Александър Димитров е новият старши треньор на "Берое". Младият специалист ще поеме отбора от лятото, а в неговия щаб влизат Ивайло Йорданов и Владимир Манолков като наставник на вратарите. До края на сезона "зелено-белите" ще бъдат водени от Пламен Липенски, който остава и през следващия сезон на стадиона под аязмото.

По-рано тази пролет "Берое" уволни Петър Хубчев след двете загуби от ЦСКА в полуфинала за Купата на България.

Александър Димитров е последният треньор, класирал наш национален отбор на еврофинали. През юли 2014 г. той изведе юношеските национали до 19 години (родени 1995-1996 г.) на първенството в Унгария, където селекцията му записа три загуби и отпадна. През миналата година Димитров  бе начело на юношите до 17 г. (набор 1998) на европейското на родна земя. Активът бе две поражения и едно равенство в предварителната група.

Специалистът има опит в Индонезия и в родни клубове като "Конелиано" (Герман), "Витоша" (Бистрица) и "Ботев" (Пловдив), където бе помощник на Ферарио Спасов. Беше асистент на Михаил Мадански при младежките национали.

В момента той кара курс за УЕФА Про лиценз - най-високата треньорска степен във футбола. Очаква се да го получи в края на годината.

Ивайло Йорданов не се нуждае от представяне - бивш национал, един от Четвъртите в света. Той беше помощник-треньор в "А" националния тим и в "Спортинг" (Лисабон), където няколко години игра и бе любимец на публиката на "лъвовете".

Владимир Манолков е син на бившия вратар на "Локомотив" Борис Манолков. Работил е с Димитров в юношеските национални отбори.