката на Й-това е той.

Оттеглянето на АБВ от правителството не е някаква незначителна политическа акция и заедно с конгреса показва до къде стига дългата ръка на Москва.

Нора

Това са приказки за наивни хора! Тук става дума за пореден план на БЪЛГАРСКАТА олигархия, която знае, че парите от ЕС приключват след няколко години, а заемът, който този парламент разреши на Бойко да изтегли вече е изтеглен в голямата си част (12 милирда вече са изтеглени) и то само за първата година и половина година управление на ГЕРБ! А щеше да бъде теглен през целия мандат. Ето - там е разковничето, защото нето само ГЕРБ имат олигарси, и БСП има такива, а Бойко дава ОСНОВНО на своите хора и фирми. Колкото до Първанов - ами той и Бойко са много близки от самото начало на светкавичната кариера на генерала и твърде отдавна двамата се опитват да го играят Путин и Медведев. Само, че Първанов най-неочаквано го шунтираха от БСП (НЕ ГО ИЗБАРАХА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ) и той реши да напусне, та това обърка схемата. Но сега, ако Нинова го допусне ще следва нов, неочакван за нея епизод от сериала. Така, че да внимава.

Има много удачни изрази - примерно Калфин, който се влива във фригидния мейнстрийм на Първанов. Било момчето готино и разчупено, но се свързал с Първанов и приключил като самостоятелна стойност.

BG

Проблемът на Първановци е, че няма как да си легитимират заграбеното. Спомнете си с каква мъка синът на Гоце "легитимира" хотела си: това все още е възможно поради пълно бездействие на Прокуратурата. Но един ден тя ще стане като румънската и въпросът откъде синковецът на Първанов има парите ще увисне със страшна сила. Това е причината вече четвърт век да се влачим по черва по европейския път, а именно, страхът на властимащите от раждането на нормалната държава. Докато са на власт и докато могат винаги ще поставят пръти в каруцата на България.

дестилатор на ракия

BG , радвам се че мислиш така. Успех !

висок

Та само от Руската църква наградата на Гоце е 1 млн$. Награден е доста отдавна, сега същата награда и 1 млн$ получи и патриарха ни!

Колинда

Действително Кой? се гърчи - прав е автора "всяка почтена теза днес може да намери път към сърцата и умовете на хората, дори и когато пътят през електронните медии е затворен.

До BG

Напълно съгласен само да го натиснат като хората по тази тема и е приключил.

Познахме-новия партньор на Боко

Волен Сидеров: Дойдох да ви размахам един златен пръст 14:49 | 11 май 2016 | 0 коментара "Дойдох тук, за да ви се помотая в краката, да ви размахам един златен пръст, за да ви дойде акълът в главата. (...)В последно време отсъствах за малко и какво се случва - малко да отсъствам и започвате да се карате и да бутате управлението. Недейте така, това са безсмислени действия".

Пролет

Калфин заложи на голяма риба - президент. Да, губи министерски пост, но това за него е малко. Но няма шанс да стане президент.

АТАКА+ ГЕРБ = любов!

Като гледам как трескаво са се спуснали да контролират медиите, никак не е сигурно, че те не са ключът към властта или поне така изглежда

Анти Илиян Василев

Като се сетя от миналата година, че и от преди това, колко скандали с подслушване и следене се случиха с главна роля на едни отвъд океана, малко нагло, прозрачно и тъпичко е да говориш отново за Кремълска пропаганда, след като няма какво друго умно да кажеш!

Че то битката срещу правителството я поведе Радан Кънев! Останалите си дременха в парламента. Значи ли това, че ДСБ е КОЙ?

Фатмак

Щом агентурата на КДС пее, значи е точно обратното.

Секретният сътрудник" на ДС Георги Първанов-"Гоце" да не се е върнал в службите. Раздава го нещо като "оперативен работник" вече. Оставя Михо Михов като председател на Комисията по отбрана в НС и Кирил Цочев като заместник в Комисията по енергетика. Защо?

#КОЙчо, не лъжи за залежите. Това по повод фактите и прецизните анализи. Обаче ако битката срещу корупцията е Куневият закон, той със сигурност не те плаши - чакаш го с нетърпение. Поздрави, Щайн-някой-си

http://www.politika.bg/article?id=45142

Илиян Драганов Василев е роден на 7 юли 1956 г. в София. Произхожда от семейство на служещи. Баща му е инженер, член на БКП от 1947 г. Бил е на задгранична работа дълги години като ръководител строежи в Сирия и Либия. Награждаван е с правителствени награди. Майка му е работила като икономист в Министерството на строежите. Илиян Василев е активен член на ДКМС от 1970 г. и още в гимназията е взел активно участие в комсомолския живот, поради което е бил избиран за член на Дружественото бюро на ДКМС. След време ще стане и член на казионното БЗНС - нещо, което е съгласувал с ПГУ-ДС, както пише в личното му дело неговият вербовчик ст. л-т Христо Христов. Агент Сашо завършва 114-а гимназия с преподаване на английски език. Отбива военната си служба в НШЗО и в поделение в град Харманли. От 1976 г. е студент във ВИИ „Карл Маркс”, специалност „Международни отношения”. В института продължава неговата активна комсомолска дейност. Избиран е за член на Дружествения комитет на ДКМС, където е отговарял за учебно-възпитателната работа на комсомолците. Илиян Василев привлича вниманието на наводчиците от ДС още като студент през 1978 г., за което свидетелства запазена справка на Държавна сигурност. От 1981 г. той вече е на работа в отдел „Международни връзки” на Постоянното присъствие на БЗНС, направление „Най-развити капиталистически страни”. Справка на ДС от 1985 г. сочи, че великият „русофоб” Илиян Василев е имал контакти и с РУ-ГЩ.

Така

С РУ на ГЩ може.

фатмак, агентурата не пее - тя пише!

АБВ.. КГБ....ДС

Около Гоце са все ченгета-катаджията "генерал" Гумен Миланов,бившия прокурор и възпитаник на Магнаурската школа Разбойко Найденов,"генерал" Григоров от гранични войски,едно бивше филибелийско ченге-иначе родом от Етрополе-и той "генерал"-Петров,плевенското пиянище,иначе даскал по математика,но не му се работи по специалността- Гумен Петков,отделно-цяла сюрия бивши овенни,агенти,посредници,които се увъртат все около кацата с мед и около газопроводи и нефтопроводи,белким паднат копейки от Москва и пр.руски друзья.Сигурно България е на първо място по брой на генерали на глава от населението и на първо място по брой бедняци пак на глава от населението.И всичко това-като последица от "дружбата с великия Съветски съюз" и скъпата газ,която бедният народец плаща.

Фатмак

Сашко-11 е добре законспириран путински агент. С дебилни конспиративни пасквили за Русия приспива здравословната параноя сред здравите евро-атлантически сили, за да може злият Путин да ги хване по долни гащи. Хахахаха.

Малко е спорна тезата с медиите. Това, че не са единствени, не означава, че не са водещите канали за управление на общественото съзнание. Но от друга страна хората в мрежите са активната част и могат да упражняват натиск извън електоралната им тежест

Много добър анализ и полезен. Не виждам обаче потенциал за рестарт на кабинета на Борисов. Заради него самия

Минаващ

Нещата се изясняват -потече ГАЗ и то руски. След елиминирането на ПЕЕВСКИ, вече е ясно кой ще короняса Путин в проблемния в началото на годината ОВЕРГАЗ.В Лукойл нещата са ясни и спокойни. Естествено, че новия газов цар ще е от кръга Първанов, една дълга битка, още от големия шлем. Сашко Дончев ще издуха супата много скоро. А коментарът на г-н Василев е пределно точен и ясен, че в Русия не се плашат толкова от отдалечената във времето и несигурна като възможност перспектива за собствен добив на нефт и газ - в най-добрия случай 8-10 години, а от реалната възможност в България да влязат друг нефт и газ - от Близкия изток, от Каспийския регион, от глобалния пазар на втечнен природен газ. За това след полета до Москва на частния самолет на В. Златев, отново др. Първанов извади пушката.

дестилатор на ракия

Минаващ=трол от групата на горните тролове.

Олигарсите ни конкуренти на западните предприемачи? Никога няма как да стане. Погледнете Шарлопов - той е "гуруто" на хотелския мениджмънт у нас и да имаме нещо значимо в сферата. Обслужване, стандарти? Като не може да направи име чрез бизнес го прави чрез ТВ формати.

Полезната стратегия

Независимо от изнесените във форума "компроматни" биографични данни за автора, анализът му е правдоподобен и полезен. Да, ГЕРБ, подобно на почти всички останали партии, е продукт на задкулисното статукво. Затова се заиграва с него, но не може да му се отрече качеството на Бойко Борисов, че той както никой друг умее го употребява инструментариума на статуквото за целите на своята партия. Въпросът е какви са тия цели. Досегашното му поведение показва, че той защитава добре външнополитическите и външноикономически интереси на България без амбиция да променя вътрешнополитическото статукво. Все пак, под натиска отвън на ЕС и отвътре на ДСБ, той, макар и с видима неохота, е принуден да прави известни реформаторски стъпки. Така че при съществуващата вътрешнополитическа реалност, очевидно това е единственият полезен ход. Ето защо, ползотворната стратегия трябва да бъде: Запазвайки партньорските си взаимоотношения с ГЕРБ и в РБ, ДСБ е призвана да им оказва непрестанен натиск за възможно по-дълбоко и необратимо реформиране на статуквото.

Сашо-3,14

Поради каква точно причина едно екс-ченге плюе по бившите си другаре? В случая Сашо-11 с/у Гоце. Обикновенно става така когато някой нещо не е взел или не е разбрал в началото, че ще вземе по-малко от колкото му се иска. Другата причина е това просто да е сценка. И в двата случая е жалко. Този е жалък. Както са жалки всички други лапачи, като него. От друга страна всеки път е забавано да гледа човек как жалките костококи бранят бившите ченга на онлайн амбразурите. Дори този червей Сашко-11 е донякъде симпатичен на фона на класическия костокок-реститут. Както каза лидера им днес (за ДСБ) " нас ПО-ТРУДНО ще ни купят" ... колко по-трудно? с 50стотинки по-скъпо може би. жалки, нещастни отрепки

Продуктивната стратегия

Независимо от изнесените във форума "компроматни" биографични данни за автора, анализът му е правдоподобен и полезен. Да, ГЕРБ, подобно на почти всички останали партии, е продукт на задкулисното статукво. Затова се заиграва с него, но не може да му се отрече качеството на Бойко Борисов, че той както никой друг умее да употребява неговия инструментариум за целите на своята партия. Въпросът е какви са тия цели ? Досегашното поведение на Борисов показва, че той защитава добре външнополитическите и външноикономически интереси на България без амбицията да променя вътрешнополитическото статукво. Все пак, под натиска отвън на ЕС и отвътре на ДСБ, той, макар и с видима неохота, е принуден да прави известни реформаторски стъпки. Така че при съществуващата политическа реалност, очевидно това е единственият полезен ход за България. Ето защо, продуктивната стратегия би трябвало да бъде: Запазвайки партньорските си взаимоотношения с ГЕРБ и вътре в РБ, ДСБ е призвана да им оказва непрестанен натиск за възможно по-дълбоко и необратимо реформиране на статуквото.

Сашо-3,14

Какъв анализ е това? Гнидите от бандата на енергийните сексперти зави на умряло след краха на идеята за проучване на възможността за добив на шистов газ тук. Дори от южен поток не ги заболя толкова. Просто лапачите се разделиха на 2 отбора едните лапаха американки пениси, другите руски. Първо се прецакаха шИстаците, после техните господари развалиха рахатлъка на другите. И едните и другите са шЕстаци. Този нефелен екс-комсомолец просто не може да го преживее.

Нора

Толкова са нищожни реформаторските отстъпки на Борисов, че изобщо не си заслужават усилието на ДСБ, тъй-като стана пределно ясно, че още две години управление на ГЕРБ ще ни унищожи като народ. Колко още заеми и грандиозни кражби заметени под килима може според вас да понесене този обезкръвен народ?! Колко още Деляндобревци може да изхрани?! ГЕРБ ни управляват вече 5 пълни години и освен "усвояване" от свои хора на европейски средства, друго не са направили за държавата. Е да, няколко наистина необходими за страната и народа ПРЕСКЪПО заплатени и изключително лошо изпълнени строителни обекти - друго няма. И няма да има! Така, че да си пропилеем още две и половина години от своя живот за горните мероприятия изобщо не си заслужава, мисля аз. За това - най-добре е да вървим на избори. Стига са ни плашили с Русия, с Турция, с опасността от мигрантски вълни, заради които ни трябвала стабилност. Само, че стабилността е необходима на живите хора. А ние повечето сме пътници вече - кой към чужбина, кой към Оня свят, прекарвайки дните си в тъга, че децата ни няма къде да се върнат.

дестилатор на ракия

Продуктивна стратегия=правя се , че не съм трол.

Вуйчо

Имам чувството,че всички бивши ченгета са станали соросоиди.

Нора

ЦИТАТ: "Да, такъв план е трудно да се осъществи при тази прокуратора, тези следствени органи, този ДАНС и тези медии." И ОЩЕ: "Казвам това защото пред очите ни през последните няколко месеца спряха предавания, уволниха журналисти, измениха формати, снеха карикатуристи, а други реализират медийни политически проекти и хората остават с впечатление, че са безсилни и нямат шанс. А АЗ ДА ПОПИТАМ: - Кой назначи ръководството на ДАНС? - Защо ГЕРБ не подкрепиха истинската промяна в Конституцията, с която се отнемаше мнозинството на хората на Цацаров да влияе върху съдебната власт? - КОЙ управлява медиите, които вече по-вече от 4 години осигуряват невероятен конфорт на ГЕРБ и лично на тяхния партиен ръководител? И като си отговорите на горните въпроси сами ще се убедите, че плашенето с намесата на Русия и незнам още кой, във вътрешните работи на страната си е поредния блъф, да не кажа ТРИК за подкарване на недоволните овце към кошарата на когото трябва! Това вече е прекалено! Разочарована съм този път от Илиян Василев. Изглежда и той като Москов не познава електората на ДСБ и на РБ в голямата си част. Това не са лапни шараните на ПФ!

дестилатор на ракия

Нора=трол.

Фатмак

Ето едно точно попадение на троловете на КДС: "анализът му е правдоподобен". "Анализът" на Сашо-11 сигурно е "правдоподобен" за тези, които имат предварителна нагласа кълват на противоречащи си глупости. За такова "правдоподобие" един смешен американски коментатор, Стивън Колбер, измисли даже специална дума, truthiness, нещо, което на подготвения за него ум прилича на "истина", въпреки, че е евтина и очевидна манипулация. Въпросът, който трябва да си зададе будния ум, който копае над тия писаници е, какви са фактите в тях? Първата теза е, че наблюдаваме "пик в дестабилизационните усилия на Кремъл". Тя обаче веднага е самооборена - "Не търсете зад всяка политическа акция "дългата ръка на Москва" - това би било параноя". Е, последно, наблюдаваме усилия на Кремъл или не баш? Слугинчето на Петър Танчев не казва. Веднага следва втората тезичка, за "петата колона": "проруските среди в България да прекрачват границата на нормалността и да се ангажират в по-радикални и агресивни действия за дестабилизация - политическа, икономическа и обществена". Какви доказателства се представят за съществуването им и участието им в текущата правителствена криза? Никакви, подобно на Бедров, Сашо-11 тегли локуми, с надеждата, че ще цъфнат именно в култивираната от "десните" медии параноя. Най-после, Сашко-11 пуска тезата, която му е близка до сърцето: "да работим за диверсификация на енергията". Т.е. нека той да "работи", като клъвне, както едно време, държавно проектче и усвоява държавни парички. Т.е. цялото съдържание на всичко, писано от Сашо-11 се свежда до следното: "драги четатели, както са ви учили, има една зла Москва, има една пета колона и само аз, консултантът по диверсификация мога да ви отърва от нея, изберете си кабинет с министър, който ще ми даде да цоцам нещичко по нея". Мерси, саше, ама нема нужда. Дояждай каквото ти е останало от службата за "изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България", което БКП изграждаше "в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз", където си номенклатурничил.

дестилатор на ракия

Фатмак=трол.

осата

Фуражката на ,,фатмака" е малка за главата на Д.Пеевский.Усеща се та чак мирише.

КонтраФатмак

Диверсифицирайте енергийните източници, свийте зоните на корупционни въздействие и с изненада ще установите, че сте имунизирани срещу руския империализъм, без да се лишавате от богатството на контактите с руската култура и изкуство, с европейските руснаци. ...., ле лееее ами тогава Фатмака, Дебелянчо, Радев, Николов и сие.....ще гладуват горките......, няма за какво да им плащат

АнтиЕвразиец

.....Истината е, че Москва или Анкара не биха съществували на наша почва, без удобна приемна и хранителна среда, без прослойката от политически и стопански посредници, използващи руските или турските канали за вътрешен натиск и бизнес изгоди, чрез които получават привилегирован достъп до публичния ресурс и поръчки, или без външните ни проблеми....., много точно казано!!!

Фатмак

Тъжен е животът на тролите, които мерят всичко с единствения аршин, който имат -- неквалифициран труд срещу заплащане. Майките ви за пари ли са ви правили, сладури? Къде отиде "мразя ви безплатно"? Изхвърлихте плакатите след като ви платиха, нали?

#DANCEWITHME

Фатмак, не мога да те мразя дори и безплатно, защото си просто едно кухо и платено кремълско тролче!!!

ъъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Ха-ха, по-тъп си от галош. Кои са ти "достоверните" източници?

Илиан

Изключителен анализ на г-н Василев! Дано го прочетат повече мислещи хора, момента е важен!

Обажда ми се една рускиня от Масква

-Здравствуйте! -Здравствуйте! -Вы хорошо говорите по руски? Отговарям -Нет. Онази продължава: -Вы хотите делать бизнес с Росии? Отговарям: -Нет! И ми тресна телефона. После се размислих - през живота ми не бях чувал подобно нещо. Може би ситуацията е трудничка.

Дядо Либен

И да вадите компромати срещу автора все тая. Анализите са правдиви и прецизни и най-вече се четат от все повече хора А троловете с компроматите ще си останат все така посредствени. ВЕднъж глупави цял живот глупави. Направо аксиома.

Анти-трол

Действително ако ги погнат с антикорупцията всички ще си приберат пипалата и ще хукнат дасе спасяват по единично.

Първанов

Калфин навири нос и трябваше да му прибера перките - аз водя четата и моите договорености тежат. Ако слуша, ще го направя президент

Бай Пешо

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Avatar

Аз тъй и не разбрах кой е "КОЙ?"? Простите-които-ореваха-света-колко-са-умни доскоро казваха, че е Пеевски. Сега, като се махна Пеевски, кой е "КОЙ?"? Простите-които-ореваха-света-колко-са-умни мълчат свенливо и не искат да отговорят на този въпрос...

Помисли пак...пишман-поете!

хи,хи,ха

За Аватар няма въпроси с повишена трудност за които да няма отговор.Обаче въпроси и от начално образование го затрудняват и като не знае отговора казва Радан.Ега ти вундеркинда.

Ще се спукам от смях - Пеевски се бил махнал!? Доган бил се оттеглил. Първанов се бил смирил? Кой? е многоглава хидра и Пеевски е едно от най-грозните и лица, но не самата хидра.

Калфин очевидно не е доволен от развитието на ситуацията и го демонстрира като хвърли оставка и не дочака партийния форум "да разгледа положението". Първанов си остава примитив.

Бравос !

zakkwylde

Чакай бе, Василев! До вчера според вас Боко беше олицетворение на модела #Кой. Едва ли не Борисов беше основен крепител на Пеевски, а съдебната реформа на некадърника Иванов ви беше основна болка на десебарките. Дали си спомняш колко отрова пускахте по въпроса или сте малоумници всичките сектанти и не помните какво срахте вчера... Днес, когато българо-руските подлоги се разшаваха, о-ооо, еврика - събудиха се демократичните паважници. Ма, идете пак да целунете по задника Маковей и после пак наклепайте правителството в Брюксел, бе. Некадърници.

Лаборант Ваню

Добре ви работи другарят Василев, не са си губили времето другарите в Комитета.

В политиката няма случайни неща.Пуканките и ще наблюдаваме действията на БКП и мозъчният и тръст-ДС!

Димитър Попов

Много силна статия анализ. Изключителна рядкост. Добре и за Клуба, добре и за читателите. И троловете и компроматите срещу Василев вече нямат никакво значение. Чувам, че го били включили освен в руския черен списък и в черен списък на електронни медии у нас. Ще му накривят шапката.

Александър Лилов

Много сильен анальиз, изкльючительна рьядкост, радост за душата и ушите на кльасиците на комунистическата пропаганда в Бъльгария като мен. Обичам такива тальянтливи ученици, моят Янаки не изльезе толкова льовък. Дори малько чувство за чест и морал пречи на работата на добрия манипульатор. Другарят Васильев обаче не допуска такива дефекти и льъже перфектно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.